Arkadaşlar selamlar
Yeni bir psistem topluyorum ve sadece kasa ve işlemci soğutucu kaldı.
Sistem hem Blender 3D render, hem de oyun için kullanılacak. Ekran kartını şimdilik yenilemiyorum, gelecekte VRAM ihtiyacım olması durumunda 5090 gibi bir karta geçebilirim. Bu sebeple gelceğe yönelik olması için 1200W bir psu aldım.
Kasa için bütçem 6 - 10 Bin arası.
Sistem:
Ryzen 9950X
G.Skill Trident Z5 64GB 6000mhz CL30
MSI X870 Gaming Plus
NZXT C1200
RTX 4070TI
Araştırdığım kadarıyla, genel yorumlar 9950X için 360mm sıvı soğutmanın yeterli olacağı yönünde, fakat 420 diyenlerde var. Kafam çok karışık. Aklımda iki kombinasyon var
1. North XL + Arctic LF III 360mm
2. Deepcool Morpheus + Arctic LF III 420mm
Fiyat olarak iki kombinasyon birbirine yakın.
1. Almışken geleceğe dönük olması amacıyla 420mm olan kombinasyonu seçmek ne kadar mantıklı?
2. North XL önünde ahşap çubuklar var. Bu çubuklar hava sirkülasyonuna olumsuz etki edermi?
3. Deepcool kasanın ağırlığı gözümü korkutuyor. Bu ağırlığına rağmen Deepcool alıp 360mm ile desteklemekte bir diğer fikir.
Arkadaşlar kafam gereçkten çok karışık, yardımlarınız benim için çok önemli.
Şimdiden teşekkür ederim.
Yeni bir psistem topluyorum ve sadece kasa ve işlemci soğutucu kaldı.
Sistem hem Blender 3D render, hem de oyun için kullanılacak. Ekran kartını şimdilik yenilemiyorum, gelecekte VRAM ihtiyacım olması durumunda 5090 gibi bir karta geçebilirim. Bu sebeple gelceğe yönelik olması için 1200W bir psu aldım.
Kasa için bütçem 6 - 10 Bin arası.
Sistem:
Ryzen 9950X
G.Skill Trident Z5 64GB 6000mhz CL30
MSI X870 Gaming Plus
NZXT C1200
RTX 4070TI
Araştırdığım kadarıyla, genel yorumlar 9950X için 360mm sıvı soğutmanın yeterli olacağı yönünde, fakat 420 diyenlerde var. Kafam çok karışık. Aklımda iki kombinasyon var
1. North XL + Arctic LF III 360mm
2. Deepcool Morpheus + Arctic LF III 420mm
Fiyat olarak iki kombinasyon birbirine yakın.
1. Almışken geleceğe dönük olması amacıyla 420mm olan kombinasyonu seçmek ne kadar mantıklı?
2. North XL önünde ahşap çubuklar var. Bu çubuklar hava sirkülasyonuna olumsuz etki edermi?
3. Deepcool kasanın ağırlığı gözümü korkutuyor. Bu ağırlığına rağmen Deepcool alıp 360mm ile desteklemekte bir diğer fikir.
Arkadaşlar kafam gereçkten çok karışık, yardımlarınız benim için çok önemli.
Şimdiden teşekkür ederim.