Çözüldü Evga rtx 3080 ftw3 ultra termal pad önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Öncelikle herkese merhaba. Bir sürü forumda konu açtım ama yardımcı olan 1 kişi bile çıkmadı. umarım bu forumda yardım eden olur. Yakın zamanda ikinci el 3080 aldım. Önceki sahibi termal macununu değiştirmiş ama termal padlere dokunmamış. VRAM'ler 98 dereceye çıkıyor. Yurt dışında çok tartışılmış normal kalınlıkta termal pad kullanılmadığı hakkında. Ben bu arkadaşa hangi marka ve hangi kalınlıklarda termal pad almalıyım acaba? Bir de önce ki sahibi Thermal Grizzly kullanmış macun olarak ama ben açtığımda elimde Arctic MX-4 var orijinal onu kullanmayı planlıyorum. Çok farkı olur mu? Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle herkese merhaba. Bir sürü forumda konu açtım ama yardımcı olan 1 kişi bile çıkmadı. umarım bu forumda yardım eden olur. Yakın zamanda ikinci el 3080 aldım. Önceki sahibi termal macununu değiştirmiş ama termal padlere dokunmamış. VRAM'ler 98 dereceye çıkıyor. Yurt dışında çok tartışılmış normal kalınlıkta termal pad kullanılmadığı hakkında. Ben bu arkadaşa hangi marka ve hangi kalınlıklarda termal pad almalıyım acaba? Bir de önce ki sahibi Thermal Grizzly kullanmış macun olarak ama ben açtığımda elimde Arctic MX-4 var orijinal onu kullanmayı planlıyorum. Çok farkı olur mu? Teşekkürler.
EVGA markasına yazın size PCB üzerinde hangi bölümde kaç mm PAD kullanılması gerektiğini şema veya doküman olarak gönderecektir. Ona göre öneriler yaparız.

KS

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
EVGA markasına yazın size PCB üzerinde hangi bölümde kaç mm PAD kullanılması gerektiğini şema veya doküman olarak gönderecektir. Ona göre öneriler yaparız.
Faturayı atmasını bekliyorum arkadaşın ürünü kaydettikten sonra iletişim kurulabiliyor yazmışlar.

KS

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Gelen mesaj bu şekilde.
Thank you for contacting EVGA Support.
Unfortunately, there is no diagram demonstrating those locations.
However, you can use thermal pads with thicknesses between 2.25 mm or 2.75 mm on the front.
2mm on the backside( Backplate) of the Graphics card with 12 ~ 20 W/m-K.
However, Below you can find details of the location and the dimension on the RTX 3080 FTW3.
VRAM Left - 53x14x2.25 mm
VRAM Top 15x12x2.25 mm
VRAM Bottom 37.5x14x2.25 mm
VRAM Right 53x14x2.25 mm
VRM Right 110x5x2.5 mm
Please do not hesitate to contact us if you have any further questions.
Vramler için bir paket https://www.deniport.com/urun/pullsar-ice-dragon-thermal-pad-1001002-25-mm-17-w-mk/ bundan yeterli olur mu ? Bildiğim kadarıyla vrm deki padleri ellememe gerek yok thermal putty olduğu için. (hem de çok pahalı :(. ) Bir de vram üzerinden çıkan padleri arka plaka için kullanabilirim sanırım orijinalde arka plakada pad yok çünkü. Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Linkteki ürün kalınlık olarak uygun sorun yok. Sadece VRAM üzerindekilere 1 adet 100x100mm yetmeyebilir. 2 adet almanızı öneririm ama pahalı gelecekse Arctic markasının ürünlerine bakabilirsiniz.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Kartı 2. El mi aldınız 0 mı ? Ftw3 3080 lerde soğutmasıyla meşur bir kart hatta sesiyle de . Eğer 2. El almışsanız üzülerek söylüyorum bilinçsiz OC ile mining yapılmış bir karta benziyor .

KS

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Linkteki ürün kalınlık olarak uygun sorun yok. Sadece VRAM üzerindekilere 1 adet 100x100mm yetmeyebilir. 2 adet almanızı öneririm ama pahalı gelecekse Arctic markasının ürünlerine bakabilirsiniz.
Bir kağıt üzerine 100x100 alan çizip verilen ölçüleri sığdırmayı deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler en son durumu burdan bildireceğim. Son bir soru. Termal macun olarak mx-4 e güvenebilir miyim yoksa daha iyi bir markadan macun alsam iyi mi olur ?

KS

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Kartı 2. El mi aldınız 0 mı ? Ftw3 3080 lerde soğutmasıyla meşur bir kart hatta sesiyle de . Eğer 2. El almışsanız üzülerek söylüyorum bilinçsiz OC ile mining yapılmış bir karta benziyor .
2. el aldım fakat araştırdığım kadarıyla şu anda aldığım değerler normal gözüküyor. Gpu die soğutmasında bir problem yok sadece vram ısınıyor ki o da normal kullanımda değil. Ek olarak farkı var mı bilmiyorum ama kart ilk çıkan lhr siz modellerden. 2020 yılında alınmış.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu kart için 90 dereceler VRAM için normal seviyeler. Stokta pek çok kişi yazmış yabancı kaynaklarda bu sonuçlar çıkmış herkeste.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir kağıt üzerine 100x100 alan çizip verilen ölçüleri sığdırmayı deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler en son durumu burdan bildireceğim. Son bir soru. Termal macun olarak mx-4 e güvenebilir miyim yoksa daha iyi bir markadan macun alsam iyi mi olur ?
Ekran kartı macunu olarak önermem aslında kötü değil kesinlikle işte yapar ama bence yine aynı siteden Pullsar Ice Dragon 15.7 W/mk 2 Gr. Termal Macun alabilirsiniz. Bu markanın ürünlerini akrabam mining sistemlerde kullanıyor oldukça iyi sonuçlar alıyorlar. Hem pad hem macun olarak. Pek çok ürün denediklerini ama en iyi verimi bu ürünlerde aldıklarını söylemişti.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
2. el aldım fakat araştırdığım kadarıyla şu anda aldığım değerler normal gözüküyor. Gpu die soğutmasında bir problem yok sadece vram ısınıyor ki o da normal kullanımda değil. Ek olarak farkı var mı bilmiyorum ama kart ilk çıkan lhr siz modellerden. 2020 yılında alınmış.
Anladım , ben hızlıca bakıp yazmıştım , backplate çok ısınıyor mu ?

KS

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Ekran kartı macunu olarak önermem aslında kötü değil kesinlikle işte yapar ama bence yine aynı siteden Pullsar Ice Dragon 15.7 W/mk 2 Gr. Termal Macun alabilirsiniz. Bu markanın ürünlerini akrabam mining sistemlerde kullanıyor oldukça iyi sonuçlar alıyorlar. Hem pad hem macun olarak. Pek çok ürün denediklerini ama en iyi verimi bu ürünlerde aldıklarını söylemişti.
Anladım biraz dilim uçuklayacak anlaşılan. 2gr için fiyat biraz fazla ama böyle bir kartın içini sürekli açmak zorunda kalmak istemiyorum. Görünen o ki cüzdanım birazdan baya hafif olacak :). Önerileriniz için teşekkürler.

KS

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Ben bir alternatif bakayım piyasaya daha ucuza halledilebilir mi diye.
Teşekkürler hocam. 100x100 içine verilen ölçüleri çizdim (sadece vram için) Yanlışım var mı acaba metre ile çizdim cetvel olmayınca biraz yamuk yumuk oldu ama. Yanlışım yoksa ilerde kullanmam için bile artıyor olması lazım.

Ekli dosyalar

• IMG_20220603_181812.jpg
    9.5 MB · Görüntüleme: 38

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Thermalright markasından önerecektim 272 TL 85x45x2.5mm ürün fiyat/performans olarak daha pahalıya bile geliyor. Pulsar iyi bence.

Macun olarak akrabama sordum bildiği iyi ürün var mı diye sadece Arctic MX4 deneyebilir F/P fena sayılmaz dedi e.kartı için. Oradan kısabilirsiniz yani.

KS

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Thermalright markasından önerecektim 272 TL 85x45x2.5mm ürün fiyat/performans olarak daha pahalıya bile geliyor. Pulsar iyi bence.

Macun olarak akrabama sordum bildiği iyi ürün var mı diye sadece Arctic MX4 deneyebilir F/P fena sayılmaz dedi e.kartı için. Oradan kısabilirsiniz yani.
O zaman şimdilik sadece termal pad alıp mx-4 ile gözlemleyeyim. İlerde sıcaklıklarda artış olursa önerdiğiniz macunu alayım. Tekrardan çok teşekkür ederim hocam çok yardımcı oldunuz.
Termal pad siparişini geçtim. Sonuçları paylaşacağım.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri