Fan yapilandirmasi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Taiffa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar arkadaslar, sistemim bu sekilde. Benim sorum kasaya ekleyecegim fanlarda nasil bir yapilandirma yapmaliyim? Coklayici almam gerekir mi?(Almam gerekirse sorunsuz bir coklayici öneriniz var mi) Sectigim Fanlar (3 adet) Sessizlik ve performas önemli. Alternatif fan öneriniz varmi? Bu kadar fan konusuna takilacagimi zannetmiyordum.Tesekkurler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınız üst seviye bir model. Üzerinde 1 adet CPU 1 adet CPU/Kasa OPT fan bağlantısı ve 1 adet sıvı soğutucu pompa bağlantısı soketlerine ek olarak 3 adet kasa fanı bağlayabileceğiniz soket mevcut. Yani 3 fan alırsanız ekstra bir fan birleştirme kablosu kullanmadan bağlantı yapabilirsiniz. 

Fan seçiminizde bir sorun yok. Piyasadaki en iyi fan ve hava soğutucu üreticilerinin başlarında gelen NOCTUA markasının ürünlerinden seçmişsiniz. Alabilirsiniz bir problem yok.

KS

Taiffa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hava akışı için sistemdeki kasaya yeterli olacak mı? Yoksa kasa içine daha fazla fan eklemeli miyim? Sizce Kasa ile gelen Eksoz fanı (corsair ml120)  bunu değiştirmeli miyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasanın ne olduğunu bilmiyorum onu yazmadınız ancak 2+1 konfigürasyon yani 2 fan içeri hava alacak 1 fan dışarı atacak şekilde bir kombinasyon kasanız FULL TOWER yani en büyük boy kasalarından birisi değilse yeterli olur. Siz 3 fan içeri hava alacak 1 veya 2 fan atacak şekilde kombin yapacağınızı beliriyorsunuz yani sorun yok. Ayrıca ML120 fanınızı egzoz fan yapabilirsiniz bir sorun yok. Önemli olan kasanın içerisine temiz hava çekmektir. Fan olmasa bile hava dışarı bir şekilde çıkar. Fan sadece bu akışı hızlandıracaktır. Yani egzoz fanı kalabilir.

KS

Taiffa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemin linkini göndermişdim kalabalık olmasın diye tekrardan yazmadım.Kasa corsair obsidian 500d. Bilgilendirme için teşekkürler ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben konuya ilk cevap verdiğimde bakmıştım o linke ama şuan o bağlantı gözümden kaçmış. :)

Bu kasaya 3+1 kombinasyon yeterli olur bir sorun yok. Kasa ile gelen fan arkada kalabilir.

Bu arada RGB bir fan isteğiniz varsa anladığım kadarıyla bütçede sorun yaşamıyorsunuz sistem biraz kallavi buradan çıkarttım bunu. Size yine kaliteli, performanslı ve sessiz ama RGB fan önerisi yapabilirim. Söylemeniz yeterli.

KS

Taiffa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim Rgb 'ye ihtiyaç duymuyor. Performansı sağlam olsun, uzun yıllar baş ağırtmasın ve hakkıyla oyunları oynatsın yeter.Yardımınız için sağolun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri