Forza Horizon 5 Kasma Sorunu

Whisper0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba Forza horizon 5 oyununda kasma sorunu yaşıyorum yardımcı olabilecek yada fikir sunabilecek varmı ; 
Öncelikle sistem laptop 
Gtx 960M
16gb RAM
İ7 4720HQ 
Sıcaklıklar forza horizon 4 ile aynı 70 80
Oyun gereksinimlerinden sadece ekran kartı düşük geliyor AMA ;
Oyuna giriyorum fps 40 55 arası normal değerlerde ayarlar kendim yaptim bazıları düşük bazilari orta falan ama asıl sorun fps normalken anlık kasmalar oluyor drop mudur nedir anlayamiyorum ne yaptiysam düzelmedi forza 4 te böyle bir sorun yok sorun bu oyuna özel muhtemelen fikirlerinizi bekliyorum
ÖNEMLİ NOT : Ekran kartını en son sürüme güncelleyince oyun açılırken pc kitleniyor hiçbirşekilde açılmıyor öylece kalıyor 472 sürümüne geri düşürdüm tekrar

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Oyun testi videolarına baktığım kadarıyla o videolarda da kasmalar oluyor büyük ihtimalle Ekran kartı yüzünden kasmalar oluyor

Erimtan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Forza Horizon 5 Kasma Sorunu

Leptopun donanımı yetersiz maalesef çözünürlük düşürerek oynamayı deneyebilirsin.

Fesaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Whisper0' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba Forza horizon 5 oyununda kasma sorunu yaşıyorum yardımcı olabilecek yada fikir sunabilecek varmı ; 
Öncelikle sistem laptop 
Gtx 960M
16gb RAM
İ7 4720HQ 
Sıcaklıklar forza horizon 4 ile aynı 70 80
Oyun gereksinimlerinden sadece ekran kartı düşük geliyor AMA ;
Oyuna giriyorum fps 40 55 arası normal değerlerde ayarlar kendim yaptim bazıları düşük bazilari orta falan ama asıl sorun fps normalken anlık kasmalar oluyor drop mudur nedir anlayamiyorum ne yaptiysam düzelmedi forza 4 te böyle bir sorun yok sorun bu oyuna özel muhtemelen fikirlerinizi bekliyorum
ÖNEMLİ NOT : Ekran kartını en son sürüme güncelleyince oyun açılırken pc kitleniyor hiçbirşekilde açılmıyor öylece kalıyor 472 sürümüne geri düşürdüm tekrar

Açık dünya oyunlarında anlık droplar büyük bi yapının yüklenmesiyle falan olabiliyor. RTX3060 sahibiyim en yüksek ayarlarda (Forza 4) 100 fps civarı oynuyorum ara sıra bende de drop oluyor şahsen ben sebebinin bu olduğunu düşünüyorum ama oldukça amatör bir yorum bu daha fazla bilgi sahibi birinin bilgilendirmesi evla olacaktır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Forza Horizon 5 Kasma Sorunu

GTX 960M kartıyla çok bir verim alamıyor olabilirsiniz ki oyunda bu karta özel bir sorun yaratıyor olabilir. Sürücü güncellemeleri bu yüzden var. Sürücü odaklı sorun yaşıyorsunuz %99 ihtimalle ama sürücüyü güncellediğinizde sorun yaşadığınız için bu seçenek listenizden çıkıyor.

Kart güncellemesinde yaşadığınız sorunu NVIDIA firmasına yazar mısınız ne diyecekler bir öğrenin.

KS

Whisper0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nvidia ya bi mail atayım bu kitlenme ile ilgili ama arkadaşlar ekran kartından olsa oyunda fps düşer o yüzden ekran kartından suphelenmiyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri