Öneri Fps Oyunları Için Klavye Önerisi

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Yeni bir klavye alacağım. 2000-3000 TL arasında bir bütçem var. Sanırım bu bütçede manyetik kalvyeler yok, olanlar içinde nasıl olduklarına dair kesin bir bilgi bulamadım. Manyetik ve mekanik klavye arasında hissedilir bir fark var mı? Bildiğiniz veya kullandığınız bütçeme uygun hangi klavyeyi önerirsiniz?

Aybek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20

Manyetik (Hall Effect) vs mekanik: gerçekten fark var mı?​

Evet, özellikle rekabetçi oyunlarda hissediliyor.
Manyetik klavyenin olayı: tuş “aç/kapa” değil, bastığın derinliği ölçüyor. Bunun getirileri:

• Ayarlanabilir tetikleme noktası (actuation): Tuşun 0.1–4 mm arası nerede algılayacağını ayarlayabiliyorsun. Tom's Guide
  • Rapid Trigger / daha hızlı reset: Tuşu çok az bırakınca “geri kapanıp” tekrar tetiklenebiliyor; strafing (A/D), counter-strafe gibi hareketlerde avantaj. WIRED+1
  • Analog/çoklu aksiyon gibi ekstra özellikler (modeline göre). WIRED

Hissiyat tarafı: HE switch’ler çoğunlukla “linear ve pürüzsüz” hissediyor. Ama “tactile/clicky” seven biriysen, klasik mekanikteki o net “tık/çıkıntı” hissini birebir alamayabilirsin (bazı HE’ler daha “yumuşak/lastiksi” gelebiliyor).

1) “Ben FPS oynuyorum, performans öncelik” diyorsan → Manyetik al

• Akko Monsgeek FUN68 HE (%65): Bu fiyat bandında en mantıklı HE giriş seçeneklerinden biri.
  • Mchose Ace 60 Pro (%60): Kompakt, e-spor odaklı “hız” arayanlara iyi.

Not: Bu tarz HE’lerin bir kısmı TR dizilim olmayabiliyor (US/EN). Türkçe yazı yazıyorsan buna özellikle dikkat et.

2) “Hem yazı yazıyorum hem oyun, TR dizilim de isterim” diyorsan → Mekanik al

• Ajazz AK820 Pro (%75, hotswap): Düzen çok kullanışlı (ok tuşları, F satırı), switch değiştirme işi kolay.
  • Ajazz K870T Pro (hotswap): Daha uygun fiyata iyi bir giriş.
  • Redragon K616 / K617: F/P tarafında “iş görür”, ama kalite/tuş hissi Ajazz kadar “tok” olmayabilir.

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Mekanik klavye alırsam en azından %85 veya tam ayrıca kablolu klavye tercih ederim. Bilgisayarda oyun oynamak haricinde pek bir işim yok. Manyetik klavye alırsam ne gibi bir dezavantajım olur? Birde bu aralar karşıma çıkan HOWL 75 marka bir manyetik klavye var sizin önerdiklerinizin yanında nasıl bir ürün? Birde bu manyetik klavyeler en fazla bu kadar mı büyük oluyorlar?

Son düzenleme:

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482

Manyetik klavyenin olayı: tuş “aç/kapa” değil, bastığın derinliği ölçüyor. Bunun getirileri:

• Ayarlanabilir tetikleme noktası (actuation): Tuşun 0.1–4 mm arası nerede algılayacağını ayarlayabiliyorsun. Tom's Guide
  • Rapid Trigger / daha hızlı reset: Tuşu çok az bırakınca “geri kapanıp” tekrar tetiklenebiliyor; strafing (A/D), counter-strafe gibi hareketlerde avantaj. WIRED+1

Hissiyat tarafı: HE switch’ler çoğunlukla “linear ve pürüzsüz” hissediyor. Ama “tactile/clicky” seven biriysen, klasik mekanikteki o net “tık/çıkıntı” hissini birebir alamayabilirsin (bazı HE’ler daha “yumuşak/lastiksi” gelebiliyor).

• Akko Monsgeek FUN68 HE (%65): Bu fiyat bandında en mantıklı HE giriş seçeneklerinden biri.

• Ajazz AK820 Pro (%75, hotswap): Düzen çok kullanışlı (ok tuşları, F satırı), switch değiştirme işi kolay.
  • Redragon K616 / K617: F/P tarafında “iş görür”, ama kalite/tuş hissi Ajazz kadar “tok” olmayabilir.
kardesım yapay zeka almıssın herhalde anladık sana yapay zeka ya cevap ver dıye burada konu acmıyorlar. varsa bilgin konus yoksa bos yaparak ınsanları mesgul etme

mehmeth25

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ben kullanmaktayım ve memnunum dostum. Bu fiyata aynı kalitede bulman çok zor. Bir klavye için arayacağın tüm özellikler mevcut.

uyl0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Yeni bir klavye alacağım. 2000-3000 TL arasında bir bütçem var. Sanırım bu bütçede manyetik kalvyeler yok, olanlar içinde nasıl olduklarına dair kesin bir bilgi bulamadım. Manyetik ve mekanik klavye arasında hissedilir bir fark var mı? Bildiğiniz veya kullandığınız bütçeme uygun hangi klavyeyi önerirsiniz?

Alex Mercher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Hocam sorunsuz sıkıntısız tertemiz manyetik klavye

8000 hertz
Manyetik Switch
Rapid Trigger var
Web tabanlı Türkçe arayüzü var
Tüm tuşları milimetrik basış hissiyatına kadar ayarlayabiliyorsun.
Anti ghosting var

KS

JVertu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Hocam sorunsuz sıkıntısız tertemiz manyetik klavye

8000 hertz
Manyetik Switch
Rapid Trigger var
Web tabanlı Türkçe arayüzü var
Tüm tuşları milimetrik basış hissiyatına kadar ayarlayabiliyorsun.
Anti ghosting var

Bu klavye howl 75 ile birlikte karşıma çıkmıştı. Sadece gamepower diye biraz ön yargılı bakmıştım. Howl75 de yeni çıktığı için o da güven vermemişti. Ama sanırım sana güvenip gamepower alacağım. İlgilendiğin için teşekkür ederim.

Alex Mercher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Bu klavye howl 75 ile birlikte karşıma çıkmıştı. Sadece gamepower diye biraz ön yargılı bakmıştım. Howl75 de yeni çıktığı için o da güven vermemişti. Ama sanırım sana güvenip gamepower alacağım. İlgilendiğin için teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim hocam ne demek. Ben Gamepower ürünlerini uzun zamandır kullanıyorum monitör olsun, klavye mosue olsun bahsettiğin algıyı görüyorum forumlarda ancak anlam veremiyorum. Ürünlerde herhangi bir soruna denk gelmedim şimdiye kadar

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328

chatgpt yeri değil burası

yunzii b75 pro kullanıyorum gerek malzeme kalitesi gerek tuş hissiyatı olsun ben çok memnunum.

bakmanızı tavsiye ederim

umutçelik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Mekanik klavye alırsam en azından %85 veya tam ayrıca kablolu klavye tercih ederim. Bilgisayarda oyun oynamak haricinde pek bir işim yok. Manyetik klavye alırsam ne gibi bir dezavantajım olur? Birde bu aralar karşıma çıkan HOWL 75 marka bir manyetik klavye var sizin önerdiklerinizin yanında nasıl bir ürün? Birde bu manyetik klavyeler en fazla bu kadar mı büyük oluyor
1 aya yakın süredir kullanıyorum herhangi bir sorununu yaşamadım fiyat perfonmans olarak çok iyi ben 2 k bandına almıştım tuş basma sesi de çok iyi almak istersen bak ilk günden 500 adet satan bir klavye

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri