Fidye virüsü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ricksanchez19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dün akşam fidye virüsü ile ilgili bir uyarı aldım. bende overdriver kapalıdır onu açmamı ıstedı ve açtım sonra her şey duzeldı acaba virüs girmiş midir ? fidye yazıılıma karşı koruma bende kapalıydı onu açtım windowsstan o da kapalı iken sorun yaratır mı bayadır kapalıydı cunku

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hiçbir uyarı Cloud depolamanıza ulaşmak istemez. Bütük ihtimalle virüs yediniz ve Cloud deponuza ulaştı. Size tavsiyem önce ekstra bir antivirüs yazılımı kurun Kaspersky Total Security öneririm kendimde yıllardır kullanıyor. Sonra windows fidye yazılım için korumayı aktif edin ve Kaspersky ile sistemi Tam taratın ve bu arada başka bir sistemden yada telefondan o Cloud hesabınız ile ilişkisi olsun yada olmasın tüm e-posta şifrelerinizi değiştirin. Banka bilgileriniz kayıtlı ise onları da bu sistemden kaldırın ve şifrelerini değiştirin derim. Bu kadar fazla gibi gelebilir ama bu basit önlemleri almazsınız sonrasında pişman olabilirsiniz.

KS

ricksanchez19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarımı yeni topladım ve baya bir iyi sistem kurdum windows 10'nun kendı virüs programı var onun engellediğini düşünüyorum ve overdriver da dosyam bile yok virüs sadece oraya girmiş olamaz mı? fidye yazılımı koruma alanına gırdığımde dün ve bugün koruma geçmişinde, korumalı klasör erişime engellendi yazıyor bu nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Siz sanırım virüs yememişsiniz sadece Windows Defender One Drive klasörünüzüde korumak için izin istemiş ve engellenmiş olarak görünüyor. Defender ayarlarından her şeye izin verin tam koruma sağlasın.

Defender benim şahsi görüşme ve yıllardır edindiğim deneyimime göre yetersiz. Ben 7 sene kadar oldu sanırım orjinal Kaspersky Total Security kullanıyorum arada Crack vs. işlerim oluyor farklı sitelere giriyorum tek bir virüs yada fidye yazılım sorunum olmadı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Malwarebytes ve Bitdefender yazılımları Kaspersky kadar iyidir. Sorun çıkmadıysa bir sorun yoktur.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri