Format sonrası AMD Radeon Software

hüseyin32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar bilgisayara format attım herhangi bir sıkıntı olmadan. Driverları güncelledim. Ancak AMD Radeon Software girdiğimde ekran kartı ve işlemci için minimum standartları karşılamıyor yazıyor. Önceden mükemmel yazıyordu. FPS de de düşüş olduğunu fark ettim. DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip en güncel olan WHQL versiyonunu indirdim ama bir şey değişmedi.Ne yapabilirim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart çipset sürücünüzü kurulu değilse kurun ve ekran kartı sürücünüzü DDU ile silip Windows güncellemelerini kapatıp WHQL değil son sürümü deneyin. Bir ihtimal kullandığınız Windows sürümüne özel yada sürücü odaklı bir sorun varsa bu şekilde çözülecektir.

KS

hüseyin32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Amd support'tan chipset güncellemesini yapmıştım.Birde anakartın kendi sitesinden deniyim

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart çipset sürücünüzü kurulu değilse kurun ve ekran kartı sürücünüzü DDU ile silip Windows güncellemelerini kapatıp WHQL değil son sürümü deneyin. Bir ihtimal kullandığınız Windows sürümüne özel yada sürücü odaklı bir sorun varsa bu şekilde çözülecektir.

Hocam birde DDU'nun bir zararı var mıdır çünkü dünden beri 2-3 kere silip WHQL versiyonunu yükledim.Tekrar silip en son versiyon yüklesem ekran kartına zarar verir miyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sorun yok donanıma zarar vermezsiniz. En en fazla Windows sürücü yapısı bir ihtimal sorun yaratabilir ki oda en fazla Windows 'a sistem geri yükleme yapılarak çözülür.

GPU not Compatible. What do I do? yaşadığınız sorunu yaşayan birisinin çözümü AMD Community sisteminde paylaşılmış. Kullanıcı eski sürücünün tamamen kalkmadığını fark etmiş ve kaldırıp güncel sürücüyü kurduğunda sorunun çözüldüğünü belirtmiş.

KS

hüseyin32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir sorun yok donanıma zarar vermezsiniz. En en fazla Windows sürücü yapısı bir ihtimal sorun yaratabilir ki oda en fazla Windows 'a sistem geri yükleme yapılarak çözülür.

GPU not Compatible. What do I do? yaşadığınız sorunu yaşayan birisinin çözümü AMD Community sisteminde paylaşılmış. Kullanıcı eski sürücünün tamamen kalkmadığını fark etmiş ve kaldırıp güncel sürücüyü kurduğunda sorunun çözüldüğünü belirtmiş.

Dediğinizi yaptım DDU ile kaldırdım ve en son versiyon yükledim ama sorun hala aynı.

DDU yerine başka bir program mı kullanmalıyım acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Verdiğim bağlantıdan AMD Community adresine bir konu açar mısınız. Direkt AMD ekibinden bir kişi yorum yapabilir konunuza ondan dolayı bunu yapmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca yüklediğiniz Windows sürümü nedir onunda bir SS yada bilgisini başlata winver yazıp çalıştırıp çıkan pencereden buraya aktarın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows sürümünüz güncel sanırım. Ben PRO kullanıyorum IS Dermelemem 19043.1081 olarak görünüyor ya HOME sürüm ile PRO farklı yada güncel değilsiniz bir kontrol edin. Birde HOME kurmuşsunuz bir ihtimal AMD sürücüsünün HOME sürüm ile bir sorunu olabilir diye size ilk tavsiyem PRO 64 bit kurun.

KS

hüseyin32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Windows sürümünüz güncel sanırım. Ben PRO kullanıyorum IS Dermelemem 19043.1081 olarak görünüyor ya HOME sürüm ile PRO farklı yada güncel değilsiniz bir kontrol edin. Birde HOME kurmuşsunuz bir ihtimal AMD sürücüsünün HOME sürüm ile bir sorunu olabilir diye size ilk tavsiyem PRO 64 bit kurun.

Anladım ama önceden de home kullanıyordum bir sorun yaşamadım.

Sitede konu açmaya çalışıyorum ama tüm kelimelerin altını kırmızıyla çiziyor böyle olunca da kabul etmiyor anlamadım.Nasıl konu açacağız sitede

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zaten kesin sorun var demedim işletim sisteminde. Sadece belki Windows 'un bu güncellemesinde yada AMD yazılımının o sürümünde bir sorun vardır stabil çalışmamasına neden olan diye önerdim. Deneyip denememek size kalmış ancak elinizde imkan varsa deneyin ki denemedim gibi bir düşünceniz olmasın aklınızda.

Türkçe değil İngilizce olarak konu açın. Ayrıca İngilizce bilmiyorsanız Google çeviri kullanın ve mutlaka imla kurallarına dikkat edin. Cümlenizin en az 2 defa sağlamasını yapın. Yani çift taraflı çevirinizi kontrol edin. Google çeviri tek bir çeviride cümlenizi o dile çevirirken bazı kelimeleri o dile özgü değiştirir ve TR olarak anlam bozulabilir. Bu yüzden TR yazdığınızda İngilizce çevirisini çeviri kısmına tekrar yazıp TR anlamında ne hale geldiğini kontrol edin.

KS

hüseyin32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Zaten kesin sorun var demedim işletim sisteminde. Sadece belki Windows 'un bu güncellemesinde yada AMD yazılımının o sürümünde bir sorun vardır stabil çalışmamasına neden olan diye önerdim. Deneyip denememek size kalmış ancak elinizde imkan varsa deneyin ki denemedim gibi bir düşünceniz olmasın aklınızda.

Türkçe değil İngilizce olarak konu açın. Ayrıca İngilizce bilmiyorsanız Google çeviri kullanın ve mutlaka imla kurallarına dikkat edin. Cümlenizin en az 2 defa sağlamasını yapın. Yani çift taraflı çevirinizi kontrol edin. Google çeviri tek bir çeviride cümlenizi o dile çevirirken bazı kelimeleri o dile özgü değiştirir ve TR olarak anlam bozulabilir. Bu yüzden TR yazdığınızda İngilizce çevirisini çeviri kısmına tekrar yazıp TR anlamında ne hale geldiğini kontrol edin.

Yok ingilizce olarak yapmıştım zaten ama kabul etmemişti.Şimdi tekrar denedim oldu.Bakalım inşallah AMD'dede yetkili birisi görür.

Biraz gezindim sitede.Başkaları da aynı problemden dolayı konu açmış.Sanırım AMD'nin son güncellemesinden dolayı oldu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri