Far Cry 6 yersiz sürekli FPS drop sorunu!

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Merhabalar,

Bu seferde ben konu açayım bakalım. Ben aklıma gelen her şeyi denedim ve kontrol ettim ama sorunu çözemedim, belki benzer sorunu yaşayanlar varsa nasıl çözdüğünüz yazabilir konu altına.

Sorun başlıkta yazıyor ama detaylandırayım. Sadece bu oyun özelinde yersiz sürekli bir FPS drop sorunum var. Denediklerimi aşağıya yazıyorum.

Monitör 75Hz ama 60Hz ve 75Hz ayarlarına sabitleyerek denedim olmadı.
Ayarları FULL ve LOW denedim olmadı.
FSR kapalı açık denedim olmadı.
Sürücüler + oyun güncel ve orijinal.
AMD yazılımı üzerindeki ayarların hepsini açık kapalı denedim.

Sistem bileşenlerim:
INTEL 5820K CPU
AMD RX 570 8GB GPU
Corsair 8+8GB RAM
Transcend 512GB SATA Disk
Tt 650W 80+ Bronze PSU

NOT : Oyuna özel bir sorun olduğu kesin. Yerli/Yabancı kaynaklarda aynı sorunu paylaşan bir sürü insan var ama işe yarar bir çözüm sunan bulamadım.

Moderatörün son düzenlenenleri:

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Bu seferde ben konu açayım bakalım. Ben aklıma gelen her şeyi denedim ve kontrol ettim ama sorunu çözemedim, belki benzer sorunu yaşayanlar varsa nasıl çözdüğünüz yazabilir konu altına.

Sorun başlıkta yazıyor ama detaylandırayım. Sadece bu oyun özelinde yersiz sürekli bir FPS drop sorunum var. Denediklerimi aşağıya yazıyorum.

Monitör 75Hz ama 60Hz ve 75Hz ayarlarına sabitleyerek denedim olmadı.
Ayarları FULL ve LOW denedim olmadı.
FSR kapalı açık denedim olmadı.
Sürücüler + oyun güncel ve orijinal.
AMD yazılımı üzerindeki ayarların hepsini açık kapalı denedim.

Sistem bileşenlerim:
INTEL 5820K CPU
AMD RX 570 8GB GPU
Corsair 8+8GB RAM
Transcend 512GB SATA Disk
Tt 650W 80+ Bronze PSU

NOT : Oyuna özel bir sorun olduğu kesin. Yerli/Yabancı kaynaklarda aynı sorunu paylaşan bir sürü insan var ama işe yarar bir çözüm sunan bulamadım.
Silip yüklemeyi dener misiniz ?

Rakurai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
normal bi durum. drope olayi herkesde var. US forumlarda bile sikayet ediyorlar

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,028
Oyun açıkken Alt+Tab yapın daha sonra görev yöneticisini açın oyunun üzerine sağ tıklayıp ayrıntılara gidin sekmesine tıklayın daha sonra tekrar sağ tıklayıp öncelik ayarlayın kısmını seçin ve buradan yüksek sekmesine tıklayıp oyuna dönün bakalım bir değişiklik olacak mı?

KS

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zaten Windows gerekli atamaları yapıyor bu konuda ekstra bir şey yapmaya gerek yok ama denedim ve değişen bir şey olmadı hala aynı.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,028
Sanırım sorunun kaynağı ;oyun bir süre sonra sistem kaynaklarını daha az kullanmaya başlıyor.
Nvidia Performance Overlay veya GPU-Z ile takip edin bir süre sonra ekran kartının çektiği güç azalıyor olabilir.

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Klasik Ubisoft. Optimizasyon problemidir hocam sizlik bir şey yok.

KS

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sanırım sorunun kaynağı ;oyun bir süre sonra sistem kaynaklarını daha az kullanmaya başlıyor.
Nvidia Performance Overlay veya GPU-Z ile takip edin bir süre sonra ekran kartının çektiği güç azalıyor olabilir.
Ekran kartımı güncelledim RX 570 yazmıştım ilk yorumda sistem bileşenlerimi. Ayrıca kontrol ettim MSI Afterburner ile sistem kaynaklarının kullanımlarında değişiklik olmuyor. Oyunda başka bir sıkıntı var ama çözemedim gitti.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri