Soru Frisby Fc 9505G, Pro A620M-E

tentirdiyot

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
frisby fc 9505G kasanın içinden çıkan fan kontrol hubın kablosunu felan nereye takacağımı bulamadım.bide frisby fcl-240B sıvı soğutucusunun pompasındaki ekranın kablosunu cpu fan soketine takmam lazım diye biliyorum ama soket 3 pinli cpu fan 4 pinli 1 pin boşta bırakıp takabiliyomuyum

reinexz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Frisby FC-9505G içinden çıkan fan hub’ın ana güç kablosu SATA’dır → direkt PSU’daki SATA güç çıkışına takacaksın.
Eğer hub’dan gelen ince kablo (ARGB veya PWM sync) varsa:
  • PWM (FAN) kablosu → M/B üzerindeki SYS_FAN / CHA_FAN’a
  • ARGB kablosu → M/B üzerindeki 5V 3-pin ARGB header’

2️⃣ Sıvı soğutma pompası ekran kablosu (Frisby FCL-240B)

Pompanın ekran kablosu genelde 3 pinlidir ve CPU_FAN veya AIO_PUMP’a takılması gerekir.

CPU_FAN 4 pin olsa bile 3 pin kabloyu rahatlıkla takabilirsin, 1 pin boş kalacak. Bu normal.

➡️ Evet, 3 pin ucu CPU_FAN 4 pin sokette çalışır.
(Doğru hizalanmış şekilde tak – plastik çıkıntı yönüne dikkat et.)

KS

tentirdiyot

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Frisby FC-9505G içinden çıkan fan hub’ın ana güç kablosu SATA’dır → direkt PSU’daki SATA güç çıkışına takacaksın.
Eğer hub’dan gelen ince kablo (ARGB veya PWM sync) varsa:
  • PWM (FAN) kablosu → M/B üzerindeki SYS_FAN / CHA_FAN’a
  • ARGB kablosu → M/B üzerindeki 5V 3-pin ARGB header’

2️⃣ Sıvı soğutma pompası ekran kablosu (Frisby FCL-240B)

Pompanın ekran kablosu genelde 3 pinlidir ve CPU_FAN veya AIO_PUMP’a takılması gerekir.

CPU_FAN 4 pin olsa bile 3 pin kabloyu rahatlıkla takabilirsin, 1 pin boş kalacak. Bu normal.

➡️ Evet, 3 pin ucu CPU_FAN 4 pin sokette çalışır.
(Doğru hizalanmış şekilde tak – plastik çıkıntı yönüne dikkat et.)
kasada 6 tane fan var bunları hubın üstüne taktım hubın altı ve üstünde led diye girişler var oralara psudan çıkan küçük uçlu led artı eksi falan yazıyo onu mu takıcam

hubın üst tarafında M/B yazıyo o nedir

reinexz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
evet dostum fanlar hub’ın üstüne, PSU LED kablosu hub’daki LED girişine.

kasada 6 tane fan var bunları hubın üstüne taktım hubın altı ve üstünde led diye girişler var oralara psudan çıkan küçük uçlu led artı eksi falan yazıyo onu mu takıcam

hubın üst tarafında M/B yazıyo o nedir

M/B = anakart üzerinden LED kontrolü
PSU LED kablosu = hub üzerinden LED çalıştırma

KS

tentirdiyot

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
evet dostum fanlar hub’ın üstüne, PSU LED kablosu hub’daki LED girişine.

M/B = anakart üzerinden LED kontrolü
PSU LED kablosu = hub üzerinden LED çalıştırma
M/Bye bişey takıcammı bide hubın üstünde led 1, led 2 ve led sw yazıyo o küçük uçları nasıl takıcam

reinexz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
M/Bye bişey takıcammı bide hubın üstünde led 1, led 2 ve led sw yazıyo o küçük uçları nasıl takıcam
  1. PSU’dan çıkan + / – LED kablosu → hub’daki LED girişine takılır.
    ve – uçlarını yazdığı gibi tak, ters bağlama.
  2. LED1 ve LED2 → hub üzerindeki fan LED gruplarına takılır.
    Küçük uçların yönü genellikle kabloda + ve – işaretiyle gösterilir, hub üzerindeki eşleşen yöne tak.
    Eğer yanlış takarsan LED yanmaz, fan motoruna zarar gelmez.
  3. LED SW → hub üzerindeki fiziksel LED düğmesine takılır (istersen LED’leri hub üzerinden değiştirmek için).
  • Küçük uçlar ince pinli, tek yönlü olduğu için zorlamadan oturt.
    ve – işaretlerine dikkat et, yanlış takarsan LED yanmaz ama başka bir zarar gelmez.

Fan hub bağlantıları:
    • Fanlar → hub’ın üstüne
    • PSU LED kablosu (+ / –) → hub’daki LED girişine
    • M/B (anakart LED) → sadece anakart yazılımıyla kontrol istiyorsan bağla, yoksa boş bırak
    • LED1, LED2, LED SW → hub’ın kendi düğmesini kullanmak istiyorsan bağla, istemezsen boş bırak

KS

tentirdiyot

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
  1. PSU’dan çıkan + / – LED kablosu → hub’daki LED girişine takılır.
    ve – uçlarını yazdığı gibi tak, ters bağlama.
  2. LED1 ve LED2 → hub üzerindeki fan LED gruplarına takılır.
    Küçük uçların yönü genellikle kabloda + ve – işaretiyle gösterilir, hub üzerindeki eşleşen yöne tak.
    Eğer yanlış takarsan LED yanmaz, fan motoruna zarar gelmez.
  3. LED SW → hub üzerindeki fiziksel LED düğmesine takılır (istersen LED’leri hub üzerinden değiştirmek için).
  • Küçük uçlar ince pinli, tek yönlü olduğu için zorlamadan oturt.
    ve – işaretlerine dikkat et, yanlış takarsan LED yanmaz ama başka bir zarar gelmez.

Fan hub bağlantıları:
    • Fanlar → hub’ın üstüne
    • PSU LED kablosu (+ / –) → hub’daki LED girişine
    • M/B (anakart LED) → sadece anakart yazılımıyla kontrol istiyorsan bağla, yoksa boş bırak
    • LED1, LED2, LED SW → hub’ın kendi düğmesini kullanmak istiyorsan bağla, istemezsen boş bırak
ben şuan anakartı işlemciyi ssdyi ve sıvı soğutucuyu montajladım sadece fanlar çalışıyomu diye kontrol etmek istiyorum hub kumandayla çalışıyo onun kablolarını monteleyemedim/anlamadım. psudan çıkan 2 tane pcı e kablosu var onları takmama gerek varmı varsa nereye takıcam. artı eksi kablolarınıda anlamadım zamanınız varsa görsel anlatabilirmisiniz?

reinexz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
anakartın modelini paylasır mısın görsel şemalarla tek tek göstereyim hemen

reinexz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
  • PCIe kabloları: Sadece ekran kartı için gerekli, fan hub veya anakart için takmana gerek yok.
  • Fan hub: Kumandalı fan hub’ın çalışması için PSU’dan gelen SATA güç kablosunu hub’a takmalısın. Hub’taki fanları bağladığında fanlar döner, RGB de çalışır.
  • Artı/eksi (LED/ARGB) kablolar: Hub’a veya anakarta doğru kutupları (+ / -) kontrol ederek tak; çoğu hub’da pinler yazılıdır. Yanlış bağlarsan fanlar döner ama ışık yanmaz.

KS

tentirdiyot

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
  • PCIe kabloları: Sadece ekran kartı için gerekli, fan hub veya anakart için takmana gerek yok.
  • Fan hub: Kumandalı fan hub’ın çalışması için PSU’dan gelen SATA güç kablosunu hub’a takmalısın. Hub’taki fanları bağladığında fanlar döner, RGB de çalışır.
  • Artı/eksi (LED/ARGB) kablolar: Hub’a veya anakarta doğru kutupları (+ / -) kontrol ederek tak; çoğu hub’da pinler yazılıdır. Yanlış bağlarsan fanlar döner ama ışık yanmaz.
eyvallah reisim kasanın fanları yandı rgb falan ama sıvı soğutucu çalışmadı(düzeltme;pompa kablosuyla fan kablosunu karıştırmışım fanlar çalıştı ama ışığının yanmamsını çözemedim) teşekkürler

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri