Soru Fiyat Performansımı Alınırmı?

nexus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
amd ryzen 7 7800x3d
Ekran Kartı
rtx 5060 ti 16 g
amd ryzen 7 7800x3d 4.2ghz 96mb önbelek 8 çekirdek

asus rog strix b650-a gaming wifi 6400mhz ddr5

asus dual geforce rtx 5060 ti 16g

corsair 32gb 6400mhz cl30 ddr5 (2x16gb)

samsung 1tb 990 evo plus gen4 m.2 2280 ssd (7150mb okuma/6300mb yazma) başka yok

powerboost warrıor 1200w 80+ gold gen 5 ful modüler (sisteme göre fazla olduğunu biliyorum)

bitfenix sakiel 360mm sıvı soğutucu

nzxt h6 flow kasa

ALINIRMI BİRŞEY DEĞİŞTİRMEME GEREK VARMI

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
486
PSU sakat tavsıye etmıyorum

butcenızı belırtırsenız yardımcı olalım

KS

nexus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PSU sakat tavsıye etmıyorum

butcenızı belırtırsenız yardımcı olalım
bu sistem iyiise benim için iyi 81000 civarı tutuyor ama 75000-85000 arası 90000 kadar çıkarım ama olabildiğince 80000 civarı ekran kartı dlss 4 den dolayı kesin 5000 serisi olcak ama işlemciyi bilemedim

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
bu sistem iyiise benim için iyi 81000 civarı tutuyor ama 75000-85000 arası 90000 kadar çıkarım ama olabildiğince 80000 civarı ekran kartı dlss 4 den dolayı kesin 5000 serisi olcak ama işlemciyi bilemedim
tamam da neden 1200w psu bir de o psu

bu kadar masraf harcanan bir sisteme 5060 ti yakışıtıramıyorm açıkcası

ram fiyatına baktım
eğer fiyatta yanılıyorsam düzeltirsin

rgb sizi 6300
rgb lis 7400 tl

biz genellikle patriot 6000/30 ram öneriyoruz
tamam bu 6400/30 da
patriot rgb sizi 4200-4300 civarı
rgb lisi 4800-4900 tl civarı 2300-2500 tl performans farkı oluşturmaz bu ramler

anakartı illaki rog strix yapacağına b850 atx başka modellere yönelebilirsin

ssd illaki samsung olacak diye bir durum yok
kioxia pro modeli yanılmıyorsam 500 tl daha ucuz

ayrıca belirlediğin kasada fan yok fan ayrı satılıyor sanırsam ve maliyet iyice artıracak

ben çoğunlukla performansı görünüşten öne koyarım
gider en kötü görünümlü ürün alırım demiyorum ama sırf kasamın şusu olsun şurası yansın sönsün diye fahiş harcamalar yapmaktansa performansa yönelirim o bütçede

hadi diyelim görünüşe de özendik
biraz önce şu sisteme 5060 ti yakıştıramadığımı söylemiştim

madem nzxt kasalar filan şık bir kasa yapacan
ekran kartının gps sundan bağımsız
dual serisi klasik görünümlü bir ekran kartı da hiç koymam

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
AMD TARAFINDA DA ARTIK FSR4 VAR Gayet güzel stabil sonuçlar veren

KS

nexus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamam da neden 1200w psu bir de o psu

bu kadar masraf harcanan bir sisteme 5060 ti yakışıtıramıyorm açıkcası

ram fiyatına baktım
eğer fiyatta yanılıyorsam düzeltirsin

rgb sizi 6300
rgb lis 7400 tl

biz genellikle patriot 6000/30 ram öneriyoruz
tamam bu 6400/30 da
patriot rgb sizi 4200-4300 civarı
rgb lisi 4800-4900 tl civarı 2300-2500 tl performans farkı oluşturmaz bu ramler

anakartı illaki rog strix yapacağına b850 atx başka modellere yönelebilirsin

ssd illaki samsung olacak diye bir durum yok
kioxia pro modeli yanılmıyorsam 500 tl daha ucuz

ayrıca belirlediğin kasada fan yok fan ayrı satılıyor sanırsam ve maliyet iyice artıracak

ben çoğunlukla performansı görünüşten öne koyarım
gider en kötü görünümlü ürün alırım demiyorum ama sırf kasamın şusu olsun şurası yansın sönsün diye fahiş harcamalar yapmaktansa performansa yönelirim o bütçede

hadi diyelim görünüşe de özendik
biraz önce şu sisteme 5060 ti yakıştıramadığımı söylemiştim

madem nzxt kasalar filan şık bir kasa yapacan
ekran kartının gps sundan bağımsız
dual serisi klasik görünümlü bir ekran kartı da hiç koymam
ben bilgisayar parçalarından pek anlamam yapay zekaya sordum buna yakın bir şey soyledi itopya üzerinden alacağım için bazı parçalar yok o nedenle böyle anakart ve ram olarak bu daha yakındı bunları ekledim anlamadığım için buraya yazdım zaten ayrıca (internete nvidia daha popüler ve amd ye göre internete daha fazla video olmasından dolayı bir sorunum olursa daha hızlı ve rahat çözebilmem için) saygılar

KS

nexus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ne bilim güven veriyor bide ben toplayamam ben yozgata yaşıyorum toplayack bilgisayarcıda yok

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
486
-normalde artık sistem tavsiyelerine yardımcı olmayacaktım ama dayanamıyorum ya gercekten alıcaksa ve yanlıs bır sıstem almka uzereyse dıyerekten yardımcı oluyorum.

-sahsen ben bu butcede bu sıstemı toplamaya calısırdım .

-attıgım lınklker en ucuz sayfdaları gostersede alısverıs yapmadana alıcagınız parcaların karta peşin fiyatına taksıt yapan yerler ve en ucuzları olmasına özen gosterın sıkıntı yasadıgınız yer olursa yazın çözmeye calısalım

-Şuan bu sistem 96bin tl

-dersenizki bütçemin cok uzerınde anakartı daha alt bır model ıle degıstırebılırız o sekılde en az 5bın tl kar elde edebılmıs oluruz ve sistem 91 bın tl ye gelır .

-ha dersenız yıne de cok yuksek anakartı ellemeden ekran kartını 5070 ti yapabılırız bu sayede 15bın tl daha uyguna elde edebılırız yanı 81bın tl olucaktır.

-anakartı da alt model ıle revıze ettıgımız taktırde toplamda 21bın tl lık bır ındırıme ugrar bu sekılde en son fıyat 76bın tl olucaktır . karar sizin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

KS

nexus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
-normalde artık sistem tavsiyelerine yardımcı olmayacaktım ama dayanamıyorum ya gercekten alıcaksa ve yanlıs bır sıstem almka uzereyse dıyerekten yardımcı oluyorum.

-attıgım lınklker en ucuz sayfdaları gostersede alısverıs yapmadana alıcagınız parcaların karta peşin fiyatına taksıt yapan yerler ve en ucuzları olmasına özen gosterın sıkıntı yasadıgınız yer olursa yazın çözmeye calısalım

-Şuan bu sistem 96bin tl

-dersenizki bütçemin cok uzerınde anakartı daha alt bır model ıle degıstırebılırız o sekılde en az 5bın tl kar elde edebılmıs oluruz ve sistem 91 bın tl ye gelır .

-ha dersenız yıne de cok yuksek anakartı ellemeden ekran kartını 5070 ti yapabılırız bu sayede 15bın tl daha uyguna elde edebılırız yanı 81bın tl olucaktır.

-anakartı da alt model ıle revıze ettıgımız taktırde toplamda 21bın tl lık bır ındırıme ugrar bu sekılde en son fıyat 76bın tl olucaktır . karar sizin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

çok teşekür ederim Allah razı olsun

KS

nexus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

-Şuan bu sistem 96bin tl

240mm sıvı soğutucu yetermi

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
228
ne bilim güven veriyor bide ben toplayamam ben yozgata yaşıyorum toplayack bilgisayarcıda yok
aciliyetiniz yoksa
cuma günü gaming gecesini bekleyin

kasanız nzxt olmaz
daha fiyat performans bir kasa olur (ama iş görür)
psu 1200w olmaz 850w olur bırak 5060 ti ı 5070ti a bile yeter

bu şekildegaming gecesi indrimiinde iyi bir ürün yakalarsanız
bu fiyata 5070 ti lı sistem oluşturursunuz

en ucuzu bu en iyisi bu diye atmıyorum
hemen gözüme çarptığı için bir örneklendirme attım

gereksiz masraflar ile 5060 ti sistem toplayacağına
bu tarz bir sistem toplarsın 5070 ti olur miss gibi takılırsın

cuma gaming gecesine kadar bekleyebiliyorsan bekle

1752416989841.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri