Fan Temizlemek İçin Tornavida

bay_x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar herkese,
Laptobu ilk aldığımda fandan çok ses geliyordu ve ısısına baktığımda 75 85 civarı gösteriyordu. Buraya gelip sorduğumda teknik servise götürmem söylenmişti. Götürdüm ve fanın arızalı olduğu ve değişmesi gerektiğini söylediler ve değişmişlerdi. 2 sene geçti ve şimdi gene çok hızlı dönüyor ve ısısı aynı durumda. Fanı temizlemem gerektiğini düşündüm ve açmaya çalıştım fakat vidaları açamadım. Çünkü saatçi tornavidası sadece vidalara ulaşabiliyor ve sadece 4 5 tane vidayı çıkartabiliyordu. Diğerlerini çevirmeye çalıştığım gibi tornavida kayıyordu vidaya oturmuyordu yani. Hangi tornavidayı kullanmalıyım veya temizlikle alakası yok servise mi götürmeliyim. Servis haftalar sonra verdiği için hemen kendim yapıp bitirmek istedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Temizlik işe yarayabilir ama yine genel sebep bu olmayadabilir. İşlemci macununuz tükenmişte olabilir işlemci ısısı fanın hızlı dönmesine ve ısının artmasına sebep olur. Fan temizliği ve bu macun yenileme işlemini uygulayın. Ayrıca eğer cihazın hala garantisi varsa bu işlemleri siz yaptığınız zaman cihaz garanti dışı kalacaktır bunu belirteyim. Praktiker, Teknosa, Media Markt gibi mağazalardan bu tornavidayı temin edebilirsiniz. Vida genişlik ölçülerini alın ve cihazın vida deliklerinin resmini çekin size uygun tornavidayı veya alyanı neyse artık temin ederler. Sonrası kolay zaten.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri