Evde Web Server Nasıl Kurabilirim (Home Network Servers)

smhcn258

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar İnternet konusunda sıkıntım yok, ama evde web server nasıl kurabilirim neler gerekli neler olalı server kasa toplarken neler olmalı bu soruların cevaplarını bulmam lazım, kuracağım sistem ise 4-5 kişi anca kullanacak örnek bir resim ekleyeceğim baştan sona anlatabilecek olan varsa yardımcı olabilir mi ? 

[img=650x340]http://www.digitalmee.net/wp-content/uploads/2013/01/server.jpg[/img]

KS

smhcn258

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Quadro' Alıntı:
Öncelikle evde kurmak istediğin web serveri ne amaçla kullanacaksın ?

web işleri yaparken host olarak kullanılacak ve veri depolayıp uzaktan kullanacağız...
teşekkürler

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sunucuya hostu hangi sistem üzerinden kullanmak istiyorsan öncelikle onu kurmalısın (Windows veya Linux). Sunucuyu tek sistem olarak kullanmak istemiyorsan da VMware ESXi kurup içinde sanal makineler oluşturabilirsin. Tek sistem veya sanal makine fafketmeksizin benim tercihim Linuxtur. Ama bu işin en başında bir statik ip alman gerekecek. Tek sistem olursa tek ip yeterli olsa da ESXi kurduğunda her oluşturacağın sanal makine için bir ip ye ihtiyacın olacaktır. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra hangi sistemi kullanıyorsan içine host (Linux için Apache) kurman gerekecek. ASP.NET ile beraber kullanacaksan Windows kullanmalısın.

Lightning

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Evde Web Server kurmak istiyorsan eğer Raspberry Pİ 3 ile kurabilirsin. Bunun için birçok kaynak var hali hazırda, uzaktan dosyalarına erişmek istiyorsan NAS server kurabilirsin. Raspberry pi Linux temelli olduğu için kolayca işini yapabilirsin. Eve Web server kuracaksan İnternet hızında çok önemli özellikle upload hızın.

Ne yalan söyliyim attığın fotoğraftaki server cihazları, dolapları heleki o fan sesleri yokmu beni benden alıyor. :D

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lightning' Alıntı:
Evde Web Server kurmak istiyorsan eğer Raspberry Pİ 3 ile kurabilirsin. Bunun için birçok kaynak var hali hazırda, uzaktan dosyalarına erişmek istiyorsan NAS server kurabilirsin. Raspberry pi Linux temelli olduğu için kolayca işini yapabilirsin. Eve Web server kuracaksan İnternet hızında çok önemli özellikle upload hızın.

Raspberry 3 ile performansta çok fazla verim almak mümkün değil ve ayrıca da depolama için kullanmak istediği için de karşılamayacaktır.

Ayrıca ben sanallaştırma durumunu yukarıdaki sunucular için söyledim. Yoksa evde işlemcisi iyi ve soğutmayı iyi sağladğın bir bilgisayara sabit ip alarak da gerçekleştirebilirsin; fakat belli bir düzeye kadar ihtiyacını karşılayacaktır..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri