Rehber Fanların Yönü Ve Yüksek Işlemci Sıcaklığı

Gloks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Uzun süredir işlemcim kısa orta süreli kullanımda bile çok ısınıyordu ve kasayı açınca muazzam bir düşüş oluyordu geçen gün vantiletörüme bakarken aklıma bişi geldi ve fanların yönünü kontrol ettim ve hava yönleri ilk resimdeki gibiydi (çift fan tek kuleli bir soğutucu)kafayı yemiştim sözde fanların ikiside havayı dışarı atcak temiz havayı içerisi boş kalamıycağından üstten alttan bi yerden bulcaktı ama ve her daim serin kalcaktı bilgisiyarcı ile bunu planlamıştık neyse adamla konuştum ve hatalı olduğunu en kısa sürede getir senin dediğin gibi 2. Şekildeki gibi yapalım dedi . Demem o ki fanların yapraklarına bakın zaten azıcık mantık kurup ne tarafa dönüp havayı nereye verdiğini anlayabilirsiniz havayı kescek ve rampa gibi havayı dışarı atcak çekildedir en kötü evinizde bi vantiretör varsa onu gözlemleyin hadi oda yoksa fanların üstüne bi kağıt koyun (aman ha düzgün ve büyük olsun ve fana sıkışmıycak şekilde tam kaplıycak şekilde yaza kasaya bakıyosanız dıçardan, filtresinin üstünden deneyin kağıt fana girmesin yada sıkışmasın)kağıdı çekmesinden veya itmesinden anlarsınız ve son olarak o kadar yazdım ama ne olur ne olmaz sorayım benim gösterdiğim (2. Görseldeki) gibimi yoksa adamın fanları asıl yapmayı planladığı gibimi daha iyi bilen arkadaşlar bi cevaplarsa sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_20260922_233433_470~2.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_20260922_233433_470~3.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 0

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri