Formattan Sonra Mavi Ekran Sorunu

salta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

yakın süre içinde w10 format attım ve mavi ekran yemeye başladım formattan önce hiç bir sıkıntı yoktu ancak bu sefer formatı başka diske kurdum dmp dosyalarım ektedir.

Yardımcı olursanız sevinirim işimi yapamıyorum.

Sistem bilgilerim
1 x AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Soket AM4 Fanlı Tray İşlemci
1 x Asus Prime B450M-K II AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX Anakart
1 x hyper x 3600 mhz 8x2 ram
1 x Asus Dual GeForce RTX 2060 EVO DUAL 6GB GDDR6 192Bit DX1 Ekran Kartı
1 x 500 gb 960 evo plus

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart CHIPSET yonganızı kurdunuz mu? Ayrıca ekstra farklı bir şey kurdunuz mu? Dosyaları inceleyeceğim ama bunları bir kontrol edin.

KS

salta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Formattan sonra sadece Photoshop ve blender kurdum, ilk mavi ekrandan sonra da driver booster kurdum driver hatasıdır diye değilmiş.

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
Merhabalar, yakın süre içinde w10 format attım ve mavi ekran yemeye başladım formattan önce hiç bir sıkıntı yoktu ancak bu sefer formatı başka diske kurdum dmp dosyalarım ektedir. Yardımcı olursanız sevinirim işimi yapamıyorum.

Sistem bilgilerim
1 x AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Soket AM4 Fanlı Tray İşlemci
1 x Asus Prime B450M-K II AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX Anakart
1 x hyper x 3600 mhz 8x2 ram
1 x Asus Dual GeForce RTX 2060 EVO DUAL 6GB GDDR6 192Bit DX1 Ekran Kartı
1 x 500 gb 960 evo plus
mavi ekranda tam olarak ne hata veriyor onu yazarsan daha iyi olur.

KS

salta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tüm dumplarda IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe hatası almışım. Nedeni nedir?

KS

salta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED / KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE / SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b) / APC_INDEX_MISMATCH (1) / DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dosyaları kontrol ettim. Hepsi farklı hatalar ve hepsi sürücü odaklı bir şeye işaret ediyor.

Bu bağlantıdan Chipset sürücünüzü kurun. Link : https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 - Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatın.

Sonra ekran kartınızı DDU ile kaldırın ve Windows güncellemeleri kapalıyken bu Sürücü Sürümü: 516.94 - Yayın Tarihi: 2022 Ağustos 9 sürücüyü indirip kurun.

Daha sonra bu bağlantıdan ses kartınızı Realtek Audio Driver V6.0.9050.1 For Windows 10 64-bit indirip kurun. Daha sonra Realtek LAN Driver V10.42.526.2020 for Windows 10 64-bit---(WHQL) bu bağlantıdan ağ kartınızı kurun. 2 kurulumdan sonra da Windows 'u yeniden başlatın.

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED / KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE / SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b) / APC_INDEX_MISMATCH (1) / DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133)
kurduğun programların birinin dosyaları düzgün çalışmadığı ve crackli kurduğun için windows un o sürümünde hata vermiş gibi duruyor muhtemelen kurduğun diğer diskte de aynı hatayı vericek sana

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
Dosyaları kontrol ettim. Hepsi farklı hatalar ve hepsi sürücü odaklı bir şeye işaret ediyor.

Bu bağlantıdan Chipset sürücünüzü kurun. Link : https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 - Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatın.

Sonra ekran kartınızı DDU ile kaldırın ve Windows güncellemeleri kapalıyken bu Sürücü Sürümü: 516.94 - Yayın Tarihi: 2022 Ağustos 9 sürücüyü indirip kurun.

Daha sonra bu bağlantıdan ses kartınızı Realtek Audio Driver V6.0.9050.1 For Windows 10 64-bit indirip kurun. Daha sonra Realtek LAN Driver V10.42.526.2020 for Windows 10 64-bit---(WHQL) bu bağlantıdan ağ kartınızı kurun. 2 kurulumdan sonra da Windows 'u yeniden başlatın.
evet sürücü odaklı ama 2 tane hata programlardan kaynaklanıyor gibi gözüküyor. exception 3b ve mismatch 1 var bunlar photoshop dosyalarında da mevcut.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
evet sürücü odaklı ama 2 tane hata programlardan kaynaklanıyor gibi gözüküyor. exception 3b ve mismatch 1 var bunlar photoshop dosyalarında da mevcut.
Onları gördüm ama sürücülerden birisine erişimde sorun yaşıyorsa ondan kaynaklı olabilir. Tabi malum soruyu hiç sormadım Photoshop crack ise oda yapar bunu.

KS

salta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayır hiç bir programı crack kullanmıyorum para kazandığım programı neden crack kullanayım.

KS

salta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Hepsini uyguladım şimdi yardımın için teşekkür ederim.

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
70
kurduğun programların birinin dosyaları düzgün çalışmadığı ve crackli kurduğun için windows un o sürümünde hata vermiş gibi duruyor muhtemelen kurduğun diğer diskte de aynı hatayı vericek sana
crackli olduğunu ben yazmıştım. @ugur.gozaydin yazmamıştı. Eğer crackli değil ise sürümden de yapar bende crakli kullanmıyorum kendi pcim de ve sürümden kaynaklı bazı programları kullanamıyorum. Ben Adobe ye bildirdim 2 programı düzeltip dönüş yaptılar sizde bi sorun bildir den onlara iletin derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri