- Tepki
- 60
Anakartım Asus Prime B550 Plus modeli. Pc kapalıyken bile ethernet ışığı yanıyor. Wake on Lan ayarını ben bulamadım. Bu ışığı kapatmanın bir yolu var mı?
İşe yaramadı maalesef.
Bu videoya bir göz atar mısınız?
Bir de modlu windows falan kullanmıyorsunuz değil mi?
İşe yaramadı maalesef.
Verdiğiniz link pc'yi uzaktan ve internet üzerinden uyarmaya yönelik bir link. Ben ethernet kablosunun ışığının pc kapalıyken kapanmasını istiyorum.
Şuna da göz atar mısınız lütfen?
Wake on lan, bilgisayar kapalıyken ping atarak bilgisayarı çalıştırmak için var olan bir özellik. Pc kapalı olsa bile ethernet kartını uyku modunda tutar. Yani bios üzerinden, wake on lan kapalı durumdayken kapalı olması gerekir.Verdiğiniz link pc'yi uzaktan ve internet üzerinden uyarmaya yönelik bir link. Ben ethernet kablosunun ışığının pc kapalıyken kapanmasını istiyorum.
Anladım, bende stok hali ile kapalı bir şekilde dediğiniz ayarlar. Onları açarsam da galiba Wake on Lan ayarını açmış oluyorum. Benim için çözüm değil gibi bu işlem sanırsam.Wake on lan, bilgisayar kapalıyken ping atarak bilgisayarı çalıştırmak için var olan bir özellik. Pc kapalı olsa bile ethernet kartını uyku modunda tutar. Yani bios üzerinden, wake on lan kapalı durumdayken kapalı olması gerekir.
Üstteki linki, bunun sizde kapalı olduğundan emin olmanız için gönderdim.
Tüm bunlara rağmen kapanmıyorsa, ışıkların sönmesi için güç düğmesini kapatmanız gerekiyor.