FPS ve Hikâyeli oyunlar için panel tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, birkaç gün önce buradan IPS panel monitör tavsiyesi almıştım ancak edindiğin bazı bilgilere göre FPS tarzı oyunlarda IPS panelin tepki süresinin daha yavaş olduğunu ve hertz kaybı yaşandığını duydum. Tavsiye aldığım ürün https://www.epey.com/monitor/lg-ultragear-24gn650-b.html buydu. 

Sizce hikâyeli oyunlar ve FPS tarzı oyunlar için TN, VA, IPS panel türlerinden hangisini tercih etmeliyim?

Eğer yukarıdaki LG [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ür[size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ün[size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ün[size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ü alırsam FPS oyunlarında hertz ve tepki s[size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]üresi sıkıntısı çeker miyim?[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Son olarak da 23.8'' veya 24'' monitör yeterli midir yoksa 27'' almamı tavsiye eder misiniz? Kullanımım dediğim gibi hikâyeli, FPS tarzı oyunlar ve genel kullanım için kullanacağım.[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Şimdiden cevaplarınız için çok teşekk[size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ür ederim. Saygılarımla...[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size][/font][/size]

Bu arada benim için hertz, ms ve renklerin canlılığı önemli.

Bütçem ise 2000 tl.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
heromany06' Alıntı:
Merhabalar, birkaç gün önce buradan IPS panel monitör tavsiyesi almıştım ancak edindiğin bazı bilgilere göre FPS tarzı oyunlarda IPS panelin tepki süresinin daha yavaş olduğunu ve hertz kaybı yaşandığını duydum. Tavsiye aldığım ürün https://www.epey.com/monitor/lg-ultragear-24gn650-b.html buydu. 

Sizce hikâyeli oyunlar ve FPS tarzı oyunlar için TN, VA, IPS panel türlerinden hangisini tercih etmeliyim?

Eğer yukarıdaki LG ürününü alırsam FPS oyunlarında hertz ve tepki süresi sıkıntısı çeker miyim?

Son olarak da 23.8'' veya 24'' monitör yeterli midir yoksa 27'' almamı tavsiye eder misiniz? Kullanımım dediğim gibi hikâyeli, FPS tarzı oyunlar ve genel kullanım için kullanacağım.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla...

Bu arada benim için hertz, ms ve renklerin canlılığı önemli.

Bütçem ise 2000 tl.

IPS paneller FPS tarzı oyunlar dahil 2-3 yıl öncesindeki gibi değiller. Monitörlerde panel süresinin GTG değerinde olması ve düşük Input Lag süresinde olması oyun deneyimini en üst düzeyde yaşamanız için bakmanız gerekenler zaten. Eğer bu dediğiniz hala geçerli olsaydı ASUS ROG SWIFT 24.5" PG259QN 360Hz 1ms IPS Panel bu tarz bir ürün olmazdı. Yani o IPS kötüdür algısı geçerli değil uzun zamandır. Çok dandik bir IPS panel almadığınız sürece IPS panelden şaşmayın. Size önerdiğim monitörün panel süresi 1ms ve GTG süresi bu yani bu çok başarılı demek oluyor. Input Lag süresi ise 4ms civarında ki 7ms aşağısı FPS oyunları için idealdir. Yani hiçbir şüpheniz olmasın ürünü alabilirsiniz.

24" vs. 27" olayına gelirsek. 1080p de monitörlerin piksellerini açıkça görme ihtimalinizi yok etmek için 24" üzerine çıkmayın derim. Çoğu insan 27" alıp pikselleri açıkça görebildikleri için pişman olur 27" aldığı için.

KS

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım hocam gerçekten çok teşekkür ederim. Ben hâlâ IPS panellerde böyle sorunlar var diye duymuştum. Demek ki yokmuş öyle bir şey. O zaman bu https://www.epey.com/monitor/lg-ultragear-24gn650-b.html ürünü alıyorum. Umarım ki kutunun içerisinden DisplayPort kablosu çıkar çünkü G-Sync i sadece DP destekliyor diye biliyorum. Ben LG'nin kendi sitesinden baktım ancak kutu içeriğine dair bir şey bulamadım.

Tekrar ilginiz için ve beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar diliyorum. Saygılarımla...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DP kablosu veya HDMI 2.1 kablosu ile G-Sync aktif edilebiliyor. İçinden çıkıyor mu bilmiyorum direkt LG nin sayfasından kutu içeriğine bakın derim.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri