En iyi APU Sistem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rico

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam gençler, gaming sistemden uzak, ilerde RAM ve ekran kartı takviyesi yapabileceğim, max 3500 TL monitörsüz bir APU sistem önerisi istiyorum. Daha çok yazılım için kullanacağımdan 8GB RAM ve 480GB SSD içerirse çok sevinirim. Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Biraz piyasaya bakayım ama yarın incehesap ve itopya indirimleri var siz bence indirimlerde bileşen bileşen alışveriş yapın daha iyi olacaktır.

2400G , 3200G ki 2400G daha iyi olacaktır. Yada 3400G olan bir sistem toparlayabilirsiniz.

Anakart olarak A320 bir model iyi olur sadece görüntü çıkışlarına bakacaksınız DVI , DP yada HDMI hangisi ise size uyan. B450 bir modelde olabilir ucuz olsun yeterli APU sonuçta sistem pahalı bir modele gerek yok. Ayrıca 4 RAM slotu olursa sizin için daha ideal olacaktır.

RAM olarak yazılımınız Frekans bazlı mı performansa yoksa kapasite bazlı mı performansa ihtiyaç duyuyor ona göre bir RAM tercihi ki 2 adet bellek alın 8 GB bile olsa DUAL Channel daha hızlı işlem demek bellekte.

400W 80+ bir PSU yeterli olacaktır üzeri her zaman iyidir ama önemli olan sertifikalı ve çin menşei ürün olmasın.

SSD olarak size tek seçenek sunuyorum oda Patriot Burst 480GB - 418.40 TL bu SSD. ABD malıdır ve piyasanın en köklü firmalarından birisidir. Bu ürün ise bu pahalı rakiplerindeki özellikleri veren kaliteli performanslı bir disktir.

Kasa işin en önemsiz bileşeni sadece hava akışı iyi olan bir model seçseniz yeterli ama PSU dahil almayın PSU ayrı alınmalı en önemli bileşen PSU dur sistemdeki öyle kasa içindeki ürünler pek iyi olmuyor.

KS

rico

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim hocam öncelikle. şöyle bir şeye karar verdim, fikrinizi almak isterim. https://www.teknobiyotik.com/bilgisayar/oyuncu-bilgisayari/ekran-kartli-oyuncu-bilgisayari/amd-ryzen-5-3400g-3-7ghz-8gb-ram-240gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html#!prettyPhoto Ürün bu.
 RAM değişti -> GeIL Evo Forza GDDR 4 2x8 GB 3000MHz RAM.
SSD değişti -> GeIL zenith R3 High performance 512 GB 2.5" SSD.
Anakart değişeyim mi? B450M daha mı mantıklı olur?
İşlemciyi 3400G yapayım mı? Teşekkürler şimdiden.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci 2400G kalsın 3400G ile çok çok aynılar zaten ama arada fiyat farkı yoksa çok alınabilir ayrıca birde anakart olarak A320 yeterli bir seviye sorun yok APU sonuçta anakart sadece görüntü çıkışı olarak önemli ki seçili anakart HDMI, VGA ve DVI görüntü çıkışlarına sahip.

Ben size aşağıdaki sistemi öneririm.

APU Sistem - 3.379,47 TL - Bu sistem biraz daha kaliteli bileşenlerden oluşuyor.

KS

rico

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ilerde ekran kartı 1650Super falan takarım diye diyordum.3400g işlemci b450m anakart 2*8 gb 3200mhz ram 480 gb SSD ve psu+ kasa bu değişiklikleri yapıyorum eğer gönlün hoşsa :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2400G ile 3400G arasında performans farkı yok. 2 modelde alınabilir birebir aynı özelliklerde sayılırlar. Fiyata göre karar verin. Gerisi için bir sorun yok. Ayrıca dediğim gibi indirimlere bakın. Örneğin itopyada B450 anakart modellerinde indirimler var 450 TL ye A320 değilde B450 alabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri