Hdd ve cd/dvd rom plakalarını söktüm. Üste delik açtım 360mm sıvı soğutucu takılı. Arka kapağada delik açtım orayada fan taktım. (Görseldeki siyah kısıma) Yani cd/dvd rom ve hdd bölmeleri boş.Zamanının dikkat çekici kasasıydı.
Ekli dosyayı görüntüle 40705
Ekli dosyayı görüntüle 40706
Bu yan kapak, arka eksoz ve üst bölümdeki fan yuvalar.
Sonradan değişiklik yapmadıysanız. Fabrika çıkış ve size geliş bu şekilde mi?
Önde 1 ad 200mm
Yan kapakta 200mm (yan kapak fanlı mı fansız mı geldi kasa)
Arka eksoz 120mm
ve üst üstede fabrika çıkış takılı var mı fan
Şu an için arkada egzoz fan takılı, üst tarafta Arctic liquid freezer iii 360 takılıKasa kötü değil zaten DVD-ROM kullanım ihtiyacı olduğu zamanlardan buna göre tasarlandığı için iç yapı biraz daha farklı geliyor gözümüze.
-Üstte 360 mm lik rad. soğutucu fanları --- dışarı atıyor havayı.
- Turuncu dikdörtgen dvd room kısmının altında bir tane kasayla gelen 200 mm fan varsa..? eğer yoksa (Üstten çıkan 200mm lik oturtabilirseniz neden olmasın)
Üstten çıkan 200 mm liği yan kapaktaki yere de olabilir. Uyumlu ise boyut olarak.
Arkada birde ekzoz olacak bu durumda
Hava çaıkışma, türbülans, çakışma ve engelleme bunu fanları takarken aşama aşama takarak (hepsini bir anda değil) kontrol etmeye çalışacaksınız artık.
Genel kabul görmüş düzen attığım ilk fatodaki gibi ayarlayabilirseniz daha elverişli olacaktır.
İlk başta arka kapakta sıvı soğutucu takılıydı. Direkt dışarıdan alıyordu içeri. Aslında o kısımda push/pull bile yapacak yerim vardı. Üst tarafa taktığım zaman 1-2 derece fak etti gibi. Rtx 3080 max 65 derece, ryzen 5600 max 53-54. Ses benim için artık sorun değil. Yaklaşık 5-6 yıl 2000rpm hava soğutucu kullandımön altta orijinal 200mm lik takılı
üst tarafta Arctic liquid freezer iii 360 takılı
yan taraftaki orijinal 200mm lik takılı
arka kapakta 3 fan takılı.
arkada egzoz fan takılı,
Bunlar hayli hayli yeterli fazla bile bence. Sıcaklık durumları nasıl bileşenlerde
arka kapakta 3 fan takılı. bunu iptal etseniz bile olur. (veya bire indirip denemek) Titreşim ve ses olarak biraz daha rahatlatır.
360 arctic fanları ve 1 eksoz dışarı atımda yeterli olacaktır tahminim.
Gayet yeterli ön tarafa o turuncu kısma, dvd-rom bölümüne dokunmayın bence, bütünlük ve görüntü bozulmasın. Çünkü alt kısımda önde bir 200mm lik ve yan kapakta yine bir 200 mmlik içeri üfleyen var. Hayli hayli yeterli olacaktır. Fan çapının yüksek olması da cabası...
Hatta denemeler yaparak azaltabilirsiniz bile.
Önce ön 200mmlik ve 360 arctic fanları takılı halde sıcaklık ve hava akış durumuna bakarsınız.
Sonra yandaki 200 mmliği ve ekzozu çalıştırıp yine bir hava akışı ve saoğutma durumuna bakış,,, vb.
Değişik kombinasyonlar ile size en verimli gelende karar kılabilirsiniz.
Ben daha önce bu hatayı yaptım bence yapma yarardan çok performansı düşüyor ve ses konusunda da artış oluyor memnun olacağını düşünmüyorum. tabi bunları kontrollü yaparak hava çıkışını sağlayabilirsen iyi olabilirArka kapak kısmında 3 fan var. Önde 200mm. sol tarafıda kesip 3 fan taksam içeride hava karmaşası olur mu? Fazladan olan 200mm fanıda ön tarafa mı takayım yoksa oraya pleksi yaptırıp 3x140 veya 3x120 mi yaptırayım?
Kasa Thermaltake Level 10 Gt
Sol tarafa mı takmayım? 1. Görseldeki kısımaBen daha önce bu hatayı yaptım bence yapma yarardan çok performansı düşüyor ve ses konusunda da artış oluyor memnun olacağını düşünmüyorum. tabi bunları kontrollü yaparak hava çıkışını sağlayabilirsen iyi olabilir
Kasanin ayarlarini bozmayinSağ taraftaki fanları değiştim. 1 cooler master 120mm A12025, 2 thermaltake TT-1225 120 mm ZT12025SL takılı. Dvd kısmınada 200mm yi taktım. En alt kısımda yer var orayada delik açıp fan takayım mı?![]()
Valla hocam deldikce delesim geliyorKasanin ayarlarini bozmayin![]()
Dış görünüşe önem veriyorsan alValla hocam deldikce delesim geliyorNzxt H7 2024 almama gerek var mı yoksa böyle iyi mi?
![]()
Dış görünüş pek önemli değil. Altta duruyor. Önemli olan bu kasadan serin tutar mı. Boşuna 4.7 bin vermeyimDış görünüşe önem veriyorsan al
Serinlik konusunda bu kasadan çok farklı bir durum olmazDış görünüş pek önemli değil. Altta duruyor. Önemli olan bu kasadan serin tutar mı. Boşuna 4.7 bin vermeyim
Tamam dır. TeşekkürlerSerinlik konusunda bu kasadan çok farklı bir durum olmaz