FPS düşmesi ve tekrar yükselmesi

Mücahit Dilek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Georgia,]RİCA EDİYORUM BANA YARDIMCI OLUN KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM.SORUNUMU NOKTA ATIŞYLA ÇÖZEN KİŞİYE PARA ÖDÜLÜ VERİCEM OKADAR SIKILDIM ARTIK BU SORUNDAN[/font]
[font=Georgia,]Herkese iyi forumlar.[/font]
[font=Georgia,]Sistem özellikleri:[/font]
[font=Georgia,]Windows 10[/font]
[font=Georgia,]GPU: XFX R9 280x[/font]
[font=Georgia,]CPU: FX 8320[/font]
[font=Georgia,]Power supply: Aerocool 600W[/font]
[font=Georgia,]Anakart: M5a97LE r2.0[/font]
[font=Georgia,]Harddisk: Sandisk 480 GB ultra II[/font]
[font=Georgia,]RAM: HI Level 1333 MHz 4x2[/font]

[font=Georgia,]Oyunlarda aniden FPS düşmeleri oluyor. Şehir kurma ve strateji oyunlarında çoğunlukla daha fazla. FPS oyunlarında biraz daha az. Mesela 10 saniye düşüyor tekrar yükseliyor böyle sonsuza kadar devam ediyor.[/font]

[font=Georgia,]ETS2 oynarken 1 kere bile düşmüyor ama Warhammer oynarken sürekli düşüp yükseliyor.[/font]
[font=Georgia,]İkisinde de ısı değerleri aynı ekran kartı kullanımı aynı.[/font]

[font=Georgia,]FurMark ile 30 dakika GPU stress testi yaptım herhangi bir düşüş yok, 85 dereceyi gördüğüm halde ama oyunlarda böle.[/font]
[font=Georgia,]6-7 aydır sorun bu şekilde devam ediyor. Sistemde her şey güncel.[/font]

ToMi ToMi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mücahit Dilek' Alıntı:
[font=Georgia,]RİCA EDİYORUM BANA YARDIMCI OLUN KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM.SORUNUMU NOKTA ATIŞYLA ÇÖZEN KİŞİYE PARA ÖDÜLÜ VERİCEM OKADAR SIKILDIM ARTIK BU SORUNDAN[/font]

[font=Georgia,]Oyunlarda aniden FPS düşmeleri oluyor. Şehir kurma ve strateji oyunlarında çoğunlukla daha fazla. FPS oyunlarında biraz daha az. Mesela 10 saniye düşüyor tekrar yükseliyor böyle sonsuza kadar devam ediyor.[/font]

[font=Georgia,]ETS2 oynarken 1 kere bile düşmüyor ama Warhammer oynarken sürekli düşüp yükseliyor.[/font]
[font=Georgia,]İkisinde de ısı değerleri aynı ekran kartı kullanımı aynı.[/font]

[font=Georgia,]FurMark ile 30 dakika GPU stress testi yaptım herhangi bir düşüş yok, 85 dereceyi gördüğüm halde ama oyunlarda böle.[/font]
[font=Georgia,]6-7 aydır sorun bu şekilde devam ediyor. Sistemde her şey güncel.[/font]
Kardesim sen bilgisayara format at yenilensin!!!

Birde kardesim senin eyer islemcinde ekran karti varsa amd boyl bir sey var iki ekran karti kulanma bu da fazla fps dusuruyor sen format at hepsi duzelicek

KS

Mücahit Dilek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kaan Akgül' Alıntı:
hdsentinel ile diski kontrol edin kablolar dogru baglantılımı eminmisiniz ?

kontrol ettim sağlıklı %100 değerler bütün bağlantılar doğru

ToMi ToMi' Alıntı:
Mücahit Dilek' Alıntı:

Kardesim sen bilgisayara format at yenilensin!!!

Birde kardesim senin  eyer islemcinde ekran karti varsa amd boyl bir sey var iki ekran karti kulanma bu da fazla fps dusuruyor sen format at hepsi duzelicek

kardeşim nasıl bukadar eminsin format atsam çözülcekmi

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Özellikle ekran kartı yazılımı olmak üzere sistemin diğer bileşenlerinin de yazılımı güncel ve yüklü mü? Ayrıca 2. Neden senin işlemcine ve ekran kartına ait test videoları izledim dar boğaz oluşuyor bu sebeple ani FPS düşüşü ve artışı olur.

Oynadığın oyunları full ayarlarda ve çözünürlükte oynamayı dene.

KS

Mücahit Dilek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Özellikle ekran kartı yazılımı olmak üzere sistemin diğer bileşenlerinin de yazılımı güncel ve yüklü mü? Ayrıca 2. Neden senin işlemcine ve ekran kartına ait test videoları izledim dar boğaz oluşuyor bu sebeple ani FPS düşüşü ve artışı olur.

Oynadığın oyunları full ayarlarda ve çözünürlükte oynamayı dene.

hepsi güncel.
2.sistemi ilk topladıgım zaman böyle bir sorunum yoktu son 5 aydır böle gidiyor

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki bir ayar veya yüklediğiniz bir şeyden sonra mı oldu? Şunu belirteyim izlediğim testlerde dar boğaz yaşıyordu sizin sisteminiz ile aynı olan bilgisayarlar yani droplar oluyordu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri