Fractal North Xl Vs Deepcool Morpheus

rigel2901

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar

Yeni bir psistem topluyorum ve sadece kasa ve işlemci soğutucu kaldı.
Sistem hem Blender 3D render, hem de oyun için kullanılacak. Ekran kartını şimdilik yenilemiyorum, gelecekte VRAM ihtiyacım olması durumunda 5090 gibi bir karta geçebilirim. Bu sebeple gelceğe yönelik olması için 1200W bir psu aldım.

Kasa için bütçem 6 - 10 Bin arası.

Sistem:
Ryzen 9950X
G.Skill Trident Z5 64GB 6000mhz CL30
MSI X870 Gaming Plus
NZXT C1200
RTX 4070TI

Araştırdığım kadarıyla, genel yorumlar 9950X için 360mm sıvı soğutmanın yeterli olacağı yönünde, fakat 420 diyenlerde var. Kafam çok karışık. Aklımda iki kombinasyon var

1. North XL + Arctic LF III 360mm
2. Deepcool Morpheus + Arctic LF III 420mm

Fiyat olarak iki kombinasyon birbirine yakın.

1. Almışken geleceğe dönük olması amacıyla 420mm olan kombinasyonu seçmek ne kadar mantıklı?

2. North XL önünde ahşap çubuklar var. Bu çubuklar hava sirkülasyonuna olumsuz etki edermi?

3. Deepcool kasanın ağırlığı gözümü korkutuyor. Bu ağırlığına rağmen Deepcool alıp 360mm ile desteklemekte bir diğer fikir.

Arkadaşlar kafam gereçkten çok karışık, yardımlarınız benim için çok önemli.

Şimdiden teşekkür ederim.

arc79OOti bir efsanedir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
Hocam ben 1.secenegi seçerdim north kullanan bir kitle var ve sıkıntı yaşayıp da konu açan görmedim soğutmaya gelirsek 360mm bence yeterli olacaktır youtubedan bakarsanız 360mm ile 420mm karşılaştırmasına arada çok bir fark yok arcticde zaten bildiğimiz marka gayet performanslı çalışır şimdiden hayırlı olsun

Önündeki çıtalar sirkulasyona zarar verirmi bilemem ama yinede hava akışı sağlanır

KS

rigel2901

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ben 1.secenegi seçerdim north kullanan bir kitle var ve sıkıntı yaşayıp da konu açan görmedim soğutmaya gelirsek 360mm bence yeterli olacaktır youtubedan bakarsanız 360mm ile 420mm karşılaştırmasına arada çok bir fark yok arcticde zaten bildiğimiz marka gayet performanslı çalışır şimdiden hayırlı olsun

Önündeki çıtalar sirkulasyona zarar verirmi bilemem ama yinede hava akışı sağlanır
Haklısın hocam, işte o önündeki çıtalar kafamı karıştırıyor. Yabancı forumlarda da birşey bulamadım bu konuda

Birde CPU'yu zaman zaman yorma ihtimalim yüksek. Modelleme çok yapıyorum. Ağır sahneler render alıyorum. Bazı incelemeler de Blender'da 200W'a yaklaşmış işlemci, bu kafamı kurcalıyor biraz.

arc79OOti bir efsanedir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
Haklısın hocam, işte o önündeki çıtalar kafamı karıştırıyor. Yabancı forumlarda da birşey bulamadım bu konuda

Birde CPU'yu zaman zaman yorma ihtimalim yüksek. Modelleme çok yapıyorum. Ağır sahneler render alıyorum. Bazı incelemeler de Blender'da 200W'a yaklaşmış işlemci, bu kafamı kurcalıyor biraz.
Hocam boşu boşuna 420 mm sogutmaya daha fazla para bayilmaya gerek yok 360mm işinize yarar

Gerçi şuan 360mm daha pahalı bahsettiğiniz sıvı sogutmada

1000184489.jpg

Ekli dosyalar

• 1000184490.jpg
    1000184490.jpg
    382.9 KB · Görüntüleme: 1
KS

rigel2901

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam boşu boşuna 420 mm sogutmaya daha fazla para bayilmaya gerek yok 360mm işinize yarar

Gerçi şuan 360mm daha pahalı bahsettiğiniz sıvı sogutmada

Ekli dosyayı görüntüle 42649
Evet dediğim gibi, iki kombinasyon fiyat olarak birbirine çok yakın.
Aslında Deepcool+ 360mm kombinasyonu da olabilir, fakat Deepcool Morpheus 15kg iken North XL 10kg. Bu ağırlık farkı biraz korkutuyor beni. Kasayı her taşımam gerektiğinde çok zorlanırmıyım acaba diye.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
500
Kasa nerede duracak? Evde kullanım için mi yoksa; büro, işyeri gibi bir yerde mi konumlandırılacak.
Bu tür kasalar ayrıca iş istasyonu özellikli olduğu için büyüklük olarka biraz bu şekilde. Evde kulanılamaz mı, kullanılır elbette... Yalnız görüntü kasaları değiller genelde. . led fanlar ekleyeyim, vb... Yani masaüst kısma koyayım, duvar gibi yükselebilir

Geniş iç hacim, (Isı dağılımı avantajı) modülerlik ve iç yapı seçenekleri - kullanım amacına yönelik-
Ağır olmak zorundalar, Ağırlık tam aksine bu boyutlarda hafif olanlar saç kalınlığı, iç yapı metal iskelet desteği açısından gelir. Her ne kadar yan cam panel ağırlık işin içine girse de...

Sistem kurulacak, sonra kasayı unutacaksınız biraz da.. Fanlar-kasa- min devirde çalışacak. Toz filtreleri işini yapacak.Zaman zaman filtre ve iç kısım temizliği kontrol temizlik vb... Uzun süre, kasa ile devam edilecek...
Taşıma işi ayda yılda bir yapılacaksa, sıkıntı çakarmayabilir...

Şu tür ebatlar ve model olarak size sağladıkları açısından.... Örnekleme açısından..

Meshify 2 XL
North XL ile fiyatlandırma çok yakın

Bunlar malesef yüksek fiyatlar. 10 bin TL üzerilerine çıkıyor...

Bence siz kasa için seçim yaparken, 420 arctic sığar mı, yada ağırlık olarak bakmayın. (Her iki günde bir kasayı arabaya at, başka bir yere götür, veya yine sık sık başka bir odaya taşı vb. Bunların olmadığını tahmin ediyorum)

Her şeyden önce bütçe olarak, Beğendiğiniz, iç nitelikler açısından, size sağladıkları, modülerlik kablo yönetimi, ileride parça eklemeler açısından kullanışlı olması vb.. nitelikler açısından bakmanızda fayda olabilir...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri