Fan Çoklayıcı Önerisi

Kron1k

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar,

Kasama sıvı soğutucu taktım CPU fan girişi 1 tane vardı oda egzoz fana bağlıydı onu çıkartım sıvı soğutucunun içinden gelen 4pin+3pin kabloya sıvı soğutucumun fanlarını taktım ama egzoz boşta kaldı çalışmamakta buna uygun 1 çoklayıcı önerir misiniz?

Not: Egzoz fanım 3 pin girişli sıvı soğutucu fanımı taktığım 4pin girişe taktığımda çalıştı.
Sıvı soğutucu fanlarım 4 pin girişli 1 tanesine 3 pin girişli diğerine ise 4pin girişliye takılı.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Merhaba kasama sıvı soğutucu taktım CPU fan girişi 1 tane vardı oda egzoz fana bağlıydı onu çıkartım sıvı soğutucunun içinden gelen 4pin+3pin kabloya sıvı soğutucumun fanlarını taktım ama egzoz boşta kaldı çalışmamakta buna uygun 1 çoklayıcı önerir misiniz?

Not: Egzoz fanım 3 pin girişli sıvı soğutucu fanımı taktığım 4pin girişe taktığımda çalıştı.
Sıvı soğutucu fanlarım 4 pin girişli 1 tanesine 3 pin girişli diğerine ise 4pin girişliye takılı.
Yani anakart modelinizi söylerseniz iyi olur. Genelde her anakartta en az iki fan yuvası bulunur. Cpu fan ve sys fan. Chassis fan olarak da geçebilir. Sıvı soğutma fanlarını cpu fan kısmına, egzoz fan ve diğer ön tarafta fan varsa onları sys fan portuna takmalısınız. Bu duruma göre bağlantılarını kontrol edin ve ona göre gerek varsa normal bir fan çoklayıcı yeterli olur. Anakartınızda kaç port var, bir porta kaç fan düşecek bilmediğimden tam yorum yapamıyorum.

KS

Kron1k

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yani anakart modelinizi söylerseniz iyi olur. Genelde her anakartta en az iki fan yuvası bulunur. Cpu fan ve sys fan. Chassis fan olarak da geçebilir. Sıvı soğutma fanlarını cpu fan kısmına, egzoz fan ve diğer ön tarafta fan varsa onları sys fan portuna takmalısınız. Bu duruma göre bağlantılarını kontrol edin ve ona göre gerek varsa normal bir fan çoklayıcı yeterli olur. Anakartınızda kaç port var, bir porta kaç fan düşecek bilmediğimden tam yorum yapamıyorum.
hocam b550m-k cpu fana sıvısoğutucu pompası cha2ye kasa fanları cha1 e ise dediğim gibi sıvı soğutucu fanları takılı

KS

Kron1k

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Tamam o zaman, siz egzoz fanlarını da kasa fanlarına, cha2 ye ekleyin. Kaç fan oluyor toplam? Belki boş yer vardır oradaki çoklayıcıda.
göremiyorumki şuan kasa fanlarının nerde olduğunu gt301 kasa

şuan sipariş ettimde sizin dediğinizi bulursam iptal edeceğim.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635

şuan sipariş ettimde sizin dediğinizi bulursam iptal edeceğim.
Kasanın arka tarafında olabilir belki bir çoklayıcı. Sonuçta bu öndeki 3 fan bir yere bağlı. Arka fanın da bunlarla bir bağlanması lazımdı.

KS

Kron1k

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kasanın arka tarafında olabilir belki bir çoklayıcı. Sonuçta bu öndeki 3 fan bir yere bağlı. Arka fanın da bunlarla bir bağlanması lazımdı.
baktım yok hocam arkada kasanın kendi argb kontrolcüsü var oraya ve chafan2 ye bağlı kasa fanları boş yer yok attığım link uyar umarım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri