Yardım Faceit Anti-Cheat ~ Secure Boot Düzgün Çalışmıyor

vethnox

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni bir sistem topladım. MSI Pro B650-S Wifi anakartım var. Faceit'e girmeye çalıştığımda sürekli bu hatayı alıyorum. Bios 7E26v1L sürümünü yükledim güncellikten kaynaklı mı bir sorun diye fakat sıkıntı devam etti. Sonrasında 7E26v1K sürümünü yükledim. Secure boot kısmında secure boot enabled, secure boot mode standard. Bu ayarları custom ve maximum security olarak yaptığımda faceit anti-cheat kısmı düzeliyor. Fakat belli bir süre sonra bilgisayar güç kesip kendisini resetliyip tekrar başlatıyor. Bilgisayar açılırken şifre ekranı geldiği kısımda ekran gidip gidip gelmeye başlıyor belli bir süre sonra tekrardan güç kesip kendisini resetliyor. Sonrasında bir kaç kez deneyip açmaya çalıştığınızda ekran gelmemeye başlıyor. Ayarlara gidip custom kısmını standard'a çevirdiğimde tekrardan sıkıntı çözülüyor bilgisayar açılıyor ama en baş noktaya dönüyoruz, faceit anti-cheat kısmında secure boot düzgün çalışmıyor hatası geliyor. 2 gündür 50 farklı ayar denedim ama henüz çözmeyi başaramadım. Bir fikri, bilgisi olan varsa çok sevinirim.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
anakartınızın sitesinde bulunan chipset sürücüsü "AMD Chipset Driver7.12.04.858" yüklü mü ?

tam güncel windows 10 ve 11 üzerinde ayrıca deneme yapılabilir.

anakart sitesindeki sürücüler yeterince güncel. anakartın uygulaması ile otomatik yükleme mi yapıyorsunuz bilmiyorum. tavsiyem mümkün olan en güncel bir usb kurulum flash' hazırlayın. içine https://tr.msi.com/Motherboard/PRO-B650-S-WIFI/support#driver linkinden gerekli sürücüleri bir klasöre kopyalayın. ek olarak ekran kartı sürücüsünün en güncelinide https://www.techpowerup.com/ sitesinden indirin. açtığını klasörüne atın. windowsu interneti bağlamadan kurun. bu driverlarla sürücü kurulum işlemini bitirin. ardından interneti bağlayıp varsa windows update güncellemelerini tamamlayın.

bu şekilde bir deneme yapın. olmadı msi destek ile irtibata geçmelisiniz. böyle sorunları severler bakarsınız sorun için çözüm biosu çıkarırlar yada size daha yayınlanmamış bir biosu gönderirler.

denenebilecek daha yeni tarihli beta bioslarda var ama geri dönüş şansı varmı yokmu bilmediğimden önermedim.

faceit uygulamasını bilmiyorum. svm modu (virtualization için) açılsın secure boot ayarlansın gibi öneriler getirilmiş. gigabyteların sıkıntısı msi da sorun olmuyor denmiş. yazının başındaki dediklerimi denedikten sonra hala sıkıntı yaşarsanız dediğim gibi msi destekle bağlantıya geçersiniz.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri