Eski HDD ve Yeni SSD

SANO SHİNCHİRO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
bazi arkadaşlar aldığım sistemi görmüştür konusunu açmıştım, benim eski 2007den kalma hala çalışan bir masaüstüm daha var hard diski sanırım 600gb idi daha önce bulaşmadığım bir şey olduğundan ön fikir alarak deneyeceğim. Yeni sistemde takılı ssdm mevcut sistemin işletim sistemi vs her şeyi kurulu hazır evde beni bekliyor. Lakin eski pcmde duran hard diski yeni pcye eklemek istiyorum ve içinde silinmesini istemediğim verilerim vard devamında ki adımlar sata ve güç kablosunu hddye takmamdan mı ibaret yoksa yapmam gereken farklı ne var?

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
bazi arkadaşlar aldığım sistemi görmüştür konusunu açmıştım, benim eski 2007den kalma hala çalışan bir masaüstüm daha var hard diski sanırım 600gb idi daha önce bulaşmadığım bir şey olduğundan ön fikir alarak deneyeceğim. Yeni sistemde takılı ssdm mevcut sistemin işletim sistemi vs her şeyi kurulu hazır evde beni bekliyor. Lakin eski pcmde duran hard diski yeni pcye eklemek istiyorum ve içinde silinmesini istemediğim verilerim vard devamında ki adımlar sata ve güç kablosunu hddye takmamdan mı ibaret yoksa yapmam gereken farklı ne var?
İçinde sistem kuruluysa, onunla da boot edebilir.

Depolama diskli olarak kullanmak isyorsanız, ondaki verileri başka bir diske alıp daha sonra bunu biçimlendirmeniz gerekir.

Psu'dan gelen güç kablosu ve sata kablosu dışında yapılacak tek şey budur.

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
348
Selamlar,
Kablo bağlantısını yaptıktan sonra bilgisayarınızı açın.
• Oturum ssd içerisindeki sistem ile başlıyorsa herhangi bir sorun yok. HDD' içerisinde bulunan sistem dosyalarını temizleyerek normal kullanama devam edebilirsiniz.
• Oturum hdd içerisindeki sistem ile başladıysa bios > Boot menüden açılısı ssd yapıp yukarıdaki adımları devam edebilirsiniz.
@mutlu hocanın da dediği gibi hdd üzerindeki verilerinizi ssd'ye alın. Hdd'yi biçimlendirin ve verilerinizi tekrar hdd'ye atın. Bu şekilde hem hdd içerisinde ki eski işletim sistemine ait hem de gereksiz dosyalarınız silinir ve geriye temiz bir depolama alanı kalır.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
1=öncelikle hdd ki molex ve sata kablosuyla bağlayın bilgisayara
2=sonra sistem açıldığında ssd deki sistem açılıyorsa sıkıntı yok
3=eğer hdd deki sistem açılırsa biosa girip boot drive menüden 1sıraya ssd almak
4=sonra hdd deki verilerini ssd atabilirsiniz
5=sonra isterseniz hdd biçimlendirip ssd ile birlikte kullanabilirsiniz

KS

SANO SHİNCHİRO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
1=öncelikle hdd ki molex ve sata kablosuyla bağlayın bilgisayara
2=sonra sistem açıldığında ssd deki sistem açılıyorsa sıkıntı yok
3=eğer hdd deki sistem açılırsa biosa girip boot drive menüden 1sıraya ssd almak
4=sonra hdd deki verilerini ssd atabilirsiniz
5=sonra isterseniz hdd biçimlendirip ssd ile birlikte kullanabilirsiniz
Dediğiniz yöntem daha basit lakin uzman bir arkadaşım takmamam gerektiğini bilgileri harici bir hdd ile alıp usbden atmam gerektiğini söyledi

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Dediğiniz yöntem daha basit lakin uzman bir arkadaşım takmamam gerektiğini bilgileri harici bir hdd ile alıp usbden atmam gerektiğini söyledi

Ona da gerek yok.

Anakarta SATA Data kablosunu takın, diğer ucunu HDD'ye takmayın.
Aşağıdaki gibi;
HDD'ye SATA POWER kablosunu takın, SATA DATA kablosunu takmayın.
1665571897304.png

Sistemi normal çalıştırın.

Sistem normal şekilde başladıktan sonra, yani masaüstü geldiğinde HDD'ye DATA kablosunu bağlayın.
Ardından bekleyin. Eğer HDD otomatik olarak USB gibi başlamazsa, yani dosyalar görünmezse,
Aygıt Yöneticisi kısmını açın. (Başlat'a sağ tıklayın, görürsünüz.)
1665572143210.png

Daha sonra kırmızı ile gösterdiğim simgeye tıklayın,
Veya sistem ismine sağ tıklayın ve "Donanım Değişikliği Tara" seçin.
1665572322382.png

1665572230994.png

Detaylı yazdığım için uzun bir işlem gibi görülebilir ama aslında USB takmak gibi.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
İhtiyacınız olan tüm verileri aldıktan sonra da diski sıfırlayabilirsiniz.
Bir önceki adımda olduğu gibi, Başlat'a sağ tıklayıp "Disk Yönetimi" penceresini açabilirsiniz.
1665572678800.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri