G skill 8x2 3000mhz cl16 Memtest Hata aldım

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selam beyler,

belki hatırlıyosunuzdur 2 ay önce sıfır pc topladım,

sistem özelliklerini tekrardan yazıyorum,

asus rog strix 470-f
asus rog strix 1070ti
ryzen 7 2700x
g skill 2x8 3000 mhz cl 16

pc aldığımdan beri 2. kez mavi ekran gördüm,
bugün test yaptım,
memtest86-usb - 8 version programı ile,

toplamda 3 saat 18 dakika sürdü ve 1 saat 11 dk sonra bir hata buldu,
fotoları paylaşıyorum mavi ekran sorunu bundan kaynaklı değil mi ?

fotoları açarsınız umarım, bazılarını kaydırmışım :) 
can sıkıcı oluyor boyle şeyler bıde geçici ram bulamassam 20 gun nabcam  :mad:

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bi kere ile yapılan teste pek güven olmaz. Ramlerini teker tekerde test et.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM 'de sorun yok. O yeşil çizgiler var ya onlar RAM 'in sorunlu olup olmadığının göstergesi KIRMIZI olsaydı o çizgilerden birazı o hata var demek olurdu. Hepsi YEŞİL sorun yok. Sorun işlemci ile uyum sorunu RAM 'leriniz ile işlemci çalışamıyor bunun hatasını alıyorsunuz. Sistem BIOS update yapılabilecek kadar açık kalabiliyor mu? Eğer BIOS ekranından BIOS güncellemesi yaparsanız RAM 'leriniz muhtemelen sorunsuz çalışacaktır.

KS

darklachkla

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bios güncelledim gereksiz programları kaldırdım ne olacak bakalım aynı hatayı verecek mi ,
birde g skil sitesinde amd için 2933 ve 3200 mhz olan ramlari öneriyor , amx 2700x için özelliklere baktığımda 2933 mhz yazıyor yanlış ram mi seçtim yoksa ram mhz 3200 olarak mı ayarlasam?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
En son ne olabiliyorsa o frekansta ayarlayın XMP ile. O 2933 Mhz RAM olayı AMD 'nin işlemcisi eğer anartınız 3000 Mhz ve üzeri hızları destekliyorsa 2700X işlemcisi veya başka bir AMD işlemci 2000 serisinden 2933 MHz 'e sen anakarta müdahale etmeden XPM vs. açmadan işlemci kendisi çalıştırabiliyor. Tabi bazı anakartlarda bunu el ile açman gerekebiliyor ama genelde kendisi hallediyor o hıza çıkma işini. Bunun için önerilen RAM hızı bu yoksa çok daha aşağısını veya yukarısını kullanabilirsiniz.

Hatta sırf buna özel RAM bile çıktı KINGSTON firmasından. Kingston HyperX Predator RGB DDR4 2933MHz olarak var piyasada.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri