Soru Fan Yönü Doğru Mu ?

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
242
Arkadaşlar merhaba sistemim iki üç aylık aldıgımdan beri ayar vs yapadım sadece geçen gün işlemdim valorantta 85 derecelere çıkıyordu bir arkadaş sayesinde voltaj ayarı ve 4.4 ghz çıkardık 67 derceye kadar düşürdük kuletipi sogutucuda spariş verdim ( KAFAMA TAKILAN KASA İÇİNDE 6 ADET FAN VAR STOK YÖNLERİ DOGRUMU DEGİLMİ EMİN OLAMADIM SİZLERE SORMAK DANIŞMAK İSTİYORUM ön yan ful cam aşagıda ızgara var üstte ve yan fanların oldugu kısım. Benim bildigim aşagıdan çekip yukarıdan ve yandan boşltıyor havayı
/ Ekran kartı Sıcaklıgım Nasıl Bir Ayara gerek varmı
yanlış bu kasaya soğuk hava akışı nerden sağlanıyor ?

sizin 360mm sıvı soğutma alıp 6 tane fanın içeriye üflemesi lazım

ancak öle doğru hava akımı olur ısınnan hava yükselir mantığıyla

Arkadaşlar merhaba sistemim iki üç aylık aldıgımdan beri ayar vs yapadım sadece geçen gün işlemdim valorantta 85 derecelere çıkıyordu bir arkadaş sayesinde voltaj ayarı ve 4.4 ghz çıkardık 67 derceye kadar düşürdük kuletipi sogutucuda spariş verdim ( KAFAMA TAKILAN KASA İÇİNDE 6 ADET FAN VAR STOK YÖNLERİ DOGRUMU DEGİLMİ EMİN OLAMADIM SİZLERE SORMAK DANIŞMAK İSTİYORUM ön yan ful cam aşagıda ızgara var üstte ve yan fanların oldugu kısım. Benim bildigim aşagıdan çekip yukarıdan ve yandan boşltıyor havayı
/ Ekran kartı Sıcaklıgım Nasıl Bir Ayara gerek varmı
4.4 ghzden düşüktemi çalışıyoduu yüksektemi ?

okadar para veriyorsunuz işlemciye onu tam performansında kullanmak hakkınız

kule tipi yerine iyi bir 360mm sıvı soğutma almanız lazım valorantta 72 derece gpuda iyi değil valorant işlemci tabanlı bir oyun maks 40 50 derecelerde gezmesi lazım

KS

Balamir_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ancak öle doğru hava akımı olur ısınnan hava yükselir mantığıyla

4.4 ghzden düşüktemi çalışıyoduu yüksektemi ?

okadar para veriyorsunuz işlemciye onu tam performansında kullanmak hakkınız

kule tipi yerine iyi bir 360mm sıvı soğutma almanız lazım valorantta 72 derece gpuda iyi değil valorant işlemci tabanlı bir oyun maks 40 50 derecelerde gezmesi lazım
Sıvı sogutmaya bütçem yetmedi
Normal ghz si 3.7 idi bios ayarlarından bir iki ayar yaptırdı 4.4ghz çıktı bende pek anlamadıgıma öyle yaptım siz nasıl önerirsiniz ekrankartından ve işlemciden tam performans için hangi ayar yapsam kafi olur

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
170
Alltaki fanları kontrol ettim çakmakla vs içeriye veriyor havayı doğru
Yanlış hocam fanların. Hoşuna gitityse böyle kullan

Sağ taraftaki fan şeklini ne tarafa bakarsa temiz hava akışı oraya olur. Sol taraftaki dışarıya hava çıkarmak için takılır. Sendeki takılı olan şekilde hepsi içeriye hava alıyor. Temiz hava çıkışı yok. Ama idda ediyorsun doğru diye. Nasıl hoşuna gittiyse öyle kullan

Ekli dosyalar

• fan yonu.jpg
    fan yonu.jpg
    57.1 KB · Görüntüleme: 11

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri