Fps alakasız düşük ve garip bir takılma

Furkan Aksu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus 1060 3 gb ekran kartı
Ryzen 5 1600 3.85 ghz
Asus Mg248 144 hz monitör
500 gb ssd
8 gb 3000 mhz ram
Asus b350 f 3200 mhz destekli ana kart olmasına rağmen point blank adlı dandik bir oyun garip takılma donuyor bütün işletim sistemlerini kurmus olsamda ince ayarlardan gereksiz hizmetlere kadar a dan z ye yapmış olsamda sorunu çözemedim.Bu durumu çözecek bir arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim arka plan vs gereksiz hiçbirşey kullanmıyorum 1 gb ekran kartı isteyen grafikleri dandik olan bir oyunda bu durumun olması can sıkıcı işin garip yanı sistem sanki ağır işliyor gibi nette filan gezerkende 144 dün akıcılıgı yok fps ise 5-5 den sonra düşük veya yüksek ayarda bile olsa 120 altına düşüyor buda aşırı derecede takılma hatta donmaya sebep oluyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
144 Hz testi için https://www.testufo.com/refreshrate bu linke tıklarmısınız site yüklenince birkaç saniye bekleyin ve sonuç ne bakın. Eğer 144 Hz çıkarsa sonuç sorununuz yok demektir. 

Eğer tek oyuna özel Drop yaşıyorsanız sorun oyun odaklıdır muhtemelen. Örneğin oyunun LAG yani gecikmesi olabilir yada Ping sorununuz olabilir .

Öncelikle GameDVR 'ı kapatalım bunun ile alakası olabilir.

1. Başlat menüsüne regedit yazın ve açın ve açılan pencerede HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore bu konumuna gidin ve sağ taraftan GameDVR_Enabled girdisine çift tıklayın ve değerini 0 yapın.
2. Daha sonra bu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\ konumuna gidin ve son noktada yani Windows 'ta iken Windows 'a sağ tıklayın ve GameDVR adında yeni bir Anahtar oluşturun. Anahtar 'a tıklayın ve sağdaki boş sayfaya sağ tıklayın ve AllowGameDVR adında bir DWORD 32bit girdisi oluşturun ve değerini 0 yapın. Pencereyi kapatın. 

Daha sonra Başlat > Ayarlar > Oyun kısmına girin ve buradaki her şeyi kapatın.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 Bu bağlantıdan son sürüm DirectX 'i indirip kurun.

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads Bu bağlantıdan ise tüm Windows kod kütüphanelerine ait paketleri yıllara göre indirin. En alt yıldan başlayarak önce X86 'yı sonra X64 'ü kurun.

Sonrasında sistemi yeniden başlatın ve test edin.

KS

Furkan Aksu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
söylediğiniz şeyleri yaptım biraz daha iyi oldu gibi nvdia ince ayarlarını söyleme şansınız varmı acaba cs go ile bu oyun için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle sisteminizi Maksimum Güç Planına alın.

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri bu konuma girin ve Yüksek  performans seçin hepsi bu kadar.

Sonra NVIDIA Deneyim Masasını açın ve 3D Ayarları – 3D Ayarlarını Yönetin 'e girin bu kısımdan Program Ayarları 'na girin ve Listeden CSGO 'yu bulun yoksa Ekle 'ye basıp CSGO 'nun oyun başlatan EXE dosyasını ekleyin. Daha sonra ayarları aşağıdaki gibi yapın.

Bağlantılı Optimizasyon : Açık

CUDA - GPU’lar : Tümü

Doku Süzme - Kalite : Yüksek Performans

Doku Süzme - Eşyönsüz Örnek Optimizasyonu : Açık

Doku Süzme - Negatif LOD tercihi : Durdur

Doku Süzme - Trilineer Optimizasyonu : Açık

Düşey Senkronizasyon : Kapalı

Eşyönsüz Süzme : Kapalı

Gölgelendirici Önbelleği : Açık ya da Kapalı (Test Edin)

Güç Yönetimi Modu : Maksimum performansı tercih et

Kenar Yumuşatma - Ayarlar : Kapalı

Kenar Yumuşatma - FXAA : Kapalı

Kenar Yumuşatma - Gama düzeltmesi : Kapalı

Kenar Yumuşatma - Mod : Kapalı

Kenar Yumuşatma - Saydamlık : Kapalı

Ortam Kapatma : Kapalı : Kapalı

Önceden oluşturulan maksimum kare sayısı : Düşük FPS alıyorsan 3, yoksa 1 yap

Üçlü ara bellekleme : Kapalı

Steam 'a gir ve CSGO 'ya sağ tıkla Özellikleri aç ve Genel sekmesinde Başlatma seçeneklerini ayarla 'ya tıkla ve açılan pencereye aşağıdakileri aralarında boşluk bırakarak yaz ve Tamam de.

-novid -nojoy -noaafonts

-novid : Oyunu başlatırken çıkan Valve animasyonunu atlar.

-nojoy : Gereksiz oyun konsolu desteğini kaldırır.
-noaafonts :  Fontların eş yönsüz süzme özelliğini kapatır.

Point Blank için bir optimizasyon ayarı bulamadım ancak yukarıdaki NVIDIA ayarlarının aynısını bu oyunuda uygulayabilirsin eğer işe yaramaz ise geri eski haline gitirirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri