Öneri Forumdan Aldığım Bilgisayarı Yeniliyorum

Blaz7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
İntel i5 12400f
Ekran Kartı
Asus rtx 3060ti dual
2022 yılının başında forumdan tavsiye üzerine bilgisayar almıştım şimdi bilgisayarımda bir kaç değişiklik yapmayı düşünüyorum. Sizden ricam hangi parçaların yeterli olduğunu hangi parçaları değiştirmem gerektiği konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ssd artık yetmediği için değiştimek istiyorum, uygun fiyatlı soğutma sistemi varsa onuda değiştirmek istiyorum.
IMG_4848.png

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
655
parçalar gayet iyi toplanan bilgisayara göre. Güncel oyunlarda sorun yaşatmaz oynatır. ssd ihtiyacı için 1-2 tb ssd tercih edilebilir. İlerde başka pcye geçsen dahi kullanırsın. Ama diğer şeylere boşa masraf yapmanı istemem. Üst düzey bir ddr5 5xxx serili pc hedefin yoksa bununla devam edebilirsin. İşlemci çok ısınıyorsa kasana uyacak şekilde hava sogutma düşünebilirsin.

KS

Blaz7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Samsung 990 pro almayı düşünüyorum ssd olarak ama soğutucu ne alacağımı bilemedim.

KS

Blaz7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
parçalar gayet iyi toplanan bilgisayara göre. Güncel oyunlarda sorun yaşatmaz oynatır. ssd ihtiyacı için 1-2 tb ssd tercih edilebilir. İlerde başka pcye geçsen dahi kullanırsın. Ama diğer şeylere boşa masraf yapmanı istemem. Üst düzey bir ddr5 5xxx serili pc hedefin yoksa bununla devam edebilirsin. İşlemci çok ısınıyorsa kasana uyacak şekilde hava sogutma düşünebilirsin.
Anakartıma uyumlu soğutucuyu nasıl seçerim bilmiyorum

KS

Blaz7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Birde yakın zamanda i pad pro almayı düşünüyorum bilgisayara bağlamak için anakartı değiştirmeme gerek varmı

turnon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Pour mettre à niveau votre PC, remplacez le SSD par un modèle de plus grande capacité comme le Samsung 970 EVO Plus. Pour en avoir pour votre argent, optez pour un système de refroidissement comme le Cooler Master Hyper 212 Evo. Conservez les autres pièces si elles répondent toujours à vos besoins. Tenez également compte de votre budget pour une mise à niveau équilibrée.

KS

Blaz7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Pour mettre à niveau votre PC, remplacez le SSD par un modèle de plus grande capacité comme le Samsung 970 EVO Plus. Pour en avoir pour votre argent, optez pour un système de refroidissement comme le Cooler Master Hyper 212 Evo. Conservez les autres pièces si elles répondent toujours à vos besoins. Tenez également compte de votre budget pour une mise à niveau équilibrée.
Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658

12400F güncelleseniz bu sistem bir süre daha iyi bir performans verebilir. 12600K mesela.
Bütçeniz varsa ekran kartını da 4070 Super ile değiştirebilirsiniz. Bütçe azsa elinizdeki kartı satıp 2. el garantisi devam eden kart bulabilirsiniz. Orta vadede epey götürür.

KS

Blaz7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

12400F güncelleseniz bu sistem bir süre daha iyi bir performans verebilir. 12600K mesela.
Bütçeniz varsa ekran kartını da 4070 Super ile değiştirebilirsiniz. Bütçe azsa elinizdeki kartı satıp 2. el garantisi devam eden kart bulabilirsiniz. Orta vadede epey götürür.
Ekran kartına o kadar bütçe ayıramayabilirim
Ssd olarak ne tavsiye edersiniz

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Ekran kartına o kadar bütçe ayıramayabilirim
Ssd olarak ne tavsiye edersiniz
2 TB için uygun fiyatlı bir model.
Bazen N11 kupon veya başka adresten indirimler oluyor. Vaktiniz varsa indirim kovalarsınız.

Bu da 1 TB seçeneği:

Anakartınızın depolama özelliği böyle:
1736804541629.png

Önerdiğim M2 SSD'ler bu anakarta göre daha hızlı aslında ama önemli değil yani geriye dönük uyumlu çalışırlar. Anakartın izin verdiği en yüksek hızda çalışırlar. Hem ileride anakart güncellerseniz daha hızlı SSD elinizde bulunmuş olur.
Daha yavaş olan bir nesil önceki M2 SSD'ler de önerdiğim SSD'lerin fiyatına çok yakınlar. O yüzden böyle bir öneride bulundum.

KS

Blaz7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
2 TB için uygun fiyatlı bir model.
Bazen N11 kupon veya başka adresten indirimler oluyor. Vaktiniz varsa indirim kovalarsınız.

Bu da 1 TB seçeneği:

Anakartınızın depolama özelliği böyle:
Ekli dosyayı görüntüle 40493
Önerdiğim M2 SSD'ler bu anakarta göre daha hızlı aslında ama önemli değil yani geriye dönük uyumlu çalışırlar. Anakartın izin verdiği en yüksek hızda çalışırlar. Hem ileride anakart güncellerseniz daha hızlı SSD elinizde bulunmuş olur.
Daha yavaş olan bir nesil önceki M2 SSD'ler de önerdiğim SSD'lerin fiyatına çok yakınlar. O yüzden böyle bir öneride bulundum.
Öneriniz için teşekkür ederim 2tb versiyonunu alıcam.

zL1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
parçalar gayet güzel 2 sene daha idare eder gibi geliyor. tabi kullanıma bağlı olarak.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri