Format Sonrası Düşen Dengesiz İnternet Hızı

Resourn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba.
Önceden HDD diskte Windows10 Pro kullanıyordum bir sıkıntı yoktu internet ve indirme hızında. SSD Alıp Windows'u SSD'ye yükleme kararı alıp kurulum gerçekleştirdim ve Windows'un kendi sitesinden home single language sürümü ile geldi. Driverlerin hepsini kurdum fakat internet hızında ciddi ve can sıkıcı derecede değişiklik var. (Bu arada ADSL Kullanıyorum 16MB/s)

Örneğin: Bir indirme başlatıyorum, ilk başta 1.3 1.2 saniyede indiriyor aradan bir kaç saniye geçiyor bir anda 0.7, 0.5 ve 0.1 hatta 0.0 olup indirmenin durakladığı oluyor saniyelik gelip gidiyor. Sadece indirme mi diye kontrol ettim fakat video tarzı şeylerde de düşüş ve belirgin. Acaba dedim internetle mi alakalı telefonumun 4.5G internetini bağlayıp deneme yaptım. Normalde 5,6MB Saniyede indirmesi gerekirken 1.5 2 zor oluyor.

Bu arada, ağ kontrolleri gerçekleştirdim windows update, windows store interneti kullanmıyor ve bu durum söz konusu.

Çözüm için ne yapabilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
@echo off
netsh winsock reset
netsh winhttp reset proxy
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
netsh int ip reset
netsh int ip set dns
exit

Bu kodları bir notepad açıp yapıştırın ve kaydet deyin. Açılan pencerede dosya adını reset.bat olarak değiştirin ve Kayıt türünü Tüm Dosyalar yapın masaüstüne kaydet deyin. Sonra kaydettiğiniz dosyaya sağ tıklayın Yönetici olarak çalıştırın bu işlem sizin tüm ağ yapınızı sıfırlayacak. Sorun sizden kaynaklıysa çözülecektir.

Eğer işe yaramaz ise Ağ Kartınızın sürücüsü doğru yüklenmemiş olabilir yada yanlış sürücü yüklenmiş olabilir. Bana ağ kartınızın modeli gerek ve Donanım kimliği önce Anakartınızın adkını yazın sonra Aygıt Yöneticisinden Ağ kartınıza sağ tıklayın ve özellikler deyin. Açılan pencereden Ayrıntılar / Özellik / Donanım Kimlikleri kısmına gelin ver alt listeden en tepedeki içeriğe sağ tıklayıp kopyalayın ve buradan paylaşın.

KS

Resourn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler, yardımı dokundu fakat sorun bende değil sanırım hız bir süre 1.3 üzerinde devam etti ama bir sıkıntı var ki 0.2 oluyor 0.5 oluyor sonrasında 1 ve 1.3 e geri dönüyor süreklilik söz konusu sanırım internet sağlayıcısında sıkıntı var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resourn' Alıntı:
Teşekkürler, yardımı dokundu fakat sorun bende değil sanırım hız bir süre 1.3 üzerinde devam etti ama bir sıkıntı var ki 0.2 oluyor 0.5 oluyor sonrasında 1 ve 1.3 e geri dönüyor süreklilik söz konusu sanırım internet sağlayıcısında sıkıntı var

Arayıp bilgi alın sağlayıcınızdan birde bence önce Modeminize ya kendi ayarlarından yada üzerinde RESET tuşu olması gerek oradan RESET atın. RESET tuşu yoksa iğne deliği gibi bir kısım vardır ince bir şey sokarak MODEM ışıkları güç ışığı hariç tamamen sönene kadar basılı tutsanız yeterli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri