Soru Fanları Anakartın Neresine Takacağım ?

Klugheit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Arkadaşlar anakartım MSI MAG B550 TOMAHAWK. Özellikleri ise şunlar:

1x 4-pin CPU fan connector
1x 4-pin water-pump fan connector
6x 4-pin system fan connectors
1x Front panel audio connector
2x System panel connectors
1x Chassis Intrusion connector
2x 4-pin RGB LED connectors
2x 3-pin RAINBOW LED connectors

Pinlerde hiç ARGB falan yazmıyor o zaman uyumlu değil anlamına mı geliyor anlamıyorum tam olarak.
Bu anakarta 3 tane silverstone airblazer 120R ARGB Fan
1 tane ise Silverstone Airblazer 120RW ARGB fan takmak istiyorum. Uyumlu mudur ?

Bu arada kasam: Corsair 4000D Airflow
Kasanın dahili 2 tane Corsair fanı var. RGB olmayan fanlar.

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Rgb olmayan fanlardan çıkan kabloları sys fan girişlerine takacaksin. Rgb fanlardan çıkan 2 kablodan birini yine sys fan girişine, diğer 4 pin soketi de jrgb soketine takacaksin, argb fanların da 2 kablosundan birini sys fan girişine, diğerini 3pin jrainbowa takacaksin.

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Kasada argb kontrolcu varsa 4 tane argb fanın 3 pin girişlerini ona tak, kontrolcünün 3 pin kablosunu da yine 3 pin j rainbowa takacaksin.

KS

Klugheit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Kasada argb kontrolcu varsa 4 tane argb fanın 3 pin girişlerini ona tak, kontrolcünün 3 pin kablosunu da yine 3 pin j rainbowa takacaksin.
Aga öncelikle ne kadar teşekkür etsem az. Bu kadar kıt bir şey olamaz ya internette adam gibi bir video da yok.
Aşağıya şimdi bir yazı bırakacağım, belki bana yardım edebilirsin..

Herkese selam yardım sever krallar. Kaç gündür fanlardan artık kafam ARGB fana dönmüş durumda. Sizden ricam ihtiyacım olan özellikleri karşılayabilecek 6'lı, 3'lü, en kötü ihtimalle tekli bir fan önermeniz. Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

1. çok sıcak bir yerde yaşadığımdan kasayı buz gibi yapması lazım.
2. RGB olmasın. ARGB olsa da olur, olmasa da olur.
3. aşk gibi sessiz ve sinsi olsun.

Not: Kasama önde 3, üstte 3 arkada 1 olarak toplam 7 fan takacağım.

Bütçem büyük ihtimal fanı beğenip beğenmediğime göre değişecek, bu durumda dert etmeyin guys.

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Hocam ben de sistem montajını yapalı çok olmadı, o yüzden kafa yorunca aklımda kalmış fan soketleri, ama maalesef ben ürün öneremem, kusura bakmayın çünkü pek bilgim yok o konuda.

Bu arada verdiğim bilgiler doğrultusunda fanları takip sistemi çalıştırıp kontrol ettin mi ?

KS

Klugheit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Hocam ben de sistem montajını yapalı çok olmadı, o yüzden kafa yorunca aklımda kalmış fan soketleri, ama maalesef ben ürün öneremem, kusura bakmayın çünkü pek bilgim yok o konuda.

Bu arada verdiğim bilgiler doğrultusunda fanları takip sistemi çalıştırıp kontrol ettin mi ?
Daha almadım başkan. Her şeyi almadan önce bakıyorum uyumluluk var mı diye hala araştırıyorum yani.

KS

Klugheit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bu arada kararlaştırdım kankam alacağım şey şu:

9. FAN 1:
ARCTIC P12 PWM PST A-RGB 3 PACK

10. FAN 2
ARCTIC P12 PWM PST A-RGB 1 PACK

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar