Merhaba arkadaşlar. Oldukça eski bir sistemim vardı, canlandırmak istedim. Linux kurdum, gayet güzel de çalışıyor. Cpu soğutucu olarak Id-Cooling IS-50 kullandım. Çok sessiz çalışıyor, işini de çok güzel yapıyor. Şöyle bir sorun var yalnız... Anakart eski, haliyle kartta rgb çıkışı yok. Sistemi kendi emeğimle yaptığım uzay kasa ile kullanıyorum. Dolayısıyla bir fan kontrolcüsüne de sahip değilim. Yani bir fan kontrolcüsüne ihtiyacım var. Soğutucunun kablosu 4 pin ve pwm. Benim buna göre soğutucuyu aydınlatacak bir kontrolcüye ihtiyacım var. Renk değişimi gibi fantezilerim yok. Tek renk veya rainbow yansa yeterli. Sadece yansın yani. O kadar araştırdım, sordum soruşturdum, 4 pin deyince uymaz diyorlar. Var mı bir önerisi olan? Nasıl bir kontrolcü almalıyım?
Soğutucumun iki bağlantı kablosu var... bir tanesi normal olarak anakartta cpu_fan bağlantısına bağlanan ve fanın dönmesini sağlayan kablo. Diğeri ise 4 pinli rgb kablosu. Yani, soğutucunun rgb si var, sadece onu yakmak istiyorum.
Uzun oldu biraz, affınıza sığınırım. Umarım derdimi anlatabilmişlimdir. Teşekkürler peşinen.
Not: Yanlış kategoriye açtıysam konuyu, ilk konum, kusura bakmayın.
Soğutucumun iki bağlantı kablosu var... bir tanesi normal olarak anakartta cpu_fan bağlantısına bağlanan ve fanın dönmesini sağlayan kablo. Diğeri ise 4 pinli rgb kablosu. Yani, soğutucunun rgb si var, sadece onu yakmak istiyorum.
Uzun oldu biraz, affınıza sığınırım. Umarım derdimi anlatabilmişlimdir. Teşekkürler peşinen.
Not: Yanlış kategoriye açtıysam konuyu, ilk konum, kusura bakmayın.
Son düzenleme: