En kolay nasıl para biriktirilir?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Kredi veya taksitli nakit avans çekeceksin onu ödeyeceksin elinde toplu para olur ve bir yere ödemek zorunda kalırsın borç sahibi olmadan hiçbir şey olunmuyor benim şuan 3 - 4 farklı borcum var her ay ödeme yapıyorum ama elimde toplu bir para var biliyorum tabi onuda çar cur etmiyorum bazen al sat yapıyorum üstüne koyuyorum ileride lazım olur evlenmeden kenara atayım ki evlendikten sonra daha kenara kıyamam

xarkut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
"Birikim, geciktirilmiş harcamadır!" diye ünlü bir söz ile başlamak istiyorum sözlerime. En kolay para biriktirmenin yolu 10'da 1 yöntemidir. Aylık 10.000₺ kazanan birisi, 1.000₺ rahatlıkla kenara atabilir. Kendi şahsi yöntemlerimi anlatmam gerekir ise ben bu yöntemi kullanıyordum ve çok memnunum sebebi şu; Her ay 10.000₺ kazanıp, 1.000₺ kenara atarsan, 10 ayda 1 aylık birikimin olur ancak bu parayı nakit olarak tutarsan enflasyon altında ezilir, yok olur gider.

Benim kendi şahsi portföyüm şu şekilde;
• %40 Hisse Senedi
• %20 Vadeli Mevduat (Faiz Kazancı)
• %10 Risk seçimine göre Fonlar yada Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)
• %10 Değerli Madenler
• %10 Döviz
• %10 Temeli sağlam olan Kripto Birimleri

Bu yöntem ile özellikle hisselerden yıllık oranda iyi bir kazanç sağlamışlığım var, gerçekten enflasyona yakın yada enflasyon üzerinde. Buradan kazandığın kazancı doğru zamanda alıp tekrardan yatırımlarının üstüne eklersen kazancın x2 yapar. Yatırım Tavsiyesi verecek kadar tecrübeli bir birey olmadığım için şunu al, bunu sat diyemem kimse demez zaten ancak bu yöntem ile 1 yıl içerisinde (doğru araştırma ile pek tabii) iyi bir para birikimi ve iyi bir gelir sağlayabilirsin.

Saygılar

punisher62

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Diyecem kumbara veya normal banka hesabına koy Türkiyede tl biriktirmek sana zarar verir bugün almadığın ürün 2 kat zamlanıyor yani senin biriktirdiğin para olduğu yerde değer kaybediyor para biriktiremezsin artık bu enflasyon yüzünden ne alıyorsanız alın kaardır.

ReDaPLLe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kolay paraya çevirebileceğin bir şey için borçlan aylık olarak borcunu öde bir kaç yıl sonra hem aldığın şey değerlenir hem paran birikmiş olur, zaten bu sebepten dolayı ev araba arsa fiyatları dolar kurunun bile üzerinde uçup gitti, enflasyon olduğu sürece dün aldığın şeyden bugün karda olursun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri