Ethernet Görmüyor Yardımcı Olun

taha.kocer317

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba. :)Sırf bu sorun için foruma üye oldum. :)  Kaç haftadır bu sorunla uğraşıyorum. Ethernet internet sağlayamıyorum. Etherneti ne modem görüyor nede bilgisayar. Ağ ve İnternet > Ağ bağlantıları 'nda sadece Wifi görünüyor ethernet ile ilgili hiç bir şey yok.
Aynı zamanda Aygıt yöneticisi > Ağ bağdaştırıcılarında da sadece 802.11n KABLOSUZ LAN kartı yazıyor ve yine ethernet ile alakı hiç bir şey bulunmuyor. yani bu sarı soru işareti bilmem nede yok. Ethernet driver larını yükleyeyim dedim. Hata verdi hatanın çözümü için yine aygıt yöneticisine ağ bağdaştırıcılarına falan yönlendirdi. orda bişey olmadığı için driverlarıda yükleyemedim. Sistem geri yüklemeyi falan denedim driverla ilgilidir diye . Yine bir değişme yok. :mad:  
  Ethernet ile bağlanmayınca ,modemi bilgisayarın içine de soksam ping oluyor. öyle bir sıknıtı var. :D :D

Pc özelliklerinide yazayım belki bişeye yaraRda sorarsınız diye. 

İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-4712MQ Cpu @ 2.30GHz (8 CPUs)
Bellek : 8192MB RAM
Ekran kartı : Intel(R) HD Graphics 4600
Ekran Kartı 2(Oluşturucu da yazıyor.): NVDIA GeForce 840M
İşletim Sistemi : Windows 8.1 
Sistem Türü: 64 bit
Ethernet ile alakalı zımbırtıların durumu: Modem Değişeli 1 ay olmadı .Önceki sıkıntı çıkarttı .Yeni yani. Ethernet Kablosuda 2 tane var 2 side olmuyor. Tekrar belirteyim Modem Edimax ve 4 slot var. Ethernet takınca bu slotların hiç biri yanmıyor. Modemde görmüyor yani. 
İNternet sağlayıcısı: Türknet - Kendilerine sordum sizden kaynaklı biz ne bilek tavrı verdiler. :D :D

HADİ YARDIMCI OLUN LÜTFEN. :angel: :angel: :angel: Bu arada ethernet ile bağlanmayınca loldeki durumu göstereyim. https://i.hizliresim.com/6X6AvE.png

KS

taha.kocer317

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başka ethernet portu yok. Ve modemi denemek için bir kasa var. Sadece fişini takıp rtherneti bağlasam anlayabilirmiyim?

Malesef deneyemiyorum. Kasayı prize bağlayacak kablo yok..

KS

taha.kocer317

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun galiba ethernet kartında. Modemde olacağını düşünmüyorum çünkü bilgisayarda ethernet bağlantısına dair hiç bir şey yok. Normalde ağ bağlantılarına girince ethernet görünmesi lazım fakat görünmüyor. Sağolun yinede

muratbora

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı sorun bendede var ;
Ağ Adresi Alınıyor ve İnternete Bağlanma Sorunu Windows XP sorunu nasıl çözülür?
Toshiba Satellite L300D-10B Notebook Windows XP yüklü, 3 yıldır kullanmıyordum, geçen hafta ilave bilgisayar lazım oldu. Açtım kullanıyordum 1 haftadır, bugün internet sitelerine girmemeye başladı, sağ alt köşede sürekli " Ağ Adresi Alınıyor" yazıyor ama bir türlü bağlanmıyor, kablo ile bağlanmayı denedim, onda da durum aynı.

Aygıt yöneticisine baktım, herhangi bir sorun görünmüyor Ağ bağdaştırıcıları altında ve modemler bölümünde,
Ağ bağdaştırıcıları:
- Realtek PCIe FE Family Controller
- Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı

Modemler:
HD Audio Soft Data Fax Modem with Smart CP

Bu sorunu nasıl çözebilirim? İnternetim de sorun yok, zira başka bilgisayarlar bağlanıyor ve internet çalışıyor, sorun PC'de olduğu kesin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri