FreeSync Gsync Adaptivesync

Mr. N

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
selam dostlar forumda monıtor onerısı ıstemıstım sagolsunlar cok onerı geldı . Sımdı bende 3060 tı ekran kartı var  ben monıtoru freesync alsam bu ozelllık calısır mı veya gsync ıle freesync arasında cok fark var mı bır de adaptıve sync var bunlardan hıc anlamıyorum bu konuda bana kısa bılgı verebılcek varsa cok memnun olurum ona gore monıtor tercıh edecegım

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Cvp: FreeSync Gsync Adaptivesync

Merhabalar.

GSync donanım üzerinden monitörün verdiği hertz değerini dinamik olarak değiştiren bir teknolojidir. Oyundan aldığınız fps neyse monitörünüzün hertzi anlık olarak o olur ve bu sayede yırtılmaların önüne geçeriz. Şu an en başarılı Sync teknolojisidir. Input lag yani giriş gecikmesi minimum düzeydedir.

Freesync ise AMD nin oluşturmuş olduğu adaptive sync özelliğidir. Aynı şekilde aldığınız fps kadar monitörün hertzi değişir fakat, yazılım üzerinden yaptığı için giriş gecikmesi GSync e göre bir miktar fazladır. Detaya takılmayan herkesi memnun edebilecek türden bir yazılım.

Monitör seçerken ekran kartının markasına takılmaksızın eğer desteği varsa hem GSync hem de Freesync kullanabilirsiniz. Bu yüzden çok detaycı ve mükkemmelliyetçi bir insan değilseniz iki teknoloji de iş görüyor.

Fakat dediğim gibi GSync daha başarılı bir teknoloji.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: FreeSync Gsync Adaptivesync

G-Sync teknolojisi ayrı bir modül işlemcisine sahip bu yüzden bu yonganın olduğu ürünler çok çok pahalı oluyor genelde. NVIDIA baktı ki FreeSync karşısında fiyat olarak avantajlı değil ve az monitör satıyor bu yonganın olduğu geçtiğimiz yıllarda FreeSync(Aslında AdaptiveSync ki bu teknoloji AMD 'nin değil VESA 'nın) destekli monitörlere yazılım ile G-Sync özelliğini FreeSync özelliği olarak kullanmayı açtı. Yani artık HDMI 2.1 veya Displayport 1.2 üzeri çıkışlar ve kablolarla ve GTX 10/16 serisi ve RTX ailesinde NVIDIA kullanıcısı FreeSync monitörleri kullanabiliyor.

Özetle G-Sync modülü aramanıza gerek yok monitörlerde.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri