En fazla 5 bin tl'ye kadar laptop tavsiyesi

Aslan Yazgan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalar.
Günlük,oyun ve elektrik mühendisliği tabanlı programlar için (autocat,proteus,matlab, simatic,codesys vs) bir laptop tavsiyesi lâzım.
Konuyla ilgili başlıklara baktim ama genelde benzer başlıklar açılmış fakat aradigimi bulamadim.

Konuyla ilgili olarak arastirdigim laptoplar
Asus fx503vd ve msi gl62m
Pek fazla bilgiye sahip degilim yardimlarinizi bekliyorum .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Söylediğin programlarda İşlemci çekirdek sayısı ki 4 çekirdek 8 izlek ve üzeri olaması gerek ve RAM önemli özellikle 16 GB ve üzeri gerekiyor ve RAM 16 GB yeterli bende söylediğin programları kullanıyorum 16 GB giriş / orta seviye için yeterli. SSD önemli sabit disk yavaşlamanı sağlar. Ekran kartı giriş / orta seviye bir şey olsa yeter hiçbir faydasını görmedim şuana dek Quadro veya FirePro olmadığı sürece gereksiz bile sayılır. Özet olarak şöyle bir makineye ihtiyacın var.

İşlemci: 4 Çekirdek 8 İzlek / 6 Çekirdek 12 İzlek / 8 Çekirdek 16 İzlek : Bu kombinasyolardan birisi olmalı.

RAM: 16 GB ve üzeri 8 GB yetersiz, ayrıca frekansı aşırı yüksek olaması gerekmiyor önemli olan kapasite. Örnek 2133 / 2400 / 2600 Mhz gibi.

SSD: Çalışma esnasında SAVE aldığın zaman disk performansın önemli ve hızlı bir disk senin için çok faydalı. Tavsiyem 240 GB SSD ve üzeri. Sabit disk ile çalıştım zamanında SSD çok faydalı oluyor.

Bunların üzerine 1 TB sabit disk çoğu iş için yeter ama büyük dosyaların varsa 2 TB ve üzeride olabilir gerisi zaten çok önemli değil.

Artı olarak ekran boyu ne denli büyük olursa o kadar rahat çalışırsın.

Önerdiğim makineler;
Acer AN515-51-7383 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 256GB SSD GTX1050Ti Freedos 15.6" FHD NH.Q2QEY.003 - 4,999 TL

Lenovo Legion Y520 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 256GB SSD GTX1050 Windows 10 Home 15.6" FHD 80WK004JTX - 5.169 TL

Monster Abra A5 V13.2.1 Intel Core i7 8750H 16GB 1TB + 256GB SSD GTX1050 Freedos 15.6" FHD - 5.299 TL - 6 Çekirdek 12 İzlek en iyi işlemci bu PC 'de , diğerleri 4 Çekirdek 8 İzlek hepsi işini görücek.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Söylediğin programlarda İşlemci çekirdek sayısı ki 4 çekirdek 8 izlek ve üzeri olaması gerek ve RAM önemli özellikle 16 GB ve üzeri gerekiyor ve RAM 16 GB yeterli bende söylediğin programları kullanıyorum 16 GB giriş / orta seviye için yeterli. SSD önemli sabit disk yavaşlamanı sağlar. Ekran kartı giriş / orta seviye bir şey olsa yeter hiçbir faydasını görmedim şuana dek Quadro veya FirePro olmadığı sürece gereksiz bile sayılır. Özet olarak şöyle bir makineye ihtiyacın var.

İşlemci: 4 Çekirdek 8 İzlek / 6 Çekirdek 12 İzlek / 8 Çekirdek 16 İzlek : Bu kombinasyolardan birisi olmalı.

RAM: 16 GB ve üzeri 8 GB yetersiz, ayrıca frekansı aşırı yüksek olaması gerekmiyor önemli olan kapasite. Örnek 2133 / 2400 / 2600 Mhz gibi.

SSD: Çalışma esnasında SAVE aldığın zaman disk performansın önemli ve hızlı bir disk senin için çok faydalı. Tavsiyem 240 GB SSD ve üzeri. Sabit disk ile çalıştım zamanında SSD çok faydalı oluyor.

Bunların üzerine 1 TB sabit disk çoğu iş için yeter ama büyük dosyaların varsa 2 TB ve üzeride olabilir gerisi zaten çok önemli değil.

Artı olarak ekran boyu ne denli büyük olursa o kadar rahat çalışırsın.

Monitör konusunda bazı tanıdığım abilerim gittikleri yerlerdeki monitörleri kullanıyorlar genelde Uğur'un bahsettiği herşey altın gibi değerli iyi bir ürün seçmen için gerekli herşeyi yazmış.....

KS

Aslan Yazgan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Var evet .
Urun freedos ve hangi isletim sistemi kurmaliyim .
Su an win 7 kullaniyorum gayet memnunum da.
Siz hangi isletim sistemini tavsiye edersiniz ?

KS

Aslan Yazgan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Win10 home veya pro farki vardir tabi ama siz hangisini tavsiye edersiniz.
Ayrica win10 orjinal satin mi alayim yoksa internette cok da zorlanmadan bulabilir miyim .
Windows konu basligi altinda hocalarin bazilari bilgisayarciya götür diye tavsiyede bulunmus .
Açıkçası bu tarz islerden bayagi uzak kaldigim ve pc icin maliyetlerin bu kadar yuksek oldugu bu zamanlarda hata yapmak istemiyorum ?
Tavsiyeleriniz bekliyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri