Fan Takılmasıyla İlgili

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Bilgisayarımın üst kısmına egzoz fanı takıcam veya taktırıcam. İzlediğim videolarda anakarta da takılan kablolar vardı. Bende anakartımı inceledim ve videodaki gibi boştaki yerlerden görmedim anakartımda. Konuyu mahalledeli bilgisayarcıya danıştım. Anakarta bişey bağlamıcaz Powersuply a bağlanıcak fan dedi. Bu doğrumu? Adam aslında güvendiğim adam ama genede emin olmak için sizden de teyit almak istedim.
ve adam 120mm lik 2 fana 500 TL dedi işçilik dahil. Sizce bu fan dandik mi olur iş görürmü?

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Bilgisayarımın üst kısmına egzoz fanı takıcam veya taktırıcam. İzlediğim videolarda anakarta da takılan kablolar vardı. Bende anakartımı inceledim ve videodaki gibi boştaki yerlerden görmedim anakartımda. Konuyu mahalledeli bilgisayarcıya danıştım. Anakarta bişey bağlamıcaz Powersuply a bağlanıcak fan dedi. Bu doğrumu? Adam aslında güvendiğim adam ama genede emin olmak için sizden de teyit almak istedim.
ve adam 120mm lik 2 fana 500 TL dedi işçilik dahil. Sizce bu fan dandik mi olur iş görürmü?
hangi marka model fan olduğu önemli 90tl ye de fan var 600tl ye de ama bilgisayarcının takacağı 150 200tl lik bişey olur bence kendiniz alıp kendiiz monte edin

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
hangi marka model fan olduğu önemli 90tl ye de fan var 600tl ye de ama bilgisayarcının takacağı 150 200tl lik bişey olur bence kendiniz alıp kendiiz monte edin
Anakarta takılıp iş bitseydi kendim takıcaktım ama işin içine şimdi powersuply girdi oralara pek bulaşmak istemiyorum. Hiç bilmiyorum zaten fan takma olayını o yüzden de dışarda taktırmaya yöneldim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ne doğru ne yanlış demiş. Anakartlarda fan girişleri 1 veya 2 tane olabiliyor. Bu dediği doğru ama PSU ile güç vermek zorunda değilsiniz. Fan çoklayıcılar var , bir girişe 3-4 adet fan takılabiliyor. Fiyatı da yüksek değil ama kalitesiz fan takacağını düşünüyorum.

Aşağıdaki ürün alınabilir.

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Ne doğru ne yanlış demiş. Anakartlarda fan girişleri 1 veya 2 tane olabiliyor. Bu dediği doğru ama PSU ile güç vermek zorunda değilsiniz. Fan çoklayıcılar var , bir girişe 3-4 adet fan takılabiliyor. Fiyatı da yüksek değil ama kalitesiz fan takacağını düşünüyorum.

Aşağıdaki ürün alınabilir.

İşimi görücek bi fanda olması gereken özellikler nedir ? Kasa Asus Tuf Gaming 301 önde 3 fan var arkada 1 ama grafik gerektiren oyunlarda ısınma oluyor. Kasanın üstündeki filtreyi kaldırıyorum artık biraz daha rahat hava akışı olsun diye.

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
hocam işlemci ve işlemci soğutucunuz nedir

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İşimi görücek bi fanda olması gereken özellikler nedir ? Kasa Asus Tuf Gaming 301 önde 3 fan var arkada 1 ama grafik gerektiren oyunlarda ısınma oluyor. Kasanın üstündeki filtreyi kaldırıyorum artık biraz daha rahat hava akışı olsun diye.
Paylaştığım fan iyi aslında. Linkte aşağıda karşılaştırma da verilmiş. Fiyat olarak daha aşağıda pek iyi ürünler de yok.

1687337165589.png

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Screenshot_2023-06-21-11-45-26-559_com.whatsapp.jpg
.
IMG_20230621_114545.jpg
Bu ikisinden hangi söyle Allah için.
Ustekini ankarttta sys fan yazan 3 ince çubuklu yere takacan.
Allttaki power a takilan en kolayı ac kasanin yan kapagini isaretledigim yere benzeyen power portuna tak.
Şunlara para verme.

Milleti yiyorlar

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
hocam işlemci ve işlemci soğutucunuz nedir
İşlemci i5 12400F stok soğutucu var

Ekli dosyayı görüntüle 22997
.
Ekli dosyayı görüntüle 22998
Bu ikisinden hangi söyle Allah için.
Ustekini ankarttta sys fan yazan 3 ince çubuklu yere takacan.
Allttaki power a takilan en kolayı ac kasanin yan kapagini isaretledigim yere benzeyen power portuna tak.
Şunlara para verme.

Milleti yiyorlar
ya bende millete para kaptırmak istemem dediğin gibi. İsterimki her işimi kendim görüyim en güvenilir o zaten biliyorum. Ama ayıptır söylemesi sisteme yüklü miktarda para yatırdım fazla bilmediğimden bi sıkıntı çıkarmaktan korkuyorum. Ayriyeten yukarda da yazdığım gibi anakartı inceledim kendim baktığım videolardaki gibi 3. bi giriş bulamadım. Ama @Syqex giriş çoğaltıcılar var demiş. Oda ayrı bi takıldı kafama. Şimdi kafamda binbir soru sıkıntı. ondan dışarıda taktırmaya istemesemde mecburen yöneliyorum.

Son düzenleme:

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
İşlemci i5 12400F stok soğutucu var

ya bende millete para kaptırmak istemem dediğin gibi. İsterimki her işimi kendim görüyim en güvenilir o zaten biliyorum. Ama ayıptır söylemesi sisteme yüklü miktarda para yatırdım fazla bilmediğimden bi sıkıntı çıkarmaktan korkuyorum. Ayriyeten yukarda da yazdığım gibi anakartı inceledim kendim baktığım videolardaki gibi 3. bi giriş bulamadım. Ama @Syqex giriş çoğaltıcılar var demiş. Oda ayrı bi takıldı kafama. Şimdi kafamda binbir soru sıkıntı. ondan dışarıda taktırmaya istemesemde mecburen yöneliyorum.
hocam ozaman biz size fan önerelelim siz alın bilgisayarcıda taktırın böylesi daha mantıklı bide işlemciye soğutucu almak daha mantıklı olur bence

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
hocam ozaman biz size fan önerelelim siz alın bilgisayarcıda taktırın böylesi daha mantıklı bide işlemciye soğutucu almak daha mantıklı olur bence
valla varsa öneriniz sevinirim Bütçe max 750 diyim. İş görücek bişey arıyorum 750 yetmez derseniz biraz aşabilir.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
PSU'ya bağlanan fanlar eski tip fanlar. Sabit hızda çalışırlar. Sabit hızda çalıştıkları için çıkardıkları gürültü sabittir.

PWM fanlar anakarta bağlanır, sıcaklık durumuna göre hızlarını sistem kendisi ayarlar. Sistem boştayken yavaş çalışacağından yük altındakine göre daha sessiz olur. Anakart üzerinde boş yer yoksa fan çoklayıcı kablo ile takabilirsin.

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
2 egzoz fan alacağınıza atılan işlemci soğutucuyu alın.
soğutucu mu fanmı bu konuda çok kararsızım. Bununla ilgilide daha önce bi konu açmıştım. Orda da soğutucu al diyende oldu egzoz fan al diyende. Ama çoğunluk egzoz fan al dedikleri için ona karar vermiştim. Şimdi gene başladı bu tartışma :)

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
soğutucu mu fanmı bu konuda çok kararsızım. Bununla ilgilide daha önce bi konu açmıştım. Orda da soğutucu al diyende oldu egzoz fan al diyende. Ama çoğunluk egzoz fan al dedikleri için ona karar vermiştim. Şimdi gene başladı bu tartışma :)
hocam şuan zaten soğutucuya ihrtiyaç var ve kasa zaten hava akışı iyi bi kasa o yüzden kesinlikle soğutucu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri