Ethernet Git Gel Yapıyor Sebebi Nedir?

Emree

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
Merhaba ethernet kablom pcye takılı ve git gel yapıyor sebebi nedir cat6 veya cat5 kablosu değil ethernet kablom ve 3 adet kablo denedim hepsinde bu anakarttan kaynaklı olabilirmi?
anakarttaki girişe iyice kaktırınca düzeliyor gibi sebebi nedir?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-10-01 at 11.37.06.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-01 at 11.37.06.jpeg
    71.1 KB · Görüntüleme: 14

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Merhaba ethernet kablom pcye takılı ve git gel yapıyor sebebi nedir cat6 veya cat5 kablosu değil ethernet kablom ve 3 adet kablo denedim hepsinde bu anakarttan kaynaklı olabilirmi?
anakarttaki girişe iyice kaktırınca düzeliyor gibi sebebi nedir?
Hocam o kablo telefon kablosu gibi incecik duruyor bilemedim, eminmisiniz? Soketin içini bir kontrol edin bastırınca oluyorsa.

KS

Emree

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
tel
Hocam o kablo telefon kablosu gibi incecik duruyor bilemedim, eminmisiniz? Soketin içini bir kontrol edin bastırınca oluyorsa.
telefon kablosu olduğunu onaylıyorum ve 3. kabloda bozuldu
şuanda telefondaki wifi bağlantımı kablo ile pcye bağladım şuanlık böyle kullanıyorum mobil veri kapalı şekilde.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
tel

telefon kablosu olduğunu onaylıyorum ve 3. kabloda bozuldu
şuanda telefondaki wifi bağlantımı kablo ile pcye bakladım şuanlık böyle kullanıyorum mobil veri kapalı şekilde.
Telefon kablosu 2 telli olur, Ucu da farklıdır ethernet kablosundan. Ethernet kablosu rj45, telefon kablosu rj11 sokettir. Nasıl, nerden nereye bağladınız telefon kablosunu anlam veremedim. Rj11 kabloyu porta soktuysanız zarar vermiş olabilir. Rj45'e çakılmış telefon kablosuysa da 2 tel ile internete bağlanılmaz.

KS

Emree

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
Telefon kablosu 2 telli olur, Ucu da farklıdır ethernet kablosundan. Ethernet kablosu rj45, telefon kablosu rj11 sokettir. Nasıl, nerden nereye bağladınız telefon kablosunu anlam veremedim. Rj11 kabloyu porta soktuysanız zarar vermiş olabilir. Rj45'e çakılmış telefon kablosuysa da 2 tel ile internete bağlanılmaz.
4 tane çıkışı var anlamadım ethernet kablosu değil dediler bana
Siyah
Yeşil
Kırmızı
Sarı renkte 4 kablo var

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
4 tane çıkışı var anlamadım ethernet kablosu değil dediler bana
Siyah
Yeşil
Kırmızı
Sarı renkte 4 kablo var
4 pinli telefon kabloları da olur, ekstra 2 pin telefona elektrik vermek içindir aslında. Ama internete bağlanabilmen için en az ilk 6 pin lazım.

KS

Emree

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
33
4 pinli telefon kabloları da olur, ekstra 2 pin telefona elektrik vermek içindir aslında. Ama internete bağlanabilmen için en az ilk 6 pin lazım
bana ethernet kablosu önerirmisiniz 10metre 150-180tl verebilirim mağazadanda alabilirm

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri