Yardım Ethernet Kablo Takılı Ama Bilgisayarda Gözükmüyor

Marsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yeni sistem aldım usb ile sistemi açtım fakat dün açtığımda ethernet kablosu takılı ama yok gözüküyor. Sonrasında anakart chipset kurdum yeniden başlattım fakat hala sorun devam etti. Bugün de yeni ethernet kablosu aldım taktım pcye taktım fakat fayda etmedi sorunu çözebilir miyiz ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
usb ile sistemi açtım
Bu nedir? (Kurtarma usb si mi ) Format-temiz kurulum yapıp sistemi açmadınız mı*
Ekranın sağ altı-saatin yanında network erişim sistemi ikonu, bu görünüyor mu veya bir uyarı veriyor mu?

Anakart marka ve modeli nedir? wifi bağlantı özelliği varsa bu şekilde anakart resmi istesi LAN sürücüleri indirip kurmayı deneyin.

KS

Marsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
usb ile sistemi açtım
Bu nedir? (Kurtarma usb si mi ) Format-temiz kurulum yapıp sistemi açmadınız mı*
Ekranın sağ altı-saatin yanında network erişim sistemi ikonu, bu görünüyor mu veya bir uyarı veriyor mu?

Anakart marka ve modeli nedir? wifi bağlantı özelliği varsa bu şekilde anakart resmi istesi LAN sürücüleri indirip kurmayı deneyin

usb ile sistemi açtım

Anakart marka ve modeli nedir? wifi bağlantı özelliği varsa bu şekilde anakart resmi istesi LAN sürücüleri indirip kurmayı deneyin.
Hocam dün usb ile windows 10 kurulumu yaptım yeni pc aldığım için , anakart Asus prime b650m-r

Ekli dosyalar

• IMG_8368.jpeg
    IMG_8368.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 26

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Hocam asus LAN sürücüsünü nasıl kurucam yardımcı olur musunuz
başka bilgisayardan anakart sitesine gir destek kısmına gir oradan indir flasha at bu bilgisayara flashı tak ve sürücüleri yükle. Sürücün olmadığı için internete giremiyorsun.

KS

Marsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
başka bilgisayardan anakart sitesine gir destek kısmına gir oradan indir flasha at bu bilgisayara flashı tak ve sürücüleri yükle. Sürücün olmadığı için internete giremiyorsun.
Hocam flasha attım LAN dosyasını şimdi nasıl kuracağım hiç bilmiyorum yardımcı olur musunuz

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Hocam flasha attım LAN dosyasını şimdi nasıl kuracağım hiç bilmiyorum yardımcı olur musunuz
o dosyayı bilgisayara aktarıp içindeki kurulum programını çalıştıracaksınız.

KS

Marsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Ekli dosyalar

• 972C066D-97A5-4371-AE78-65CBA411F9E1.jpeg
    972C066D-97A5-4371-AE78-65CBA411F9E1.jpeg
    967.1 KB · Görüntüleme: 28

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Biostan içinde "LAN" kelimesi geçen bağlantı ayarlarınıza bir bakın, hangileri açıksa internete yazıp onları araştırın. Biostaki o ayarlarla ilgisi olduğunu düşünüyorum araştırınca karşıma o çıktı. Bilgisayarınızda o ayarlardan biri açık olduğu için lanı devre dışı bırakmış sanırım güç tasarufu için.

KS

Marsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Biostan içinde "LAN" kelimesi geçen bağlantı ayarlarınıza bir bakın, hangileri açıksa internete yazıp onları araştırın. Biostaki o ayarlarla ilgisi olduğunu düşünüyorum araştırınca karşıma o çıktı. Bilgisayarınızda o ayarlardan biri açık olduğu için lanı devre dışı bırakmış sanırım güç tasarufu için.
O ayarı nasıl kapatıcam hocam, biostan hiç anlamıyorum adım adım anlatsanız çok sevinirim

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
O ayarı nasıl kapatıcam hocam, biostan hiç anlamıyorum adım adım anlatsanız çok sevinirim
Üstüne basınca kapat aç seçenekleri çıkacak insan bir şeyi denemeden öğrenemiyor kendinizi korkutmayın bir bakın ne var ne yok diye. Ben de öyle öğrendim oradan biliyorum :)
Anakartınızda hangi tuş özelinde biosa giriliyor bilmiyorum o yüzden evrensel yol bu :
Shifte basılı tutarak bilgisayarınızı yeniden başlatın sonra şu adımları uygulayın biosa girersiniz
1752697019197.png

KS

Marsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Üstüne basınca kapat aç seçenekleri çıkacak insan bir şeyi denemeden öğrenemiyor kendinizi korkutmayın bir bakın ne var ne yok diye. Ben de öyle öğrendim oradan biliyorum :)
Anakartınızda hangi tuş özelinde biosa giriliyor bilmiyorum o yüzden evrensel yol bu :
Shifte basılı tutarak bilgisayarınızı yeniden başlatın sonra şu adımları uygulayın biosa girersiniz Ekli dosyayı görüntüle 43310

Shifte basılı tutarak bilgisayarınızı yeniden başlatın sonra şu adımları uygulayın biosa girersiniz Ekli dosyayı görüntüle 43310
Hocam foto gönderdim dediğiniz ayar bu mu ne yapıcam tam olarak

Ekli dosyalar

• IMG_8376.jpeg
    IMG_8376.jpeg
    810.5 KB · Görüntüleme: 29

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Ethernet donanımı BIOS'ta devre dışı bırakılmış olabilir. Bunu bir kontrol et istersen kardeşim.

BIOS ayarlarında “LAN Controller” veya benzeri bir seçenek bulunur.
Bu ayarı “Enabled” (etkin) konuma getirip ardından F10 tuşuna basarak değişiklikleri kaydedip çık.
Bu işlemin ardından sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

KS

Marsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ethernet donanımı BIOS'ta devre dışı bırakılmış olabilir. Bunu bir kontrol et istersen kardeşim.

BIOS ayarlarında “LAN Controller” veya benzeri bir seçenek bulunur.
Bu ayarı “Enabled” (etkin) konuma getirip ardından F10 tuşuna basarak değişiklikleri kaydedip çık.
Bu işlemin ardından sorun büyük ihtimalle çözülecektir.
Hocam böyleydi zaten enabled ayar fakat hala sorun devam ediyor ne yapmak lazım

Ekli dosyalar

• IMG_8376.jpeg
    IMG_8376.jpeg
    810.5 KB · Görüntüleme: 18

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Hocam böyleydi zaten enabled ayar fakat hala sorun devam ediyor ne yapmak lazım
Tamam, o zaman şunu da bir dene:

Bilgisayarı tamamen kapat.
Güç kablosunu (ve varsa adaptörü) prizden çıkar.
Ardından güç tuşuna 10–15 saniye boyunca basılı tut.
Bu işlem, bilgisayarın "derin uyku" modunu sıfırlamaya yardımcı olabilir.

Sonrasında güç bağlantısını tekrar takıp bilgisayarı açmayı dene.

KS

Marsen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tamam, o zaman şunu da bir dene:

Bilgisayarı tamamen kapat.
Güç kablosunu (ve varsa adaptörü) prizden çıkar.
Ardından güç tuşuna 10–15 saniye boyunca basılı tut.
Bu işlem, bilgisayarın "derin uyku" modunu sıfırlamaya yardımcı olabilir.

Sonrasında güç bağlantısını tekrar takıp bilgisayarı açmayı dene.
Hocam sabah denedikten sonra geri yazacağım teşekkürler yardımcı olduğunuz için

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Eğer yukarıdaki adım işe yaramazsa kardeşim, şu yöntemi de dene:

CMD’yi (Komut İstemi) yönetici olarak aç.
Aşağıdaki komutları sırayla yaz ve her birinden sonra Enter tuşuna bas:
Kod:
netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
Tüm komutlar tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri