Fan Sesi Sorunu

UYKUN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese selamlar,

Benim pc de ön yüzde 3 tane fan var ve en alttaki fan' dan bazen pc yi açınca cızırtılı bir ses geliyor.

O fandan geldiğine eminim sebebi nedir ve ne yapmam gerek?

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Fanın elektronik devresinde veya kablolarında bir problem olabilir. LED varsa fanda oda sıkıntılı olabilir. Elektronikten anlıyorsanız kontrol edin yok anlamıyorsanız kasa ile geldiyse kasayı yok ayrı aldıysanız fanları garantiye yollayın.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Kasa Önündeki Fanlar İse Kardeşim, Fanlar Tozlanmış , Kiralanmış Olabilir En Son Ne Zaman Temizledin Kardeşim

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Toz öyle elektronik cızırtı sesi çıkartmaz ama kullanıcı o tarz bir ses ile sürtünme sesini karıştırmış olabilir orası ayrı. Kontrol etmekte fayda var.
Yok Hocam Belki Temizlemistir Fanlarin Vidalerini Çok Sıkmışsa Eğer Buda Cızırtı Yapıyor Fan Pervanesi Belki Kasaya Çarpıyordur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yok Hocam Belki Temizlemistir Fanlarin Vidalerini Çok Sıkmışsa Eğer Buda Cızırtı Yapıyor Fan Pervanesi Belki Kasaya Çarpıyordur
İşte o cızırtı değil de daha çok sürtünme sesi oluyor. Belki sesleri karıştırmıştır kullanıcı, bakınca geri dönüş yapar zaten.

KS

UYKUN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa Önündeki Fanlar İse Kardeşim, Fanlar Tozlanmış , Kiralanmış Olabilir En Son Ne Zaman Temizledin Kardeşim
Valla kasanın içi çok tozluydu baya anakartı, ekran kartını vs. Temizledim ama on fanlarda baya toz var temizleyemedim kayanklımıdir?

KS

UYKUN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşte o cızırtı değil de daha çok sürtünme sesi oluyor. Belki sesleri karıştırmıştır kullanıcı, bakınca geri dönüş yapar zaten.
Daha önce hiç sokmedim vidaları falan. Zaten sökmesi zor gibi görünüyor.
Lakin ön 3 fandan en alttaki ses gelen fana yani pervaneye az kuvvet uyguladığımda pervane ileri geri hareketi yapıyor. Gerçi tüm fanlarda oluyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Valla kasanın içi çok tozluydu baya anakartı, ekran kartını vs. Temizledim ama on fanlarda baya toz var temizleyemedim kayanklımıdir?

Daha önce hiç sokmedim vidaları falan. Zaten sökmesi zor gibi görünüyor.
Lakin ön 3 fandan en alttaki ses gelen fana yani pervaneye az kuvvet uyguladığımda pervane ileri geri hareketi yapıyor. Gerçi tüm fanlarda oluyor.

Toz odaklıdır o halde. Siz cızırtı deyince ben elektronik devre anladım ama büyük ihtimalle sürtünme sesi ve ilk açılışta yavaş yavaş döndükleri için başta öyle ses çıkartıyor sonra hızlanınca geçiyordur. Siz diş fırçası gibi ince bir fırça ile fanları temizleyin. Fön veya elektrik süpürgesiyle çekersiniz tozu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri