Eski Ssdyi Yeni Sisteme Takınca Windows Görüyormu

tony montana 1919

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
arkdaşlar selamlar.Yeni bir sistem topladım eski sistemimde ki ssd ve hddyi taksam bunların içindeki dosyaları ve windowsu görür mü yoksa windows için usb hazırlıyım mı

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Yeni sistemle gelen ssd tek başına takılı (Diğerlerini takmayın) iken Windows kurulumu yapın. Bunu yaptıysanız geçin.
Daha sonra diğerlerini takarsınız. Windows diğerlerini görecektir. İçlerine ulaşabileceksiniz. Disk yönetiminden görmeniz lazım her ikisini de

Anakarttaki sıralmaya göre takın ssd yi M.2_1 M.2_2 .... şeklindedir genelde
M.2_1 e Windows un kurulu olduğu ssd yi takarsınız.

HDD için: SATA_0 SATA_1 şeklinde ise o olana takın. Diğer türlü ise yani 1 den başlıyorsa 1. slota takarsınız.

KS

tony montana 1919

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Yeni sistemle gelen ssd tek başına takılı (Diğerlerini takmayın) iken Windows kurulumu yapın. Bunu yaptıysanız geçin.
Daha sonra diğerlerini takarsınız. Windows diğerlerini görecektir. İçlerine ulaşabileceksiniz. Disk yönetiminden görmeniz lazım her ikisini de

Anakarttaki sıralmaya göre takın ssd yi M.2_1 M.2_2 .... şeklindedir genelde
M.2_1 e Windows un kurulu olduğu ssd yi takarsınız.

HDD için: SATA_0 SATA_1 şeklinde ise o olana takın. Diğer türlü ise yani 1 den başlıyorsa 1. slota takarsınız.
aabi sistem hazır değil kendim kurucam elimdeki tek ssd (sata) oda eski sistemden ondaki windowsu görür mü demek istedim .

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Hmmm anladım.
Yeni sistem yeni temiz kurulum prensibine göre gitmek daha iyidir.
Yeni sistemde eski sisteme ait kurulu olan ssd deki işletim sistemini görmesi garanti değil.
Ancak içinde erişmek, kurtarmak istediğiniz dosyalar vb varsa takıp bakacaksınız artık Windows açıp açmayacağına.....

Yok içinden kurtarmak istediğim dosya, belge vs yoksa temiz kurulum yapın ki daha sonra tekrar uğraşmak zorunda kalmayın.

Siz her ihtimale karşı elinizde bir Windows kurulum usb si bulundurun. Çok eskiden oluşturulmuş varsa yeni bir tane hazırlayın.

KS

tony montana 1919

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hmmm anladım.
Yeni sistem yeni temiz kurulum prensibine göre gitmek daha iyidir.
Yeni sistemde eski sisteme ait kurulu olan ssd deki işletim sistemini görmesi garanti değil.
Ancak içinde erişmek, kurtarmak istediğiniz dosyalar vb varsa takıp bakacaksınız artık Windows açıp açmayacağına.....

Yok içinden kurtarmak istediğim dosya, belge vs yoksa temiz kurulum yapın ki daha sonra tekrar uğraşmak zorunda kalmayın.

Siz her ihtimale karşı elinizde bir Windows kurulum usb si bulundurun. Çok eskiden oluşturulmuş varsa yeni bir tane hazırlayın.
eyvallah abi teşekkür ederim yardımın için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri