Merhaba, bir konuda bilgi almak istiyorum.
Eski bir bilgisayarım var (Windows 7). Bu bilgisayarda Avast antivirus ile full scan yaptım. Bulunan zararlı dosyalar quarantine alındı. Daha sonra tekrar tam tarama yaptım ve sonuç “no malware found” şeklinde çıktı.
Şimdi yapmak istediğim işlem şu:
Eski bilgisayara CD/DVD diski takacağım, aynı zamanda USB flash belleği de bilgisayara takacağım.
Daha sonra diskin içindeki GTA San Andreas oyun dosyalarını flash belleğe kopyalamak istiyorum.
Herhangi bir dosyayı çalıştırmadan, sadece kopyalama işlemi yapacağım.
Sorum şudur:
Bilgisi ve tecrübesi olanların görüşlerini rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Eski bir bilgisayarım var (Windows 7). Bu bilgisayarda Avast antivirus ile full scan yaptım. Bulunan zararlı dosyalar quarantine alındı. Daha sonra tekrar tam tarama yaptım ve sonuç “no malware found” şeklinde çıktı.
Şimdi yapmak istediğim işlem şu:
Eski bilgisayara CD/DVD diski takacağım, aynı zamanda USB flash belleği de bilgisayara takacağım.
Daha sonra diskin içindeki GTA San Andreas oyun dosyalarını flash belleğe kopyalamak istiyorum.
Herhangi bir dosyayı çalıştırmadan, sadece kopyalama işlemi yapacağım.
Sorum şudur:
- Bu işlem sırasında, eski bilgisayarda kalmış olabilecek gizli bir virüs veya zararlı yazılım,
- flash belleğe
- veya diskten kopyalanan dosyalara
bulaşabilir mi?
- Sadece dosya kopyalama yapıldığında (exe çalıştırılmadan) bulaşma riski var mıdır?
- Flash belleği yeni bilgisayara taktığımda yeni bilgisayar için risk oluşur mu?
- Bu işlemi en güvenli şekilde yapmak için hangi önlemleri almam gerekir?
(örneğin autorun kapatma, flash belleği yeni bilgisayarda tekrar tarama vb.)
Bilgisi ve tecrübesi olanların görüşlerini rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.