Fazla RAM Kullanımı ?

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba Öncelikle Lütfen Fikirlerinizi Ve Bilgilerinizi Paylaşırsanız sevinirim PC her zaman degil ama şöyle anlatayim bazen pc yi açıyorum normal ram kullanimi %25 35 lerde açılan uygulamalara göre daha sonra bu pc aradan 3-10 saat gibi bir aktiflik (sürekli açık) sonrasinda RAM boşta bile %80 90 civarını görmeye başlıyor. bazen resetten sonra bile bu sorun düzelmiyor reset atıyorum halen bakiyorum %70 lerde bazende düzeliyor. ama uzun süre açık kalinca yine aynı hüsran.

https://hizliresim.com/QPgXET
https://hizliresim.com/HSyrnp
https://hizliresim.com/6jNSPC

bu konuya bir çözüm bulalim aklima format atmaktan başka bir şey de gelmiyor. varsa önerileriniz bekliyorum. şuan baktıgınız resimlerde ki durumda bilgisayarda ekstra uygulama sadece discord açık.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
1 : Sisteminizde antivirüs var mı? Kullanım oranındaki en yüksek birim malware serivisi olarak görünüyor. Sisteminizde virüs olabilir yada harici bir uygulama kurulmuş olabilir. Size tavsiyem önce sisteminizde bir antivirüs yazılımı varsa ve iyi bir yazılım değilse önce kaldırın ve sonra sisteme daha iyi bir antivirüs yazılımı kurup sistemde tam tarama yapın. Önerilerim; Kaspersky Total Security / Bittdefender Total Security veya Malwarebytes yazılımlarından birisi.

2 : İşe yaramaz ise aşağıdaki regedit ayarını değiştirin.
  • Windows Tuşu + R tuşu ile veya Başlat Tuşuna basıp arama yerine Regedit yazıp Kayıt Defterini çalıştırın.
  • Açılan pencerede bu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management konuma gidin.
  • Bu konumda sol orta bölgede ClearPageFileAtShutDown girdisiniz bulup çift tıklayın yada sağ tıklayıp Değiştir deyin.
  • Açılan ufak pencerede şu ayarları yapıp  Tamam deyin. Taban : Onaltılık seçiliyken Değer verisi: 1
  • Tüm pencereleri kapatıp sistemi yeniden başlatın. Ve sorunu kontrol edin.

Aşağıdaki konumlardaki sistem kalıntılarınızı temizleyin.

%windir%\Prefetch
%windir%\Temp
%temp%

Bu yukarıdaki koyu renkte olan her satır bir konum. Bu konumlara gidip tüm klasör içeriğini seçip temizlik yapın silinmeyenleri geçebilirsiniz.

NOT : Bu konumları başlat çubuğuna yazabilir yada Windows gezgini arama yada adres çubuğuna yazabilirsiniz.

Bu konumları tek tuş ile temizlemek için aşağıdakileri uygulayabilirsiniz.

@echo off

del /s /f /q %userprofile%\Recent\*.*
del /s /f /q C:\Windows\Prefetch\*.*
del /s /f /q C:\Windows\Temp\*.*
del /s /f /q %userprofile%\appdata\local\temp\*.*

exit

Bu yukarıdaki echo off ve exit dahil kod bloğunu bir notepad açıp sayfaya yapıştırın ve kaydet deyin. Açılan pencerede Dosya adını celaner.bat olarak değiştirin ( isim değişebilir sonu .bat olsun ve Türkçe karakter olmasın yeterli.) , Kayıt türü: Tüm Dosyalar yapın ve masaüstüne kaydedin. Sonra kaydettiğiniz dosyaya sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın bu işlem sizin tüm kalıntılarınızı temizleyecek. Sistemi kapatmadan önce bu dosyayı çalıştırmanız sonraki başlangıçta temiz bir sistem ile çalışmanızı sağlar.

Buda işe yaramaz ise ya format atacaksınız yada 3. parti bir bellek temizleme aracı kullanabilirsiniz. Ücretsiz bildiğim tek araç Wise Memory Optimizer yazılımı.

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hali hazırda tek yüklü antivirüs programı sizinde önerdiğiniz Malwarebytes kullanıyorum onu indirme amacimda bu sorunu çözmekti ilk tarattıgımda 1-2 tehdit bulmuştu kaldırmıştım program üzerinden ilk bir kaç gün normal gibi geldi ama sonra yine oluyor ornek veriyorum normalde reset attıgım zaman pc ye %30 bandında başlayıp çok açık kalınca pc boşta %80 e kadar gidiyordu bugün açınca pc yi %50 kullanımla açıldı direk şuan 65 civarında seyrediyor.

dediğiniz diğer yöntemleri en kısa zaman içinde uygulayıp pc yi birkac gün test edip olup olmama durumunda buraya geri dönüş yapacagım çok teşekkür ederim ilginiz için iyi ki varsınız iyi günler dilerim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizde virüs halen daha olabilir. Önerdiğim antivirüs yazılımları en iyiler arasında ama bazı tehditleri atlıyabilirler veya sistemdeki sildiğiniz virüsler Windows 'a hasar vermiş olabilir. Bence dediklerimi deneyip sonuç alamazsanız format deneyin.

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Evet, herseyi denedim fakat sonuç alamadim bir kac gündür test ediyorum sonda önerdiginiz uygulamada aynı sekilde sanırım geriye kalan tek seçenek sisteme format atmak olacak :) teşekkür ederim yardimlariniz için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri