Ethernet Kablosu vs Wifi Usb Adaptör. Hangisini almalıyım?

Gonzalez17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhaba arkadaşlar. Ethernet kablosu mu yoksa usb wifi adaptör mü alsam bilemedim. Usb wifi aadaptörlere bir şey kafamı karıştırdı. 600 mbs yazan wifi adaptörlerin test videolarını izledim fakat 100 mbs altyapı kullanan birisinin yaptığı testte 50 mbs i geçemedi ve bunu 2.4 ghz ile 5 ghz de denedi ama sonuç aynı. fikirleirnizi ve varsa kullandığınız ürün deneyimleri ve önerilerinizi alabilir miyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi WiFi ile kablolu bağlantı arasında ürün ne olursa olsun kablolu ürün hem daha hızlıdır hem daha az ping değerine sahiptir.

İkinci olarak örneğinizden yola çıkıyorum, 600mbps yazan değer bant genişliğidir. Yani o kadar veriyi işleyebilir anlamında değerlendirmeniz gerekiyor bunu. Ayrıca her ürün aynı çekim kalitesine sahip değildir. Kalitesine göre kayıp ya az yada çok olur ama her türlü olur.

KS

Gonzalez17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Birincisi WiFi ile kablolu bağlantı arasında ürün ne olursa olsun kablolu ürün hem daha hızlıdır hem daha az ping değerine sahiptir.

İkinci olarak örneğinizden yola çıkıyorum, 600mbps yazan değer bant genişliğidir. Yani o kadar veriyi işleyebilir anlamında değerlendirmeniz gerekiyor bunu. Ayrıca her ürün aynı çekim kalitesine sahip değildir. Kalitesine göre kayıp ya az yada çok olur ama her türlü olur.
peki kablo olarak ne önerirsiniz hangi marka mesela? ve siz ne kullanıyorsunuz?

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
136
ethernet her zaman daha iyidir direkt olarak veriyorsun bilgisayara

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri