Yardım Fps Drop Sorunu

kemalsgo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar yeni bir masaüstü bilgisayar topladım ilk başlarda oc’suz kullanıyodum sonradan oc yaparak kullanmaya başladım ve fps drop olmaya başladı.
Ryzen 7 5700x
Rtx5060
16Gb Ddr4 3600 ram
750w power
kullanıyorum.
Oc u ram 3200
işlemciyi ise 3.8e getirdim sadece.
DDU kullanarak driverı sildim yükledim ama sorun aynı.
Buda lolde gpu ve cpu kullanımım.

Ekli dosyalar

• IMG_3952.jpeg
    9.7 MB · Görüntüleme: 16

Besonders

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
10dk oyun oynadıktan sonra hwmonitor ile sıcaklıklara bakmak gerekir. Max sıcaklık değerleri önemli.

KS

kemalsgo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıcaklıktan yana sıkıntı yok cpuz ile baktığımda maks 70-75 derecede işlemcim ekran kartımda öyle ısınmıyor
10dk oyun oynadıktan sonra hwmonitor ile sıcaklıklara bakmak gerekir. Max sıcaklık değerleri önemli.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Arkadaşlar yeni bir masaüstü bilgisayar topladım ilk başlarda oc’suz kullanıyodum sonradan oc yaparak kullanmaya başladım ve fps drop olmaya başladı.
Ryzen 7 5700x
Rtx5060
16Gb Ddr4 3600 ram
750w power
kullanıyorum.
Oc u ram 3200
işlemciyi ise 3.8e getirdim sadece.
DDU kullanarak driverı sildim yükledim ama sorun aynı.
Buda lolde gpu ve cpu kullanımım.
Yaptıgınız değişiklikleri geri almanız sorununuzu çözecektir.
Özellikle ram için 3200 mhz olarak bırakmanız.

Muhtemelende işlemcinin 4.6 arttırılmış değerini 3.8e çektiniz tabanı yükselteceğinize ondan dolayı drop oluyor eski hallerine geri getirirseniz çözülecektir. 3.4 taban 4.6 tavan arttırılmış normal değerleri.

Yani kısacası işlemcideki 3.8 limitini eski haline getirin drop olmayacak. (ISINMA artacaktır ona görede sogutucu çözümü size kalmış)

KS

kemalsgo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Muhtemelende işlemcinin 4.6 arttırılmış değerini 3.8e çektiniz tabanı yükselteceğinize ondan dolayı drop oluyor eski hallerine geri getirirseniz çözülecektir. 3.4 taban 4.6 tavan arttırılmış normal değerleri.

Yani kısacası işlemcideki 3.8 limitini eski haline getirin drop olmayacak. (ISINMA artacaktır ona görede sogutucu çözümü size kalmış)
Hocam o zaman direk biostan normal profil1’e geçsem xmp den çıksam aynı şeye gelir sanırsam çünkü daha farklı ayarlar ile de oynadım.
Şuan oc tan dolayı sistem darboağazamı düşüyor?

KS

kemalsgo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Direk bios default ayara çektim.
Test edip tekrardan yazacağım

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Hocam o zaman direk biostan normal profil1’e geçsem xmp den çıksam aynı şeye gelir sanırsam çünkü daha farklı ayarlar ile de oynadım.
Şuan oc tan dolayı sistem darboağazamı düşüyor?
İşlemciyi 3.8e kıstıgınız için 5700 değilde 3.8de max çalışabilen bir işlemci gibi birşey yapmışsınız işlemci ekran kartına yetişemediğindende sürekli takılmalar oluyor. Olay bu aslında. Ondan dolayı basic ayarları ellemeden devam edin. İşlemciniz daha güçlü çalışacaktır. Isınma eskiye göre artacaktır fakat bunuda sizin çözmeniz gerekecek kule tipi-sıvı sogutma ile. Sorununuz çözülmüştür umarım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri