Flash Belleğimin Hafızası Küçüldü

TayfunVisual

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlk olarak flash belleğim nand markalı romanyadan almış olduğum sorunsuz çalışan 2TB'lık bir flash bellekti ancak bir kaç gün önce belleğin içine bir program kurmaya çalışırken çalışmamaya başladı. Bir çok araştırmadan sonra FirstChip 2021 flash bellek driver'larını yükliyerek sorunu düzelttim ve flash çalışır hale geldi ancak boyutu 30GB lık bir alana düştü. Bunun hakkındada çok deneme yaptım ancak hala düzelmedi ne ile alakalı yada nasıl düzelteceğimi bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Flash Belleğimin Hafızası Küçüldü

Başlata sağ tıklayın ve Disk Yönetimi uygulamasını başlatın. Benzer şekilde bu aracın ismini başlata yazabilirsiniz başlatmak için. Açılan pencerede USB belleğinizi en aşağıdaki barlardan bulun ve disk 2 parçaysa 2 parçanında üzerine sağ tıklayıp birimi silin önce ve tek parça olunca tekrar sağ tıklayıp yeni birim oluştur seçeneğinden ilerleyin. 

İşe yaramazsa yada 2 parça değilse diskiniz aşağıdaki yöntemi deneyin.

Başlata CMD yani komut istemi yazıp yönetici olarak çalıştırın. Açılan pencereye aşağıdaki kodları yazıp her satırdan sonra ENTER 'a basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin.
  1. diskpart
  2. list disk
  3. select disk # (Bu parantez içi bir açıklamadır kod # işareti ile bitiyor. # işareti yerine list disk komutunda listelenen disklerden sorunlu belleğin numarasını yazacaksınız.)
  4. clean
  5. create partition primary
  6. select partition 1
  7. active
  8. format quick fs=fat32
  9. assign
  10. exit

KS

TayfunVisual

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Flash Belleğimin Hafızası Küçüldü

ugur.gozaydin' Alıntı:
Başlata sağ tıklayın ve Disk Yönetimi uygulamasını başlatın. Benzer şekilde bu aracın ismini başlata yazabilirsiniz başlatmak için. Açılan pencerede USB belleğinizi en aşağıdaki barlardan bulun ve disk 2 parçaysa 2 parçanında üzerine sağ tıklayıp birimi silin önce ve tek parça olunca tekrar sağ tıklayıp yeni birim oluştur seçeneğinden ilerleyin. 

İşe yaramazsa yada 2 parça değilse diskiniz aşağıdaki yöntemi deneyin.

Başlata CMD yani komut istemi yazıp yönetici olarak çalıştırın. Açılan pencereye aşağıdaki kodları yazıp her satırdan sonra ENTER 'a basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin.
  1. diskpart
  2. list disk
  3. select disk # (Bu parantez içi bir açıklamadır kod # işareti ile bitiyor. # işareti yerine list disk komutunda listelenen disklerden sorunlu belleğin numarasını yazacaksınız.)
  4. clean
  5. create partition primary
  6. select partition 1
  7. active
  8. format quick fs=fat32
  9. assign
  10. exit
yardımınız için teşekkür ederim ama aynı şeyleri araştırmalarım üzerine çok denedim tekrardan denedim ama değişen bir şey olmadı :(

KS

TayfunVisual

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Flash Belleğimin Hafızası Küçüldü

ugur.gozaydin' Alıntı:
EaseUS Partition Master - Şu yazılımın tam sürümünü elde edin ve USB belleğinize hard format atın.

programı yükledim ancak nasıl kullanıcağımı ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ayrıca programın tam sürümü bütçemi aşıyor :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Flash Belleğimin Hafızası Küçüldü

Tam sürümde diske önce Delete sonra Wipe Data ve sonra yeni bir Main Partition formatında biçimlendirme ayarları yapıp hepsini diske uygulamanız gerekiyor. Başka önerim yok maalesef. CMD ve Disk Yönetimi işlemleri sizde başarılı olmadığı için bildiğim tek ve son yöntemi önerdim.

Bana DC üzerinden ulaşın müsait olduğumda sizi yönlendiririm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri