FPS SORUNU

tolgatutus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba benim bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Laptopum ve özelliklerini eke bırakacağım. sorunum ise lol cs go gibi oyunlarda en düşük ayarlarda olmasına rağmen örneğin lol oynarken 40 50 fps alıyorum bunun nedeni nedir? okadar bıktırdı ki bu sorun beni oyun oynayasım bile kalmadı artık. sistemime bakıldığı zaman bu fps değerleri en düşük ayarlarda ve sistem yüksek performans ayarlarında olmasına rağmen normalmidir?

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    90.2 KB · Görüntüleme: 11

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Arkadaşlar merhaba benim bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Laptopum ve özelliklerini eke bırakacağım. sorunum ise lol cs go gibi oyunlarda en düşük ayarlarda olmasına rağmen örneğin lol oynarken 40 50 fps alıyorum bunun nedeni nedir? okadar bıktırdı ki bu sorun beni oyun oynayasım bile kalmadı artık. sistemime bakıldığı zaman bu fps değerleri en düşük ayarlarda ve sistem yüksek performans ayarlarında olmasına rağmen normalmidir?
senin sistemde sıkıntı olmaz bilgisayar ve oyun ayarları yapmadığından dolayı fps az alıyorsun
yotubdan bakabilirsin özellikle ekran kartı driver ayarları

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Normal değil. Sistemin ekran kartı yerine işlemcinin içindeki gömülü gpuyu kullanıyor olabilir. Ayarlardan kontrol eder misin ? Eğer dediğim gibiyse 1050'ye çek.

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
senin sistemde sıkıntı olmaz bilgisayar ve oyun ayarları yapmadığından dolayı fps az alıyorsun
yotubdan bakabilirsin özellikle ekran kartı driver ayarları
Katılıyorum hocama güç seçeneklerinden grafik kartı ayarlarına kadar yapılırsa fps artışı yaşanır. Güç seçeneklerini yüksek performans veya nihai performansa çekebilirsin gelişmiş önyükleme seçeneklerinden işlemci sayısını aktif edebilirsiniz.

Akabinde intel grafik kartı paneline giriş yaptıktan sonra 3B kısmında "En uygun uygulama modu" var etkinleştirin ve "Genel ayarlar" kısmını başarıma çekebilirsiniz. Güç kısmında ise maksimum başarıma alın bütün seçenekleri ve görüntü enerji tasarrufu teknolojisini devre dışı bırakın.

Son olarak "Quick CPU" uygulamasını indirip sol yukarda görünen power data kısmında "System power plan & System power state" kısımlarını güç seçeneklerinde seçtiğiniz yüksek performans veya nihai performans seçeneğinin aynısını seçin "Core parking index" "Turbo boost index" "Frequency scaling index" kısımlarını "%100" yapabilirsiniz. Quick cpu ayalarını aslında pek önermiyorum fps veriyor lakin cihazın şarjı güç ve ayarlar yapıldığı için çok hızlı bitebilir veya cihazın ömrü kısalabilir. Şahsen 5 6 yıllık cihazıma bu ayarları ve detaylı gereksiz hizmet v.b ayarlarını yapıldığında gayet performanslı hale geliyor sorun v.b yaşamadım zaten eski bir cihaz umursamıyorum pek sizin cihazınız fazla eski değilse yapmayın derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri