Furmark Testinde Ekran Kartı 65Derecede PC Reset Atıyor

weiwuer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
arkadaşlar merhaba, furmark testi yaparken 65 derecedeyken pc reset atıyor. bu sıcaklığı nasıl arttırabilirim? ve fanların çalışma hızını nasıl yükseltebilirim derecesine göre? bios ayarından yapılıyor mu? reset atmadan önceki son an bu arkadaşlar, videosunu da çektim de yüklenmesi uzun olacak biraz isteyene onu da atarım.

test.jpg

sistemi yazmamışım kusura bakmayın

asus prime b760m-k ddr5
Lexar Thor OC 32GB (2x16GB) 6000MHz
i7-14700k
galax 4080süper
corsair cx750 80+ bronze

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
506
Bu değerlerde reset atmaması lazımdı. Değerler 65 dereceler çok yüksek değil test ortmaına göre.

Başka bir sebep olabilir.
CPU sıcaklığı veya PSU yüklemesine de bakın.
OCCT test (veya benzerleri) ile psu yüklemesi, işlemci ve sıcaklıklara da bakın. Oyunda işlemci sıcaklığınada,
Çözünürlük 1920x1080 de iken de

---------------------------------------------

i7-14700k bunun için son çıkan microcode güncellemesi bios için
Yapmadıysanız yapın. Dha sonra Sıcaklık takibi, oyunlar ve testler hariç kullanım takibi
Biosta hız aşırtma, performans için ayarlamaya dönük bir değişiklik yaptıysanız Bios resetleyin. Default ayarlarda olsun.
Ram için xmp açıksa kapatıp deneyin. temel frekansa çekin.

Son düzenleme:
KS

weiwuer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bu değerlerde reset atmaması lazımdı. Değerler 65 dereceler çok yüksek değil test ortmaına göre.

Başka bir sebep olabilir.
CPU sıcaklığı veya PSU yüklemesine de bakın.
OCCT test (veya benzerleri) ile psu yüklemesi, işlemci ve sıcaklıklara da bakın. Oyunda işlemci sıcaklığınada,
Çözünürlük 1920x1080 de iken de

---------------------------------------------

i7-14700k bunun için son çıkan microcode güncellemesi bios için
Yapmadıysanız yapın. Dha sonra Sıcaklık takibi, oyunlar ve testler hariç kullanım takibi
Biosta hız aşırtma, performans için ayarlamaya dönük bir değişiklik yaptıysanız Bios resetleyin. Default ayarlarda olsun.
Ram için xmp açıksa kapatıp deneyin. temel frekansa çekin.

hocam ekran kartını söküp tekrardan taktım belki oturmamıştır diye ve tekrar teste soktum. 17 dk boyunca reset atmadı kapanmadı herhangi bir şey olmadı, sıcaklık da 70 dereceyi geçmedi. 70 olunca 69'a geri döndü. şu an iyiyiz değil mi bir sorun yok?

asd.jpg

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
70 derece baya iyi bir sıcaklık sorunu çözmüşsünüz geçmiş olsun.

KS

weiwuer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
70 derece baya iyi bir sıcaklık sorunu çözmüşsünüz geçmiş olsun.
teşekkür ederim, umarım sadece kart oturmadığındandır ileride tekrar aynı sorunu vermez. oyunlarda ve boştayken de pc reset atıyordu çünkü :/

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
teşekkür ederim, umarım sadece kart oturmadığındandır ileride tekrar aynı sorunu vermez. oyunlarda ve boştayken de pc reset atıyordu çünkü :/
Anlattığınıza göre oturmadığından dolayıdır kart yerine takılıyken mandalı açıldığından dolayı yaşanmış olma ihtimali yüksek mandal kapalı olduğu takdirde böyle kesinti yaşamaması gerekir. Ayrıca ekran kartınızı sabitlemek için vida kullanmıyorsanız kullanmanızı tavsiye ederim.

KS

weiwuer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anlattığınıza göre oturmadığından dolayıdır kart yerine takılıyken mandalı açıldığından dolayı yaşanmış olma ihtimali yüksek mandal kapalı olduğu takdirde böyle kesinti yaşamaması gerekir. Ayrıca ekran kartınızı sabitlemek için vida kullanmıyorsanız kullanmanızı tavsiye ederim.
mandalı kapalıydı da ön taraftaki küçük sikko yer oturmamıştır diye düşünmüştüm. belki de kablolarında sorun vardı tam emin değilim çünkü kasayı açtığımda her kobloyu bızıklayıp yerine sertçe bastırdım, ekran kartı vidalarını da sağlam olsun diye matkapla sertçe taktım.

turk512

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Anakartın ekran kartı slotu eğrilmiş mi kontrol edebilirsiniz, bazen ağır ekran kartları anakartın slotunu eğiyor bu yüzden de yaşıyor olabilirsiniz eğer eğildiyse ve siz şu anlık iterek geçici çözüm sağlamış olabilirsiniz. Pek sanmasam da kontrol etmekte fayda var, tabii tekrar sökerek kontrol etmeyin bence tekrardan geçmiş olsun.

KS

weiwuer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anakartın ekran kartı slotu eğrilmiş mi kontrol edebilirsiniz, bazen ağır ekran kartları anakartın slotunu eğiyor bu yüzden de yaşıyor olabilirsiniz eğer eğildiyse ve siz şu anlık iterek geçici çözüm sağlamış olabilirsiniz. Pek sanmasam da kontrol etmekte fayda var, tabii tekrar sökerek kontrol etmeyin bence tekrardan geçmiş olsun.
teşekkür ederim tekrardan, ekran kartı tutucusu kullanıyorum eğilmiş olabileceğini sanmıyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri