Eski cihaza RAM yükseltmesi

Pomak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Anakartım dell optileks 3010. bana önerdiği ram kapasitesi 8gb 1600mhz, bu 1600 mhz sınırı tek ram slotu içinmi geçerli yoksa 2 sinin toplami en fazla 1600 mü olabilir diyor. 
velevki;
1.slot'a 4gb 1600mhz
2.slot'a 4gb 1600mhz 
taktığımda ikisininde 1600mhz değerini alabilirmiyim.

şuanda yazanlar bunlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Eski cihaza RAM yükseltmesi

RAM MHz sınırı soketlerin sınırıdır. MHz değeri toplanmaz. Örnek olarak 2 soket varsa ve 8GB 2 adet 1600MHz RAM varsa bu toplamda 16GB 1600MHz RAM demektir.

Yükseltme için sistemde takılı olan RAM ile aynı özelliklerde bellek kullanmanız gerekiyor. MHz CL ve Voltaj değerleri aynı olmalı. Mümkünse birebir aynı modülü kullanın eğer mümkün değilse farklı marka veya aynı marka ama aynı özelliklerde farklı bir ürün olabilir.

KS

Pomak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
RE: Cvp: Eski cihaza RAM yükseltmesi

ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM MHz sınırı soketlerin sınırıdır. MHz değeri toplanmaz. Örnek olarak 2 soket varsa ve 8GB 2 adet 1600MHz RAM varsa bu toplamda 16GB 1600MHz RAM demektir.

Yükseltme için sistemde takılı olan RAM ile aynı özelliklerde bellek kullanmanız gerekiyor. MHz CL ve Voltaj değerleri aynı olmalı. Mümkünse birebir aynı modülü kullanın eğer mümkün değilse farklı marka veya aynı marka ama aynı özelliklerde farklı bir ürün olabilir.

teşekkür ettim.
sizce 8 destekleyen bir anakarta 16 ram taksam ekmeğini yermiyim.
i5 3570k 
asus gt 1030 pho 
var şuanda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Anakartın maksimum RAM desteği neyse onun üzerini kullanamazsınız bu limitler boşa değil.

AgahBey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
94
RE: Cvp: Eski cihaza RAM yükseltmesi

Pomak' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

teşekkür ettim.
sizce 8 destekleyen bir anakarta 16 ram taksam ekmeğini yermiyim.
i5 3570k 
asus gt 1030 pho 
var şuanda

Ddr3 sistem için çok fazla yatırım yapmaya değmez. Anakart, RAM ve işlemciyi satıp yerine daha güncel olan ddr4 sisteme geçseniz daha iyi olur. Rami 16gb bile yapsanız ilerde elbet orta üst seviye kartlar ile 3570k darboğaz yaşayacaksınız. 1080p için konuşuyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

@"AgahBey" kullanıcısına katılıyorum. Eğer bütçeniz varsa ve ileride daha yükseltme yaparım derseniz DDR4 sisteme geçmeniz daha mantıklı olur. Ama yok RAM alıp bu sistemle devam edeceğim derseniz de bir şey diyemem. Sadece DDR3 RAM masrafıyla, CPU + Anakart + RAM masrafı aynı değil sonuçta.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri