Fazla RAM Kullanımı

Ice-Man

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar, bilgisayarımda bir süredir garip kapanmalar yaşıyordum ve ben de bir program sayesinde ilk defa PUBG oynarken sistem durumunu gözleme şansım oldu. Ekran kartında mı güç kaynağında mı sorun var derken şöyle bir şey dikkatimi çekti:  PUBG ultra ayarlar 15-20 dk civarı oynadım, 70 80 FPS civarı oynarken Ekran kartımın sıcaklığı 72 dereceyi geçmedi ve islemcimin sıcaklığı maximum 64 derece oldu. Benim ordaki değerlerden dikkatimi çeken RAM kullanımı oldu. Benim 16 GB ramim var ve oyun oynarken sürekli olarak ram kullanımım artmaya başladı. Aşağıda belirttiğim görüntülerde yer alan ilk değer 11.5 ram (bu seviyeye nasıl çıktı oyun başında bilmiyorum) kullanımı ve gittikçe artıp (10 dakika içinde) 12.3 oluyor 12.3, olan göstergeyi PC kapanmadan 3 dk önce çektim PC kapanmadan saniyeler önce de tam kullanımına tekrar baktım, 12.5ti ve 12.6 olunca PC direkt kapandı tamamen. Siz daha iyi bilirsiniz fazla anlamam fakat ram kullanımının bu kadar fazla olması benim dikkatimi çekti. RAM, oyun oynarken gittikçe artıyor ve buna ben bir sebep bulamadım. Yani sonuçta bana ram kullanımı anormal geldi. 12.6 ram kullanımı sizce de fazla değil mi? Sorun nerde olabilir? PUBG oynarken altta hiçbir uygulama açık değildi.

RAM kullanımı, PC boştayken 2.7 GB.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Fazla RAM Kullanımı

PUBG oyununda 1080p 'de oyunun grafik ayarlarına bağlı ve ekran kartı + CPU markası AMD ise buna bağlı kullanımlar RAM için 8 ile 10GB arasında değişebilir. Toplam kullanımı sistem arka plan uygulamaları arttırabilir. Sadece oyunun değil genel yükü gösterir o tarz yazılımlar. Sorun budur demiyorum ama bir bellek testi yapabilirsiniz memtest86 ile. Sonuçları paylaşın bir bakalım belleklerinizde bir sorun var mı yok mu anlarız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri