Çözüldü Fahiş Fiyatlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aldaron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhaba arkadaşlar.
Açtığım bir konuda tesadüf eseri ürün sorgularken aynı ürünlerin başka satıcılarda 4 katı fiyatlama olduğuna rastladık. @_berkay @dormicum @KOCAEFE @Ritim Ustası @BilgisayarcıGenç gibi arkadaşların uyarısı sonrası böyle dolandırıcı sayılabilecek kişileri fark ettik. Üstelik bu mağaza hepsiburada gibi büyük alışveriş sitesinde 10.000 ürünü var.

Buyurun mağazanın ürünleri : https://www.hepsiburada.com/magaza/bypazar

Herhangi bir ürününe tıklayıp internetten o ürünün diğer mağaza fiyatlamasına bakmanız yeterli.

Bu insanlar aynı sahibinden,com sitesinde olduğu gibi bilerek fiyat yükseltiyorlar ve haksız kazanç elde etmeye çalışıyorlar.

Bizler bu insanlar için cimer olur başka bir şikayet merci olabilir yada pchocası youtube kanalından bir şekilde ses getirebiliriz. Ülkemiz durumu malumken birde bu kişilerle uğraşmamız çok acı verici gerçekten

1667838632734.png
1667838487945.png

Ekli dosyalar

• 1667838455268.png
    1667838455268.png
    299.9 KB · Görüntüleme: 33

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Öncelikle güzel bir konu ve ben zaten bu firmayı fark ettiğimde şikayette bulundum. Bilmiyorum işleme konur mu?
Ancak yazdığınız bazı kelimeleri süzüp yazmanızı tavsiye ediyorum. Lütfen düzenleme yapıp "hain" vb kelimeleri kaldırınız. Sonra başınız ağrısın istemiyorum.

KS

aldaron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Öncelikle güzel bir konu ve ben zaten bu firmayı fark ettiğimde şikayette bulundum. Bilmiyorum işleme konur mu?
Ancak yazdığınız bazı kelimeleri süzüp yazmanızı tavsiye ediyorum. Lütfen düzenleme yapıp "hain" vb kelimeleri kaldırınız. Sonra başınız ağrısın istemiyorum.
Haklısınız düzenledim umarım bu insanlarda kendi yaptıkları hataları düzenlerler

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Şikayetin karşılık bulacağını zannetmiyorum. Fiyatlandırma özgürlükleri var diye biliyorum. Belki kanunen kar sınırları vardır tam bilgim yok o konuda. Bu tarz durumlar için Akakçe ve Epeyi kullanabilirsiniz. Minimum fiyatları sıralıyor bu 2 site.

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Merhaba arkadaşlar.
Açtığım bir konuda tesadüf eseri ürün sorgularken aynı ürünlerin başka satıcılarda 4 katı fiyatlama olduğuna rastladık. @_berkay @dormicum @KOCAEFE @Ritim Ustası @BilgisayarcıGenç gibi arkadaşların uyarısı sonrası böyle dolandırıcı sayılabilecek kişileri fark ettik. Üstelik bu mağaza hepsiburada gibi büyük alışveriş sitesinde 10.000 ürünü var.

Herhangi bir ürününe tıklayıp internetten o ürünün diğer mağaza fiyatlamasına bakmanız yeterli.

Bu insanlar aynı sahibinden,com sitesinde olduğu gibi bilerek fiyat yükseltiyorlar ve haksız kazanç elde etmeye çalışıyorlar.

Bizler bu insanlar için cimer olur başka bir şikayet merci olabilir yada pchocası youtube kanalından bir şekilde ses getirebiliriz. Ülkemiz durumu malumken birde bu kişilerle uğraşmamız çok acı verici gerçekten

Ekli dosyayı görüntüle 10928Ekli dosyayı görüntüle 10926
Bir şeyi almadan en az 1 gün veya 1 2 hafta bakıyorum. 3.0 m.2 SSD lazım 1tb bir de klavye bakalım söz de, indirimler gelicek mi.

dormicum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
77
1-serbest piyasa diyip işin içinde çıkarlar.
2- Ekran kartı asus tuf gaming 3090 2 ay önce 25k dolar 18,20 TL idi. Şimdi 33k amazon almanya da 26k tekabül ediyor.
3- Anakartlarda bu şekilde aşırı fiyatlandı. Sebebi yok. Kur diyorsun ama değil .
4- Özellikle büyük firmalar piyasaya yön veriyor. Mesela amazon almanya aynı ürünlerde %35 fark var.
5- Kasımda bindirim yapacaklar, indirim var diye bize kitleyecekler.
6- Monitörler mesela 1 ay önce 5500 TL olan monitör bugün 7000 TL
7- 60 kuruş fark ile bu bize yansımaktadır.
8- Stokçucu, karaborsacısı bitmemektedir.

Biz bunları hakedecek bir millet değiliz.

Bunun adına kur fark demek enayilik olur. Ortalama bir pc toplama 35K sadece kasa fiyatı, bu fiyata tepki gösterecek arkadaşlar 13. nesil işlemcilerin çıktığını ve 40 serisi ekran kartlarının çıktığını belirtmek isterim. Dünyanın hiç bir yerirnde bu emeğin karşılığı bu olmamalıdır.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Merhaba arkadaşlar.

Ekli dosyayı görüntüle 10928Ekli dosyayı görüntüle 10926
Yanlış listelemedir muhtemelen.

İkincisi serbest piyasa hocam isteyen istediği ürüne istediği fiyatı yazıyor. Yani vatan neden 5-6 binden satıyor diyemediğimiz gibi XXX 25 binden satıyor diyemeyiz.

Ha keza aynı özelliklerdeki hazır sistemi 20 bine alan da var başka siteden 14 bine alan da. Biri fırsatçı diğeri enayi mi? :)

Biliçli tüketici almadan önce pazar araştırması yapar. Konu bu kadar net aslında. Ben bir kulaklığı 2500 TL den alıyorum ama başka bir sitede aslında 1320 TL ye satılıyor diye, bunu bana 2500 TL den satan firmanın hainliği mi yani?

Firma ne kadara satarsa satsın, sonunda vergisini ödüyor ve herhangi bir usulsüzlük yapmıyorsa sorun yoktur.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Hocam konuyu okumadım uzun olduğu için ama doğru anladıysam özet geçeyim hemen.

E ticaretle uğraşıyorum öncelikle.

Ürünün stoğu olmadığı zaman fiyatı yükseltilir çünkü ürünü silersek listelenmede geri kalıyor ve ilerde stoklara girincede satılmıyor.

Fiyat yüksek olunca otomatik düşük olana zaten yönlendiriyor müşteri için.

dormicum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
77

Ürünün stoğu olmadığı zaman fiyatı yükseltilir çünkü ürünü silersek listelenmede geri kalıyor ve ilerde stoklara girincede satılmıyor.

açıklayıcı oldu. Bilmiyordum bunu sağol

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Burdaki haksız kazanç ne tam olarak anlayamadım :) Bu ülkenin ne zaman serbest piyasa ekonomisine geçtiğini , serbest piyasa ekonomisinin ne olduğunu filan bence araştırmalısınız.

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
1-serbest piyasa diyip işin içinde çıkarlar.
2- Ekran kartı asus tuf gaming 3090 2 ay önce 25k dolar 18,20 TL idi. Şimdi 33k amazon almanya da 26k tekabül ediyor.
3- Anakartlarda bu şekilde aşırı fiyatlandı. Sebebi yok. Kur diyorsun ama değil .
4- Özellikle büyük firmalar piyasaya yön veriyor. Mesela amazon almanya aynı ürünlerde %35 fark var.
5- Kasımda bindirim yapacaklar, indirim var diye bize kitleyecekler.
6- Monitörler mesela 1 ay önce 5500 TL olan monitör bugün 7000 TL
7- 60 kuruş fark ile bu bize yansımaktadır.
8- Stokçucu, karaborsacısı bitmemektedir.

Biz bunları hakedecek bir millet değiliz.

Bunun adına kur fark demek enayilik olur. Ortalama bir pc toplama 35K sadece kasa fiyatı, bu fiyata tepki gösterecek arkadaşlar 13. nesil işlemcilerin çıktığını ve 40 serisi ekran kartlarının çıktığını belirtmek isterim. Dünyanın hiç bir yerirnde bu emeğin karşılığı bu olmamalıdır.
2. maddede yazdığına şöyle cevap verebilirim. Çoğu düzenli ithalat yapan firma fiyatlarını yerine koyma maliyetine göre düzenlemeye çalışır. Doların yükseleceği beklentisi yüksek olduğundan dolayı şu anki ederinden fazlaya satan çok yer oluyor. Firma hemen sattığı ürünün yenisini toptancıdan hooop rafı doldur diyerek alamıyor :) İthalatı belli aralıklarla belli adetlerle yapıyorlar. O zamana kadar da doların ne olacağı belli değil. O zaman diyeceksin ki dolara çevirsin sattığını direk. Dolara çevirip faize bile koysa dolar eflasyonu dolar faizinden baya yüksek şu anda. Hadi onu da halletti diyelim dolar alan firmalara oldukça yaptırımlar var şu anda. Onu da işin içine giren anlar diyip çokta konuşmayayım bu konuda :)

Aynı malı her firma da farklı fiyattan satabiliyor. Bunun nedenlerinden biri ithalat yapan firmaların arasındaki avantaj farkları. İthalat yapan bir firma ihracat da yapıyorsa misal çok iyi bir vergi avantajına sahiptir.Konteyner fiyatları oldukça fazla. Yükte hafif pahada ağır bilgisayar bileşenlerinde çok farketmese de düzenli ithalat yapan firma ile arada yapan firma arasında nakliyede büyük fiyat farkları olabiliyor. Aynı şekilde toplu alımlarda ithal edeceğin firmadan daha düşük birim ücreti alabiliyorsun. Ben bir firmanın ürünü sattığı fiyatın diğer bir firmanın o ürünü mal ettiği fiyattan daha düşük olduğunu gördüm.

Ayrıca yaşadığımız coğrafyanın kaderi olarak fırsatçı, tırnakçı, toynakçı v.b ne ararsan olduğu için alıcı gözünü açık tutmak zorunda. Ne yazık ki sizden farklı şekilde biz bunları hak eden bir milletiz der Türkiye'de yaşayanların çoğunun sizin bildiğiniz gibi insanlar olmadığını belirtirim :)

Son düzenleme:
KS

aldaron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Yanlış listelemedir muhtemelen.

İkincisi serbest piyasa hocam isteyen istediği ürüne istediği fiyatı yazıyor. Yani vatan neden 5-6 binden satıyor diyemediğimiz gibi XXX 25 binden satıyor diyemeyiz.

Ha keza aynı özelliklerdeki hazır sistemi 20 bine alan da var başka siteden 14 bine alan da. Biri fırsatçı diğeri enayi mi? :)

Biliçli tüketici almadan önce pazar araştırması yapar. Konu bu kadar net aslında. Ben bir kulaklığı 2500 TL den alıyorum ama başka bir sitede aslında 1320 TL ye satılıyor diye, bunu bana 2500 TL den satan firmanın hainliği mi yani?

Firma ne kadara satarsa satsın, sonunda vergisini ödüyor ve herhangi bir usulsüzlük yapmıyorsa sorun yoktur.
Hocam o halde youtube pc hocası tv kanalında piyasanın pahalılığından şikayet etmemelisiniz, ben sizin o videonuzdan ilham alıp açtım konuyu :)

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109

Çok net açıklamış zaten bu tarz ürünlerin satılma şansı yok. Zaten parası çok olan gider zincir marketten alır örnekte mesela vatana gider 6000 tl öder neden gidip 25000 versin kim olduğu belli olmayan bir satıcıya. Mantıksız yani. Bizim gibiler de zaten kılı kırk yarıyor almadan önce :) Ortada bir dolandırıcılık yok.

KS

aldaron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Arkadaşlar burada anlamadığınız olay şu
Bir ürün bir yerde 5 tl iken diğer yerde 10 tl ye satılıyorsa üçüncü bir satıcı bunu 7 tl ye satmak ister. Birinci satıcı stokları bitince insanlar 7 tl ye yönelir ve böyle fiyatlarda pahalılığa gidilir . Sizler bu gibi olaylara tepki göstermezseniz daha çok isyan edersiniz pahalılıktan .

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Sen de şunu anlamıyorsun zaten hiçbir ürün her yerde aynı fiyattan satılmaz eğer üreticinin standart bir fiyatı yoksa. Mesela bir satıcı stokları çok şiştiği için bir üründe indirim yaptı o zaman tüm satıcılar fiyat mı indirir yoksa kendisi gibi stok fazlası olanlar mı indirir? Ürünün satıcılara maliyeti farklı farklı olduğundan ederi gideri değişik hepsinde bu herşeyde var. Dediğiniz gibi bir pahalılık yok.

Ama birkaç yıl önce ortaya çıkmıştı. Hem elektronikte hem marketlerde. Pazar payının çoğuna sahip şirketler beraber fiyatlara müdahale etmişti ve ortaya çıktığında ciddi cezalar ödediler. Tehlikeli olan bu.

KS

aldaron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Sen de şunu anlamıyorsun zaten hiçbir ürün her yerde aynı fiyattan satılmaz eğer üreticinin standart bir fiyatı yoksa. Mesela bir satıcı stokları çok şiştiği için bir üründe indirim yaptı o zaman tüm satıcılar fiyat mı indirir yoksa kendisi gibi stok fazlası olanlar mı indirir? Ürünün satıcılara maliyeti farklı farklı olduğundan ederi gideri değişik hepsinde bu herşeyde var. Dediğiniz gibi bir pahalılık yok.

Ama birkaç yıl önce ortaya çıkmıştı. Hem elektronikte hem marketlerde. Pazar payının çoğuna sahip şirketler beraber fiyatlara müdahale etmişti ve ortaya çıktığında ciddi cezalar ödediler. Tehlikeli olan bu.
Umarım daha mantıklı düşünebilirsiniz, tüketici kendi hakkını bile savunamıyorsa müstahak her şey

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Hocam o halde youtube pc hocası tv kanalında piyasanın pahalılığından şikayet etmemelisiniz, ben sizin o videonuzdan ilham alıp açtım konuyu :)
Ben forumda adminim hocam sadece, youtube kanalı ile hiçbir alakam yok. Benim söylediklerim sadece beni bağlar :)

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Konu, konu sahibinin talebi üzerine kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri