Format Sonrası Çeşitli Mavi Ekran Hataları

Keinaid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

SSD parçam bozulduğu için elimde hiç kullanılmamış olan Adata marka SSD'yi bilgisayarıma takıp sıfırdan Windows 10 kurulumu gerçekleştirdim. Gün içerisinde çok fazla mavi ekran hatası ile karşılaşıyorum. Aşağıdaki görselde görüldüğü üzere.

1657216673177.png

Minidump dosya linkini aşağıya bırakıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Minidump:

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bileşen sorunu gibi duruyor. Ya RAM yada disk odaklı sıkıntı var. Memtest86 ile bellek testi yapın ve SSD diskinizin yazılımından SMART verilerini paylaşın.

KS

Keinaid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bileşen sorunu gibi duruyor. Ya RAM yada disk odaklı sıkıntı var. Memtest86 ile bellek testi yapın ve SSD diskinizin yazılımından SMART verilerini paylaşın.
Tekrar selam. Boş bir vaktimi ayarlayıp Memtest86 ile birlikte SMART verilerini aldım. Aşağıda yer almakta. Format öncesinde de mavi ekranlarla karşılaşıyordum, format öncesinde Toshiba OCZ TR240 marka SSD kullanıyordum onun bozulması sonucu elimde hali hazırda var olan ve hiç kutusundan bile çıkartmadığım Adata SSD'yi taktım mavi ekranlar yine devam ediyor

Memtest86 sonuçları:
1.JPG
2.JPG
3.JPG

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Memtest86 sonuçlarını BIOS üzerindeki testten görsel olarak neden almadınız, bir hata var mıydı?

Diskte bir sorun yok görünüyor.

KS

Keinaid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Memtest86 sonuçlarını BIOS üzerindeki testten görsel olarak neden almadınız, bir hata var mıydı?

Diskte bir sorun yok görünüyor.
Sonuçları nasıl alacağımı bilmiyordum, internetten araştırmama göre Html olarak kayıt oluyormuş ondan öyle attım. Herhangi bir sorun vermemişti. İşlemcimden çok şüpheleniyorum ama garantisi bittiği için bir yere göstersem de her türlü ücret alınır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tamam bellekler temiz çıkmış sorun yok.

Diskte sağlam görünüyor, tek aklıma gelen bir sürücü çakışması problemi. Şu mavi ekran DMP dosyalarınızı tekrar bir inceleyeyim yazacağım tekrar.

KS

Keinaid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam bellekler temiz çıkmış sorun yok.

Diskte sağlam görünüyor, tek aklıma gelen bir sürücü çakışması problemi. Şu mavi ekran DMP dosyalarınızı tekrar bir inceleyeyim yazacağım tekrar.
Tamamdır teşekkür ederim. İşlemcimden çok işkilleniyorum fakat garantisi bittiği için bir yere de göstermek istemiyorum açıkçası. Çok garip bir durum anlayamıyorum maalesef.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tamamdır teşekkür ederim. İşlemcimden çok işkilleniyorum fakat garantisi bittiği için bir yere de göstermek istemiyorum açıkçası. Çok garip bir durum anlayamıyorum maalesef.
Sorunların hepsi farklı farklı şeyler ve hepsi bellek odaklı duruyor. Sürücü odaklı bir hatada olabilir gibi duruyor.

Aklıma gelen ihtimaller.
  1. Belleklerin testi geçmiş olması %100 sorun olmayacağı anlamına gelmiyor. Bellekleri XMP kapalı deneyin ve sonucu bildirin. RAM, Anakart veya İşlemci sorun olabilir gibi duruyor. Fiziksel hata yani büyük ihtimalle. Emin değilim ama öyle görünüyor.
  2. Sisteminizdeki bir aygıt bu Mouse veya Klavye olabilir yada herhangi bir başka USB ile bağlanan aygıt sisteme bir hata verdiriyor olabilir. Harici aygıtları tek tek Aygıt Sürücüsünden sürücüsüyle beraber ve fiziksel olarak sistemden kaldırıp, soruna onlardan birisinin sebep olup olmadığını kontrol edin.
  3. Virüs sorununuz olabilir. Format atmanız önemsiz, eğer virüs bir diske yada başka bir bileşene bulaştıysa format atmanız tekrar o aygıtı sisteminize taktığınızda virüsü tekrar bulaştırıyor olabilir. Kaspersky Total Security ile tarama yapın derim. Link : https://www.kaspersky.com.tr/downloads/total-security-free-trial
  4. Bir sürücü çakışması olabilir ki bu durumda Windows içinde olan Driver Verifier yani Sürücü Doğrulama aracını kullanmanız gerek. Kullanım talimatları için ( https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/devtest/driver-verifier ) bu bağlantıya bakabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri